Helaas geen uitpubliek welkom bij Hookers

Helaas is publiek vanwege de huidige Corona situatie NIET welkom bij de wedstrijden van aanstaande zaterdag tegen de Hookers, behoudens enkele genodigden waaronder onze President Luke Rumsey i.v.m. zijn 50 jarig lidmaatschap bij RRC. Dit is in overleg met de organisatie daar, ons aller dank voor de medewerking en met hoop voor een verandering in de toekomst.

Rotterdamse Rugby Club kiest een nieuw bestuur!

Zaterdagavond 18-07-2020 vond de Algemene Ledenvergadering van de Rotterdamse Rugby Club plaats. Vanwege de coronamaatregelen werd deze ALV digitaal georganiseerd. Het bestuur had zich op de club verzameld en een ieder had zich, op 1,5 meter van elkaar, ingelogd op zijn eigen laptop. De leden konden thuis inloggen en zo meekijken en luisteren met de vergadering, via de chat konden er vragen gesteld worden. Ook de stemming verliep digitaal via de stemknop waarbij er vanuit huis gestemd kon worden op de voorgenomen besluiten.

Het belangrijkste agendapunt van de avond was de verkiezing van het nieuwe bestuur. De kandidaten hadden zich al een aantal weken geleden voorgesteld op de website. Helaas trok de beoogd voorzitter zich een week voorafgaand aan de ALV terug vanwege ontwikkelingen in zijn carrière waardoor hij het voorzitterschap niet meer kon combineren naast overige werkzaamheden.

Gelukkig stond Bryan Schwillens op om dit gat op te vangen, hierbij kwam dan weer wel de positie van secretaris vrij. Stefan Warsink heeft zich opgeworpen om deze positie tijdelijk in te vullen totdat er een nieuwe bestuurskandidaat zich heeft aangemeld. De ALV is gevraagd om zowel Bryan als Stefan als interim bestuurder aan te stellen tot en met oktober 2020.
Met een unaniem besluit ging de ALV akkoord met dit voorstel, daarnaast verlengde penningmeester Peter de Witte zijn termijn met 1 jaar en is Chitra van den Boom benoemd tot algemeen bestuurslid. Erik-Jan Postema completeert het bestuur met de portefeuille technische zaken.

De Rotterdamse Rugby Club feliciteert  Bryan, Stefan en Chitra met hun nieuwe rol als bestuurder van onze mooie vereniging!
Ook spreken wij onze dank uit naar de vertrekkende bestuursleden voor hun inzet en betrokkenheid in de afgelopen drie jaar.

Stichting Denova

‘It takes a village to raise a child’

Clublid van RRC Jacobus Jooste heeft begin dit jaar Stichting Denova opgericht. De stichting heeft als doel bij te dragen aan het einde van de armoede in een klein plattelandsdorp. Door de komst van het coronavirus richt Stichting Denova zich nu vooral op het bieden van noodhulp. In juni zijn er namens de stichting 120 voedsel en hygienepakketten uitgedeeld. In augustus hopen zij dit te kunnen herhalen. Eén pakket van €30 kan een gezin twee weken voeden.

Meer dan dertig jaar geleden werd Jacobus, op het veld beter bekend als Coby, geboren in een klein dorpje met de naam Rawsonville, gelegen op het platteland van Zuid-Afrika. Rawsonville. Over de brug aan de rand van het dorp ligt de wijk De Nova en daar speelde Jacobus op blote voetjes al zijn eerste potjes rugby. Jacobus zijn vader overleed voordat Jacobus was geboren en zijn moeder kon na de middelbare school geen werk vinden en was begonnen met drinken.

Zonder vader en met een moeder die niet goed voor hem kon zorgen werd Jacobus een kind van het dorp. Vele jaren sliep en at hij bij verschillende familieleden binnen de gemeenschap en woonde hij een paar jaar bij de familie van een schoolvriendje. Jacobus had altijd een dak boven zijn hoofd en wat te eten.

