post

Ons nieuwe clubhuis

Hoera, het is zo ver! Morgen wordt ons nieuwe clubhuis opgeleverd. Ik kan mij voorstellen dat iedereen super nieuwsgierig is hoe het er allemaal uit is komen te zien.

Daarom is er zaterdag open huis. Vanaf 9:30 tot 15:30 is iedereen welkom om te aanschouwen waar het laatste jaar aan is gewerkt.

Zoals eerder aangegeven moet er nog heel veel door ons zelf gebeuren. Daarvoor hebben al meerdere vrijwilligers zich aangemeld. Dat is natuurlijk fantastisch maar we kunnen nog heel veel meer hulp gebruiken.
Vooral bij de coördinatie de komende weken is ondersteuning nodig. Dus kan je daarbij een bijdrage leveren laat dat dan even weten.

Werk in uitvoering

Afgelopen zaterdag zijn Phil Laros en Ben van der Reek begonnen met het fabriceren en monteren van de kleedkamerbankjes. Dat betekende planken voor de zittingen schuren en verven (180 meter) en 90 steunen maken. Mooi ambachtelijk handwerk en daar zijn wij ongelooflijk blij mee.

Daarbij werden ze geholpen door Bjorn, Fenne, Marcus, Rik, en Dennis. Volgende week zaterdag 10 juli zijn ze er weer en natuurlijk kunnen ze ook dan weer hulp gebruiken.

post

Update nieuwbouw: Hoogste punt bereikt

Een hoogtepunt met Pasen, in de video een sfeerimpressie van de voortgang van de nieuwbouw van ons clubhuis. De ceremonie van het plaatsen van de vlag op het hoogste punt van de bouw is voltrokken door Marcus van Engelsdorp Gastelaars (lid van van verdienste) en Tom Alloway (aanvoerder van de herenselectie). Ze werden bijgestaan door onze voorzitter Oscar van Rijn, die de leden kort toespreekt.

Trots op een mooie club met mooie mensen!

Met dank aan de aannemer Batenburg B.V. en alle ondernemers die de bouw van ons clubhuis mogelijk maken in deze bijzondere tijden.

Nieuwsupdate week 13

Bouwupdate

De nieuwbouw loopt voorspoedig. Door de eerdere vorst zijn er twee weken vertraging ontstaan, maar dat valt binnen de verwachting.
De planning is nog steeds dat er in juli wordt opgeleverd. Afgelopen weken zijn de vloeren van de begane grond gestort en de muren neergezet. De contouren van het gebouw zijn nu duidelijk zichtbaar. Vorige week is de vloer van de 1e verdieping gestort en gaan we letterlijk een treetje hoger bouwen. De verwachting is dat eind week 14 het hoogste punt van de bouw wordt bereikt. Momenteel zijn we druk bezig met de inrichting van de keuken en de bar. Dat betekent detailtekeningen van de apparatuur en natuurlijk onderhandelen met de leveranciers.
Dit deelproject wordt getrokken door David-Jan van Gorkom. Met al zijn ervaring moet dat goed komen!
Mochten mensen vragen of ideeën dan kunnen ze dat melden op bouwmelding@rotterdamserugbyclub.nl

Hervatting training senioren >27
Rugbyen zonder contact maar toch gevoel houden? Het kan weer!
De senioren dames en heren zijn sinds twee weken weer begonnen met trainen.
Uiteraard op de 1,5 meter en in groepjes niet groter dan vier.
Dankzij Robert, Bjorn en Robin kunnen ook de volwassenen boven de 27 jaar weer ballen vangen, zweet afdrijven en elkaar gemoedelijk toespreken.

Elke dinsdag en donderdag van 19.15 tot 20.15, zodat iedereen weer voor de avondklok thuis kan zijn.
Het is proeven van dat wat er ons in de nabije toekomst weer staat te wachten.

Topspelers van het Nederlandse team geven clinic voor de Benji’s en Mini’s van RRC
Op 11 april komen Castor Magis, Wolf van Dijk en Duarte van Gijzelen topspelers van het Nederlandse rugby en spelers van NLXV een clinic geven voor de Benji’s en Mini’s. Het blijft een uitdaging nu we geen wedstrijden spelen om uitdagende activiteiten te organiseren. Enthousiast en blij zijn wij dan ook dat Castor, Duarte en Wolf op 11 april deze clinic bij RRC willen geven. Een leuke dag voor de Benji’s en Mini’s waarbij er zeker ook een moment zal zijn voor de mini’s en benji’s om met deze topspelers op de foto te gaan!

post

Nieuwsupdate week 3

Zoals we allemaal vandaag hebben kunnen horen en lezen, zal er vanaf komende zaterdag een avondklok gelden van 21:00 uur  tot 04:30 uur. In afwachting van dat nieuws heeft RRC ook gewacht met het plaatsen van een nieuwsupdate. We wilden kunnen aangeven wat de maatregel zou betekenen voor de planning van jeugdtrainingen.

Gelukkig hoeft die planning niet te worden aangepast; De jeugdteams kunnen allemaal blijven trainen op de tijdstippen die zij gewend zijn. Bij de junioren en Colts zullen de leden van de staf aangeven wanneer het 20:00 en 20:15 is. Dit zodat de spelers die wat langer moeten reizen op tijd naar huis kunnen vertrekken.

Ondertussen vordert de bouw volgens planning. Er wordt nu gewerkt aan de fundering van het gebouw, zoals te zien op de foto. De komende weken worden de fundering en de vloer op de begane grond afgemaakt. In februari begint de bouw al de hoogte in te gaan, en aan het einde van die maand zou het weer op een gebouw moeten lijken. Vervolgens begint in maart het werk aan de 1e verdieping. We kijken daar natuurlijk erg naar uit. Hopelijk kunnen tegen die tijd de senioren ook weer gezamenlijk het veld op.