Realisatie nieuw clubhuis stap dichterbij

Subsidieaanvraag 1/3 regeling
Afgelopen weken is er achter de schermen hard gewerkt om een subsidieaanvraag voor de zogeheten 1/3 regeling in te dienen bij de gemeente Rotterdam.Het aanvragen van deze subsidie had behoorlijk wat voeten in de aarde, omdat we hiervoor ook een borgstelling moesten regelen bij Stichting Waarborgfonds Sport (SWS). Samen met Jan Smulders van SWS hebben we deze borgstelling kunnen veilig stellen, wat een bevestiging is van de haalbaarheid – ook op de lange termijn – van de investering die we gaan doen in ons club(t)huis.Met de indiening van deze subsidieaanvraag zijn we dus echt een stap dichterbij de realisatie van ons clubhuis gekomen, alhoewel we natuurlijk wel moeten afwachten of we de subsidie daadwerkelijk toegekend krijgen. Maar daar hebben we alle vertrouwen in op basis van de gesprekken die we hebben gevoerd met de betrokken gemeente ambtenaren!

Fondsen
Tegelijkertijd hebben we diverse fondsen aangeschreven die actief zijn in Rotterdam en omgeving. Vanuit diverse hebben we inmiddels toezeggingen ontvangen (in totaal voor € 25.000) en bij andere zijn we in hoopvolle afwachting.

Obligatieleningen
Ook zullen de mensen die zich hebben ingeschreven op de obligaties binnenkort een persoonlijk bericht ontvangen over de verdere gang van zaken rondom de obligaties. Tegelijkertijd zullen we dan nog eenmaal de inschrijving op obligaties openen, zodat iedereen alsnog de kans krijgt om hieraan mee te doen. De obligatieregeling is namelijk niet alleen gunstig voor RRC, maar ook gunstig voor de eigen portemonnee!!

Sponsoring
Er zijn diverse onderdelen binnen onze bouwplannen die in natura gesponsord kunnen worden. Denk hierbij aan al het sanitair en tegelwerk, bankjes voor in de kleedkamers, maar ook zeker aan de inrichting van ons clubhuis.Als je hieraan een bijdrage kan en wil leveren, meld je dan bij onze penningmeester (penningmeester@rotterdamserugbyclub.nl).

Volgende stappen
Voordat we de heipalen gaan bestellen en de grond in gaan slaan, moeten we nog één subsidieaanvraag indienen en dat zullen we op 2 januari 2019 gaan doen. Dit betreft hopelijk het slotstuk op een lang traject om de begroting rond te krijgen.

Tijdens de nieuwjaarsborrel op 13 januari zullen we natuurlijk een verdere update geven van de laatste stand van zaken en jullie mogen altijd bij ons aankloppen voor een verdere toelichting!

13 januari 2019 Nieuwjaarsborrel.

Kerst en nieuwjaar komen er weer aan en de laatste wedstrijden van 2018 zijn gespeeld . Op 13 januari wordt de competitie hervat en zullen we ook de nieuwjaarsborrel organiseren. Via deze weg willen we jullie van harte uitnodigen voor deze bijeenkomst.
Rugby Nederland komt binnenkort met het wedstrijdprogramma voor de rest van het seizoen en omdat we nog niet weten welke teams uit en thuis spelen, starten we de borrel om 17:00 zodat iedereen na de wedstrijden aanwezig kan zijn. We reiken ook weer de Paula Ottebokaal uit aan de vrijwilliger van het jaar!
Via deze weg wensen wij u alvast fijne feestdagen en een goed nieuwjaar!

Save the date.

Op 23 februari vindt het RRC gala plaats. Dit staat weer in het teken van de vernieuwbouw.
Reserveer deze datum alvast in de agenda, binnenkort volgt meer informatie.

RRC Cubs 1 tegen RC DIOK

Het hoofdzakelijk tweede jaars cubs team trad op deze winterse zaterdag aan tegen RC DIOK uit Leiden. Noorderwind met temperaturen net boven nul, dus net als de paarden met de kont in de wind langs de lijn gestaan. Het valt niet mee om supporter te zijn.

