post

Liesbeth Koning benoemd tot Lid van Verdienste van de Rotterdamse Rugby Club

Leden van de Rotterdamse Rugby Club,

 

Het is met grote eer en oprechte trots dat ik vandaag een bijzonder persoon wil eren en erkennen voor haar buitengewone bijdragen aan onze geliefde club. Het is met genoegen dat ik aankondig dat Liesbeth Koning wordt benoemd tot Lid van Verdienste van de Rotterdamse Rugby Club.

 

Liesbeth heeft op verschillende fronten haar stempel gedrukt op onze club en heeft ons jarenlang toegewijd en met passie gediend. Haar betrokkenheid bij rugby begon als moeder van twee spelers, Hugo en Lizzy, die met hun liefde voor de sport haar hebben aangestoken. Liesbeth besloot niet aan de zijlijn te blijven staan, maar toonde haar talent en toewijding als een ware “Mother rugger” gedurende een aantal seizoenen op Ameland.

 

Maar het is vooral haar toewijding als vrijwilliger waar Liesbeth op indrukwekkende wijze heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en groei van onze club. Ze heeft zichzelf op verschillende belangrijke posities ingezet, met als eerste voorbeeld haar rol als coördinator jeugd van 2007 tot 2009. Hier heeft ze met onvermoeibare energie gewerkt aan het creëren van een positieve en veilige omgeving voor onze jonge spelers, waarin ze niet alleen hun rugbyvaardigheden konden ontwikkelen, maar ook persoonlijk konden groeien.

 

In 2009 werd Liesbeth erkend voor haar buitengewone toewijding en verdiensten voor de Rotterdamse Rugby Club. Als erkenning voor haar uitzonderlijke bijdragen als vrijwilliger, ontving ze de prestigieuze prestatiepul. Deze onderscheiding markeert Liesbeth’s onvermoeibare inzet en haar onuitwisbare impact op de ontwikkeling en groei van onze club.

 

In haar tijd als voorzitter van 2013 tot 2017 heeft Liesbeth een onuitwisbare impact gehad op onze club. Onder haar leiderschap werden belangrijke beslissingen genomen en strategieën geïmplementeerd die niet alleen hebben bijgedragen aan onze huidige successen, maar ook aan het financiële welzijn van de club.

 

Op haar eigengereide manier heeft Liesbeth een cruciale rol gespeeld bij het veiligstellen van de financiële gezondheid van onze club. In een tijd waarin de bond op de rand van faillissement balanceerde en een aanzienlijke extra financiële injectie van de club verwachtte, heeft Liesbeth met vastberadenheid en organisatorische vaardigheden gehandeld. Ze heeft onvermoeibaar gewerkt aan oplossingen waarbij ze de betrokkenheid en steun van onze leden wist te mobiliseren.

 

Dankzij Liesbeth’s toewijding en vasthoudendheid zijn we erin geslaagd om een stevige basis te leggen voor de toekomst van onze club, in het bijzonder ons mooie clubhuis. Haar visie en daadkracht hebben ons naar nieuwe hoogten gestuwd en hebben ervoor gezorgd dat we een solide en stabiele organisatie zijn geworden.

 

Daarnaast heeft Liesbeth zichzelf toegewijd als vertrouwenspersoon van onze club van 2017 tot 2023. Deze rol is van onschatbare waarde geweest, waarbij ze een veilige ruimte heeft gecreëerd voor onze leden om hun zorgen te delen en bij te dragen aan een cultuur van respect en inclusiviteit. Haar empathie, integriteit en vermogen om te luisteren hebben velen geholpen en hebben de Rotterdamse Rugby Club tot een hechtere gemeenschap gemaakt.

 

Bovendien heeft Liesbeth haar expertise op het gebied van juridisch advies ingezet ten behoeve van de club. Ze heeft ons bijgestaan in diverse juridische kwesties, variërend van claims tegen besluiten van de bond tot het verstrekken van waardevol advies aan de bouwcommissie. Haar juridische kennis en vastberadenheid hebben onze club in staat gesteld om op te komen voor onze belangen en succesvolle resultaten te behalen.