Het is een Afrikaans gezegde dat je een heel dorp nodig hebt om een kind op te voeden ‘It takes a village to raise a child’. Jacobus werd letterlijk opgevoed door het dorp.

Jacobus en zijn Nederlandse vrouw Marieke hebben toen zij nog in Zuid-Afrika woonden de familie zo veel mogelijk proberen te ondersteunen, maar dat was maar een druppel op een gloeiende plaat. Nu zij in Nederland wonen, zien zij de mogelijkheid om langdurig en structureel hulp te bieden en de rijkdom van Nederland te delen. Zo werd Stichting Denova geboren. Vanuit de gemeenschap De Nova kwam in april het bericht dat de toch al arme mensen er nu door de coronacrisis nog slechter voor stonden, de mensen hadden honger. Het bestuur van de stichting heeft besloten om voorlopig noodhulp te gaan bieden, terwijl we op de achtergrond aan het beled op langere termijn werken. Zo wordt er nu gewerkt om de Zuid-Afrikaanse tak van de de stichting op te richten, waarvan het bestuur volledig bestaat uit mensen die zelf in De Nova wonen.

Voor meer informatie over Stichting Denova: www.stichtingdenova.nl of info@stichtingdenova. Financiële bijdragen: verzoek een tikkie (zelf het bedrag kiezen) door een whatsapje te sturen naar Marieke: 0628471077 of door overschijving naar: Stichting Denova, NL11TRIO0788935372, o.v.v. voedselpakket. (De Triodos Bank biedt niet de service van IBAN/naam herkenning).

Bestuurkandidaten stellen zich voor.

Aankomende zomer staan treden van het huidige bestuur vier leden af. Voorzitter Robert-Jan van Dijk, secretaris Mark van der Voort en algemeen bestuursleden Cor Nicolai en Georgette Stahlecker zullen hun taken overdragen. Penningmeester Peter de Witte en jeugdcoördinator Rowan van Wely zullen zich verkiesbaar stellen voor een tweede termijn. Erik-Jan Postema (Technische zaken) en Stefan Warsink (wedstrijdsecretaris) complementeren het bestuur. Hun termijn loopt in 2022 af.

Onderstaand stellen kandidaten Stefan van Riezen (kandidaat voorzitter), Bryan Schwillens (kandidaat secretaris) en Chitra van den Boom (kandidaat algemeen bestuurslid) zich voor.
We zijn erg blij met deze kandidaten die ook weer vanuit de club komen. Hiermee is de continuiteit van de club geborgd en laat weer zien dat veel mensen zich willen inzetten voor de club!

Stefan van Riezen

Maandag 1 februari 2016 ben ik verhuisd naar Rotterdam. Op dinsdag 2 februari 2016 kwam ik in het warme bad van de RRC terecht. Sinds deze dag ben ik actief bij de club. Voor mij staat de RRC voor zowel prestatie als een familiaire sfeer. Deze goede sfeer heeft mijn overgang naar Rotterdam ook zeker makkelijker gemaakt. Ik vind dan ook dat deze sfeer behouden dient te blijven. Daarnaast hoort een stad zoals Rotterdam op het hoogste niveau vertegenwoordigd te zijn. Helaas is dat op dit moment niet het geval. 

Ik ben geboren en getogen in Friesland. Na mijn middelbare school heb ik mijn propedeuse Scheikunde behaalt. In mijn zoektocht naar meer avontuur ben ik voor Defensie gaan werken. Na mijn periode bij Defensie ben ik gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier heb ik Fiscaal Recht gestudeerd, welke studie mij uiteindelijk in het mooie Rotterdam heeft gebracht.