Daar het kunstgrasveld zich echter helemaal niets van deze barre omstandigheden aantrekt, kon er lekker gerugby-ed worden. De wedstrijd begon wel ietsje later omdat ons aller RRC clubstucadoor Olaf in alle jaren dat hij bij de club is, met welk weer dan ook, schijnbaar nog steeds een hekel heeft aan het eindsignaal. Dus de benji’s speelden vrolijk tot en met de laatste toegewezen seconde door. Leuk om te zien.

Deze kleine vertraging gaf wel een klein effect op de spanningsboog want na een snelle openingstry door RRC leek het even wat weg te zakken. Maar gelukkig ook weer snel herpakt. Einduitslag veel tries voor RRC en een try, tijdens het spanningsboog weg trekkertje, tegen. 

DIOK speelde zeker niet slecht, zeer sportief met enthousiaste coaching en het was zeker ook niet zo maar een walk over. Er is hard gewerkt door RRC om de overwinning te behalen. De Cubs waren scherp en af en toe ietsje te scherp wat een paar keer een voorwaartse passing gaf. De kou had ook wat vat op de vingers want het vangen kon in het begin van de wedstrijd beter. Maar dat waren de schoonheidsfoutjes. Want op inzet en mentaliteit was het voor iedereen een meer dan dikke voldoende. Ook de ref van de dag, die was meegereisd uit Leiden, floot analoog aan de kwaliteit van de spelers. Dus prima allemaal.

De voorwaartsen van RRC waren sterk. Met regelmatige steals. De lijn was snel, heel snel, als palingen in een emmertje snot, zo kon als commentaar langs de lijn worden opgetekend. DIOK deed zeker zijn best en bleef proberen maar kon vandaag geen goed antwoord op het spel van RRC vinden. 

Warm van binnen over het vertoonde spel en geleverde inspanningen van onze Cubs helden maar vanaf de navel naar beneden verder in het geheel gender neutraal bevroren, werd door welhaast iedereen weer snel in de auto naar de kachel gestapt. Op naar de dinsdag training om de stijgende lijn van het vertoonde spel verder uit te bouwen. 

Tijdens het schrijven van dit verslagje was er trouwens nog geen informatie bekend over het hoofdzakelijk eerste jaars cubs team uit naar Etten Leur. Maar in de overtuiging dat die ook naar hun kunnen met inzet hebben gespeeld sluit ik met deze positieve gedachte af. 

Sprry voir dee efetuele tiepvouten mar dee finkerrs waeren nogh befrore.

Rugby ouder(e)

Foto’s Danielle: RRC Cubs1 – RC DIOK

Wedstrijdverslag RRC 2 – Bredase RC 2

De dag begon helaas erg rommelig. Afgekeurde velden, passen en meten met begintijden en een stel Bredase rugbyers die op zichzelf lieten wachten. Uiteindelijk mocht het A-team dan toch het veld op. Waarbij veld een sterk woord is, want zwembad, modderglijbaan of omgeploegde akker had ook op zijn plaats geweest. Het werd een wedstrijd die onnodig spannend was. Bij vlagen speelde Rotterdam zeer dominant en wervelend rugby, met goede individuele breaks en prima support. Met name de forwards maakten veel meters en waren constant dreigend met hun line-breaks. Uiteindelijk resulteerde dat vaak in balbezit, territorium, maar zonder resultaat.

Uiteindelijk was het Otwin die de ban wist te breken in de eerste helft en na goede opbouwende voorbereiding over de lijn wist te duiken voor de eerste score. RRC had duidelijk meer grip op de wedstrijd en niet heel veel later was het Marcel (die de laatste tijd sowieso on fire is) die zijn 5 punten op het bord zette. Hij brak door, had nog wat werk te verzetten tot de lijn en vocht zich er uiteindelijk overheen.

Helaas was daarmee ook de meeste schoonheid wel beschreven en werd de tweede helft een totaal ander beest. Noem het nervositeit, het weer, de laatste loodjes van de eerste seizoenshelft, maar de tweede helft was helaas niet best. Rommelig, soms weinig samenhangend, gekke keuzes en ongelukkige beslissing zorgden voor een onnodige spanning. Breda wist (terecht) gebruik te maken van het momentum en sloeg terug met een try in de linkerhoek. Rotterdam werd verdedigend wakker, maar heeft alsnog een paar keer met de rug tegen de muur gestaan, al werd hier geen fout meer gemaakt.