 

Liesbeth, jouw inzet, toewijding en betrokkenheid zijn een voorbeeld voor ons allen. Je hebt de Rotterdamse Rugby Club op indrukwekkende wijze gevormd en verrijkt, en daarom is het een immense eer om je vandaag te eren als Lid van Verdienste. Jouw onbaatzuchtige bijdragen als speler, jeugd coördinator, voorzitter, vertrouwenspersoon en juridisch adviseur hebben een blijvende impact gehad op onze club en degenen die er deel van uitmaken.

 

Jouw bijdragen hebben onze club sterker, hechter en succesvoller gemaakt. Je hebt het verschil gemaakt in het leven van onze spelers, coaches, vrijwilligers en supporters. Je hebt de waarden van rugby gereflecteerd in je handelen en hebt anderen geïnspireerd om het beste van zichzelf te geven.

 

Liesbeth, namens het bestuur, de leden en de gehele Rotterdamse Rugby Club, wil ik je bedanken voor je onschatbare inzet en toewijding. Jouw toewijding en liefde voor de club zijn voor altijd in ons hart gegrift. We zijn vereerd om je als Lid van Verdienste te mogen verwelkomen en we hopen dat deze erkenning slechts een kleine weergave is van de diepe waardering die we voor jou koesteren.

 

Dank je wel en gefeliciteerd met deze welverdiende eer!

 

Oscar van Rijn

Voorzitter van de Rotterdamse Rugby Club

post

Phil Laros benoemd tot Ere-lid van de Rotterdamse Rugby Club. Leden van de Rotterdamse Rugby Club

Leden van de Rotterdamse Rugby Club,

 

Vandaag eren en erkennen wij een uitzonderlijk persoon  voor zijn onschatbare bijdragen aan de Rotterdamse Rugby Club. Het is mij een grote eer om te spreken over Phil (Philemon) Laros, terwijl wij hem de prestigieuze titel van Ere-lid toekennen.

 

Phil’s reis bij onze club begon op de prille leeftijd van acht jaar, en vanaf dat moment is hij een onmisbaar onderdeel geworden van onze rugbyfamilie. Hij klom gestaag op door de gelederen, beginnend bij de jeugdteams voordat hij zijn stempel drukte op het seniorenteam. Zijn toewijding en passie voor de sport waren gedurende zijn hele spelerscarrière duidelijk zichtbaar, die voortduurde tot het seizoen 2001/2002.

 

Laat mij enkele van de opmerkelijke prestaties van Phil op het veld belichten. Als speler heeft hij een indrukwekkende reeks kampioenschappen meegemaakt die voor altijd in ons collectieve geheugen gegrift zullen blijven. In het seizoen 1993/1994 speelde Phil een cruciale rol in onze triomf als kampioenen van de tweede klasse, waarmee we promoveerden naar de eerste klasse. Het daaropvolgende jaar leidde hij opnieuw de charge toen we de titel veroverden in de eerste klasse, waarmee we ons een plek verwierven in de prestigieuze Ereklasse.

 

Phil’s bijdragen aan de club reikten verder dan zijn opmerkelijke spelerscarrière. Na zijn afscheid als speler maakte hij moeiteloos de overstap naar coaching, te beginnen bij de jongste leden van onze club, de Turven. Hij werkte onvermoeibaar, begeleidde en koesterde onze jeugdteams en nam uiteindelijk de verantwoordelijkheid op zich om ons seniorenteam te coachen.

 

Naast zijn coachingsrollen heeft Phil ontelbare uren besteed aan verschillende clubactiviteiten. Van het informeel coördineren van onze TBM-teams tot het samenstellen van de TBM-nieuwsbrief, van dienen in de Technische Commissie tot het helpen bij de ontwikkeling van ons jeugdbeleidsplan, Phil’s betrokkenheid kende geen grenzen. Hij stak de handen uit de mouwen en nam actief deel aan talloze initiatieven, waaronder het organiseren van toernooien, reizen, barbecues en zelfs het helpen bij de installatie van faciliteiten en renovaties.

 

In 1994 heeft Phil Laros een bijzondere eer ontvangen bij de Rotterdamse Rugby Club. Zijn buitengewone toewijding en verdiensten voor de club werden bekroond met de prestigieuze prestatiepul. Deze onderscheiding is een erkenning van de immense waarde die Phil heeft toegevoegd aan onze clubgemeenschap.