In het dagelijks leven ben ik actief als Belastingadviseur in de internationale advieswereld. In het verleden heb ik met veel plezier in verscheidene besturen en commissies plaatsgenomen. De hier opgedane kennis en ervaring wil ik graag inzetten voor de RRC. 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om allerlei actieve dingen te doen, en om zo nu en dan tot rust te komen lees ik graag een boek.

Ik stel mij kandidaat als voorzitter. Mijn ideaalplaatje voor de Rotterdamse Rugby Club is een club met een hoge participatiegraad, waar iedereen zich thuis voelt en welke op het hoogste niveau acteert. De RRC is voor mij een club met zeer veel potentie. Als voorzitter wil ik mij inzetten om de volledige potentie van de RRC te benutten. Hierbij ga ik mij als voorzitter specifiek richten op de zichtbaarheid van de club en het bestuur. Mijn focus gaat ook liggen op het bieden van een stevige fundering voor zowel prestatiesport als recreatiesport. Binnen het bestuur wil ik zorgen dat de kwaliteiten van mijn mede bestuursleden optimaal benut worden. 

Ik kijk ernaar uit om met het nieuw te vormen bestuur aan de slag te gaan!

Bryan Schwillens

Toen ik in juni 2018 naar Rotterdam verhuisde, had ik al besloten dat ik me wilde gaan aansluiten bij een rugbyclub. Ik had in mijn jeugd in Sittard gevoetbald en wilde weer een teamsport spelen, maar voetbal trok me niet meer. Rugby speelde al langer door mijn hoofd, maar in Limburg waren de clubs destijds te ver weg.

Toen ik me kort na mijn verhuizing bij RRC aanmeldde en deelnam aan de pre-season training op het Ommoordse Veld, was ik al snel om. Er komt één woord bij me op als ik terugdenk aan hoe ik voelde dat ik ontvangen werd; Verwelkomend. Ik wist; hier wil ik deel van uitmaken.

Twee jaar later voel ik me thuis bij RRC. Ik maak deel uit van het huidige bestuur als Wedstrijdsecretaris voor de CJC. Ik zie een club met ambitie, maar die ook het sociale aspect van rugby niet vergeet. Er wordt gezocht naar een balans tussen breedte- en topsport. Ik denk dat RRC al aardig in staat is -en moet zijn- om dat te bieden. En in een stad als Rotterdam zijn er genoeg meiden en jongens om dat uit te bouwen en vast te houden.

Iedereen kijkt met smacht uit naar het nieuwe clubhuis. De opening daarvan gaat RRC ongetwijfeld een boost geven. Het zou heel mooi zijn om dat te gebruiken om het groeipotentieel dat RRC heeft tot uiting te laten komen. Ik wil daar graag een actieve bijdrage in leveren, vandaar dat ik me kandidaat stel voor een rol als secretaris van RRC.

Kort over mezelf:

Speelt meestal op de 1e rij, vooral als Hooker. Geboren en getogen in Sittard, woont in IJsselmonde. 30 jaar. Commercieel Management gestudeerd, maar werkzaam in de IT. Heeft een vriendin; Kendis. Houdt van korte romantische wandelingen naar de bar. Sponsort Fit4Free. Loze uurtjes worden besteed aan klussen in huis, het aquarium of de PS4. Motorrijder, maar momenteel zonder motor. Heeft in 2013 de marathon van Rotterdam gerend. Heeft daarna besloten naar Rotterdam te willen verhuizen.

Chitra van den Boom

Geboren en getogen in het Brabantse Helmond, dat ik op mijn 18e verliet om Psychologie en later ook Filosofie te studeren in Rotterdam. Na het studentenleven ben ik werkzaam geweest in de Data Science Consultancy, wat niet helemaal mijn ding bleek. Inmiddels ben ik medisch marktonderzoeker bij een bedrijf waar ik me echt thuis voel. Dat geeft me de ruimte om meer tijd te besteden aan mijn grootste hobby’s naast rugby: fitness, lezen en bakken.  