Met de winst is het doel dat het A-team had veiliggesteld: in de top 3 na de eerste seizoenshelft. Met nog een wedstrijd te gaan kunnen we niet meer naar boven en niet meer naar beneden. Nog een week de schouders eronder voordat het team zich vol gaat storten op de tweede seizoenshelft.

Tries: Otwin en Marcel, conversie Josh

MoM: Wesley “Iron Man” Groos

DoD: Mark “Anger-management issues” Waardenburg

RRC Cubs 2 tegen Bekaro

Na de wedstrijd van verleden week lag er een aardige puzzel klaar voor de technische staf. Daardoor was het meerderheid eerste jaar Cubs team op diverse posities aangepast. Bij het zien van de tegenstander van vandaag was al tijdens de warming up duidelijk dat het fysiek niet gewonnen kon worden. Hoop werd gevestigd op de aanwezige snelheid in het team. Helaas kwam dat er vandaag niet uit. Deze kracht kon niet worden gebruikt wat jammer was want RRC kon daardoor ook niet uitbreken.

Deze niet gewonnen wedstrijd moet dan maar gezien worden als ervaring opdoen. Experiment met positie wisselingen pakte gewoon niet goed uit. Te weinig ondersteuning in de rucks en te langzaam in de lijn met teveel knocks on tegen. Wellicht was dit ook het gevolg van onwennigheid door de positie wijzigingen.

Gaf iedereen in het team zich dan zo maar gewonnen? Nee zeker niet. Maar de vijf of zes die er wel tot de laatste minuut voor gingen konden te weinig uithalen. Daarvoor was Bekaro ook fysiek te sterk. De enige dame in het team vocht wederom met gevaar voor eigen ledematen als een tijgerin. En zo liepen er nog een aantal RRC mannetjes bij. Maar als er in de eerste fase in balbezit bij de tegenstander al teveel een stap naar achteren of zelfs opzij (!) doen en Bekaro daarna netjes de lijn uitspeelt dan staat er continue een overtal.

In de eerste en de laatste minuten van de wedstrijd kwam het sportieve gif wel wat naar boven. Daarin werd ook duidelijk dat als iedereen niet opgeeft er wat te halen kan zijn. Zijn er een aantal niet bij en/of geven het tijdens de wedstrijd op dan gaan we met dit RRC Cubs2 team in deze hogere poule indeling een moeizame periode tegemoet. Wat bijzonder jammer zou zijn voor de goedwillende. Die werken naar kunnen maar kunnen het niet alleen.

Het devies derhalve, werk voor je maatje in het veld. Geef niet op. Nooit. Beter staand sterven dan knielend leven. Op de trainingen zie ik mooiere dingen dan in de wedstrijden en die zijn toch echt bedoeld om het dan te laten zien. Gezelligheid is leuk maar nog leuker met wat resultaat. Al is het die ene tegen try. Rugby is per definitie een team maar ook ervaringssport en dat er in dit team een aantal lopen met minder ervaring hoeft geen probleem te zijn mits de werklust gecombineerd met sportieve gif en het houden van positie (met spiegeling zoals de tegenstander staat) minimaal aanwezig is/zijn.

Op voorhand waren Bekaro en HRC in de poule ingeschat als de zwaarste klussen. Dat is gebleken, maar nu ook achter ons. Dus wederom met positieve houding naar de komende trainingen (die door een aantal van dit team helaas minder worden bezocht terwijl het draaien van uren zo belangrijk is) en op naar de volgende clash.

Wel dank aan het kunstgrasveld dat de wedstrijd überhaupt gespeeld kon worden en ook veel dank aan de verder goed leidende ref. Zonder deze twee feiten zou het of op delen van het grasveld waterpolo zijn geworden of ontaard zijn. De enige wat onbedoelde en onbesuisde actie werd door de ref van de dag gelijk goed afgehandeld en dat is zeker een compliment waard. Ook dat de RRC Cubs spelers onderling elkaar in de toon hielden en elkaar wel kritisch benaderden maar niet afvielen. Dat was op zich al een overwinning.

Rugby ouder(e)

RRC Cubs 1 boekte een prima overwinning (5-39) in en tegen Hilversum en staan nu fier bovenaan de ranglijst.
Foto’s Danielle: RC Hilversum – RRC Cubs1