 

Maar bovenal is Phil’s aanwezigheid bij de Rotterdamse Rugby Club altijd gekenmerkt door zijn sterke meningen, zijn gepassioneerde stemgeluid en bovenal zijn onwankelbare liefde voor het rugby. Hij is een bron van kameraadschap, inspiratie en plezier, en heeft onze club doordrenkt met zijn aanstekelijke geest.

 

Vandaag, terwijl we Phil Laros eren als Ere-lid, erkennen we het uitzonderlijke erfgoed dat hij achterlaat. Zijn toewijding, inzet en belangeloze dienstbaarheid hebben onze club gevormd en getransformeerd tot wat het vandaag is. Phil, jouw onvoorwaardelijke steun en onvermoeibare inspanningen hebben het leven van talloze spelers, coaches en vrijwilligers aangeraakt. Jij belichaamt de ware geest van rugby, en jouw impact zal nog generaties lang in onze club doorklinken.

 

Namens de hele Rotterdamse Rugby Club wil ik Phil Laros mijn diepste dankbaarheid uitspreken voor zijn buitengewone bijdragen. Als Ere-lid voegt hij zich bij een selecte groep individuen die een blijvende impact hebben gehad op de geschiedenis van onze club. Phil, gefeliciteerd met deze welverdiende eer en bedankt dat je een integraal onderdeel bent geweest van onze rugbyreis.

 

Laten we een welgemeend applaus geven voor Phil Laros!

 

Oscar van Rijn

 

Voorzitter van de Rotterdamse Rugby Club

post

BALV 26 mei

Beste leden en rugbyliefhebbers,

Afgelopen vrijdag vond een belangrijke BALV plaats bij onze rugbyclub. Er zijn drie belangrijke beslissingen genomen die we graag met jullie willen delen. In deze eerste post lichten we de eerste beslissing toe.

De termijnen van onze Voorzitter, Oscar van Rijn, Penningmeester, Peter de Witte, en Secretaris, Bryan Schwillens, lopen aan het einde van dit seizoen af. Helaas hebben zij zich niet opnieuw verkiesbaar gesteld. Dit betekent dat we nieuwe bestuursleden moesten kiezen.

Tot en met augustus zullen de huidige bestuursleden in functie blijven. Vanaf 1 september zullen de nieuwe bestuursleden hun functies overnemen.

We zijn verheugd om de volgende kandidaten, gekozen door de ALV, aan jullie voor te stellen:

Richard van Ravenstein als Voorzitter
Jessie Weegenaar als Secretaris
Piet Jan van der Giessen als Algemeen Bestuurslid
We zijn blij met hun benoeming en wensen hen veel succes in hun nieuwe functies voor de komende drie jaar.

Bij deze willen we onze oplettende lezers erop wijzen dat er nog geen penningmeester is gekozen. Helaas heeft zich nog geen kandidaat beschikbaar gesteld voor deze belangrijke rol. Uiteraard verdient onze club, RRC, ook een geweldige penningmeester. Dus als je denkt dat je het juiste profiel hebt, meld je dan aan bij de secretaris via secretaris@rotterdamserugbyclub.nl.

post

Nominaties Presentation Night

Beste leden en trouwe supporters!

Nu het seizoen echt officieel is afgesloten, is het tijd om ons te verheugen op de Presentation Night op zaterdag 17 juni 🏆
De nominaties voor de spelers en newbies van het jaar worden aangedragen door de coaches en teammanagers, maar zoals ieder jaar mogen de leden natuurlijk ook nominaties aandragen voor verschillende categorieën!

Vind jij dat een team- of clubgenoot de prijs voor break a leg, spraakwater, dedication, supporter of de mooiste zaag echt heeft verdiend?! Klik dan op onderstaande link om de nominatie aan te dragen.

Let op: de deadline voor nomineren is maandag 29 mei 2023

https://forms.gle/xzQ1ow6onGLdgYP18

post

Erop of eronder – P/D wedstrijd v. Pickwick

Afgelopen zondag hebben de Rotterdames het voor het tweede jaar op rij tegen de Pickwick Ladies uit Deventer moeten opnemen in de promotie-degradatiewedstrijd van de degradatiepoule van de tweede klasse. Speciaal voor deze wedstrijd zijn de Rotterdames een dag eerder teruggekomen van hun trip uit Colchester. Onze plek in de tweede klasse moest uiteraard behouden worden, en we waren bereid daarvoor alles op alles te zetten.