In mei 2017 ben ik aangesloten bij de Rotterdames, waar ik na slechts een handjevol trainingen werd uitgenodigd om mee te gaan naar Ameland. Een betere introductie had ik mij niet kunnen wensen. Binnen dat weekend besloot ik, na liefdevol doch ferm aandringen van de toenmalige staf, geen recreant maar volledig lid te worden. Sindsdien ben ik vol verwondering over de rugbycultuur, het hechte damesteam en de enorme kick die samen op dat rugbyveld staan met zich meebrengt. Meestal ben ik te zien (en ongetwijfeld ook luid te horen) op de fullback, verder speel ik graag 2e center en maak ik zo nu en dan een uitstapje naar andere posities in de lijn.

Voordat ik rugby ontdekte, deed ik aan kickboksen en voetbal. Bij mijn oude studentenvoetbalclub ben ik 2 jaar bestuurslid geweest, als vicevoorzitter en voorzitter. Direct na mijn bestuursjaren heb ik zitting genomen in de adviescommissie. In die tijd heb ik geleerd wat er allemaal komt kijken bij het draaiende houden van een sportvereniging.

Nu ik een tijd bij de RRC speel, ben ik me steeds meer verbonden gaan voelen bij de club. De Rotterdamse Rugby Club, waar ik een nieuwe sport ontdekt heb die mij ontzettend veel plezier geeft, waar ik met liefde kapot ga op het veld en waar ik bijzonder mooie mensen ontmoet heb die ik vrienden en vriendinnen mag noemen. Het is voor mij niet meer dan een logische stap om een actieve bijdrage te leveren aan de club die mij zoveel geeft. Graag doe ik dat via een focus op zaken die RRC de mooie club maken die zij is: cultuur, traditie en normen & waarden. Daarnaast geloof ik dat ik met mijn bestuurservaring en gestructureerdheid ook van waarde ben door het overzicht te bewaken en te ondersteunen waar gaten dreigen te vallen. Die fullback kwaliteiten wil ik van het veld doortrekken naar een rol als Algemeen Bestuurslid Cultuur van onze club.

In de komende ALV zullen de verkiezingen voor de bestuursfunctie op de agenda staan. Vanwege de coronacrisis is het nog onduidelijk wanneer en hoe dit georganiseerd wordt. Hier komen we zo snel mogelijk op terug.

Rotterdamse Rugby Club start samenwerking met Crossfit Lansingerland

Woensdag 1 juli, is er een start gemaakt met trainingen bij Crossfit Lansingerland. Selectiespelers krijgen de mogelijkheid om bij Crossfit Lansingerland te werken aan kracht en conditie buiten de reguliere trainingen om. Wij verwachten hiermee het aantal blessures te verminderen, daarnaast zijn kracht en conditie basisvoorwaarden om rugby op niveau te spelen.

De 1e sessie was er een van kennismaken. Ruim 10 spelers werden getest op specifieke onderdelen en dat viel nog niet mee. Blijkbaar is verplicht thuiszitten in verband met Corona niet voor iedereen even goed. De komende weken wordt er toegewerkt naar echte trainingssessies. Spelers krijgen gepersonaliseerde trainingsschema’s die ze onder deskundige begeleiding moeten afwerken. Dit zal een welkome aanvulling voor de spelers zijn nu conditie en kracht eigen verantwoordelijkheid is geworden.

Als Rotterdamse Rugby Club zijn wij erg blij met deze samenwerking en de uitbreiding daarvan. In de toekomst krijgen spelers ook ondersteuning van een voedingscoach en een fysiotherapeut. Het doel is dan ook om de hele selectie blijvend te begeleiden in het aankomende seizoen en te meten of het aantal blessures af zal nemen. Daarnaast zullen we met fittere spelers meer wedstrijden winnen. Zodra ons nieuwe clubhuis gebouwd is zetten we de samenwerking voort vanuit onze eigen gym.