Meteen na het startsignaal werd duidelijk dat de Pickwick Ladies ook gekomen waren om te winnen. Zij zetten sterke rucks op en de scrumhalf speelde de bal snel door, met een mooie actie die in de eerste minuten zorgde voor een 0-7 voorsprong voor de dames uit Deventer. Vanaf dat moment stond iedereen op het veld aan en werd er keihard geknokt voor balbezit. Na een fase van 20 minuten lang verdedigen op onze helft wisten we het spel naar het middenveld te verplaatsen. Er waren meerdere doorbraken van Rotterdamse speelsters, die helaas getackeld werden voor ze de tryline konden bereiken. Beide teams bleken zeer aan elkaar gewaagd. Echter kregen wij veel penalties tegen voor offside staan en coming in from the side bij de rucks, en de Pickwick Ladies maakten daar slim gebruik van. Ze zetten de Rotterdames terug op de eigen helft en drukten een tweede try, zonder conversie. Het werd hard tijd om deze voorsprong te verkleinen. Vlak voor halftime lukte dit eindelijk: de tryline van de Pickwick Ladies was in zicht, en Noa stapte een paar speelsters voorbij om de bal over de lijn te drukken. Celine van K. nam een (dropkick!) conversie die prachtig door de palen ging: 7-12 bij halftime.

Het was snikheet, iedereen was uitgeput van het harde spel, maar de winst was weer in zicht. Tijdens de break werd tactisch besproken dat er netter gespeeld moest worden om de penalties tegen te voorkomen. In de tweede helft is dit zeker gelukt, en dat zorgde voor nog beter spel van onze kant. Niet laat na het begin van de tweede helft wist Celine van K. aan de zijkant ruimte te vinden om door de verdediging te breken. Justine kickte een conversie volgens het boekje en het werd 14-12 voor de Rotterdames. De wedstrijd was al enorm spannend, maar vanaf dat moment was het echt niet meer te houden. Met nog een halfuur op de klok moest en zou deze voorsprong behouden worden. De supporters aan beide kanten gilden erop los. Beide teams kwamen meerdere keren tot aan elkaars tryline, maar door de sterke verdediging werden er geen tries gedrukt, ook al stond men er 1 meter vanaf. Iedere ruck werd gecounterd, vaak met succes. Anne sweepte in haar eentje drie Deventerse dames omver. Klaske nam de verantwoordelijkheid van een echte backspeler op zich en glibberde zo het halve team van de tegenstander voorbij. Maar ook de Pickwick Ladies hadden snelle meiden en daardoor ging het nek aan nek. Er werd uitstekend getackeld: Mirjam pakte iedereen die langs de ruck probeerde te komen, Claire zette ze vervolgens nog meer meters terug, Amber tackelde op haar eigen manier weer eens 3 dames achter elkaar en Jasmin zorgde ervoor dat er geen enkele winger aan de zijkant langs kwam. Er werd door beide teams kei- en keihard gevochten en de spanning was om te snijden.

Met nog enkele minuten te gaan kwamen de Pickwick Ladies opeens heel ver op onze helft. Alle Rotterdamse supporters hielden hun adem in, toen de Pickwick Ladies een penalty kregen vlak voor onze tryline. Die try moest worden tegengehouden, want anders was onze plek in de tweede klasse vergeven. De helft van de Rotterdames sprong eronder en met succes: held-up, no try! De laatste actie van de wedstrijd was een scrum voor Pickwick, nog steeds slechts enkele meters verwijderd van onze tryline. Echter stapte een speelster net uit en er werd afgefloten. We hadden gewonnen en blijven dus in de tweede klasse!!!!!

Onze dank gaat uit naar iedereen die is gekomen om ons aan te moedigen bij deze belangrijke wedstrijd. Ook willen we onze staff bedanken voor alle inzet voor ons team het afgelopen jaar. Tot slot onze complimenten aan de Pickwick Ladies, die hebben laten zien dat zij dondersgoed kunnen rugbyen, en een knaller van een pot hebben neergezet.

Uitslag: 14-12

WOTM gekozen door Rotterdames: Klaske – Snakerun – Exalto
WOTM gekozen door Pickwick: Wies
Wedstrijdverslag: AZ

Fotos: hier