Start trainingen RRC-Jeugd

Beste RRC’er,

Afgelopen week meldden wij jullie dat door de Coronacrisis er een abrupt einde is gekomen aan het rugbyseizoen en er geen activiteiten meer op RRC konden plaatsvinden.
Dezelfde avond meldde onze minister-president  Mark Rutte dat de jeugd gelukkig toch weer mag sporten na 28 april. We zijn gelijk met de TC aan de slag gegaan om deze versoepeling uit te werken en weer rugby-aanbod neer te zetten. Dit resulteert dat de GTBM en CJC onder bepaalde voorwaarden weer gaan starten. Helaas moeten de senioren nog even thuis aan hun fitheid en skills werken.

We vragen aan een ieder om zich strikt aan deze voorwaarden te houden, alleen op deze manier is rugby namelijk mogelijk onder deze vreemde omstandigheden. Voorlopig zal het helaas nog niet als vanouds zijn.
Voor iedereen geldt dat het clubhuis en de kleedkamers gesloten blijven, dus ook kan er van de toiletten geen gebruik gemaakt worden. Ook mogen de ouders niet langs het veld staan, dus de kinderen mogen alleen afgezet worden op de parkeerplaats en van de ouders vragen we om ze na de training weer op te halen en niet op de parkeerplaats te blijven wachten.
In de onderstaande tabel staat weergegeven hoe we de precieze maatregelen vormgeven.

Kaders sport jeugd tm 12 jaar (GTBM) Kaders sport jeugd 12-18 jaar (CJC)
Turven, Benjamins en Mini’s starten vanaf maandag 4 mei 2020 Start training: 18:30
Einde training: 19:30
  Guppen trainen voorlopig nog niet
Cubs, Junioren en Colts starten vanaf donderdag 30 april 2020 Trainingstijden: Cubs: 18:30-19:30 Junioren: 19:00-20:00
Colts: 19:30-20:30
   
Geen 1.5 meter restricties Minimaal 1.5 meter afstand is verplicht
Geen wedstrijden buiten de club (wel onderling) Geen onderlinge wedstrijden.
Geen ouders toegestaan Geen ouders toegestaan
Thuis douchen Thuis douchen
Clubhuis en kleedkamers zijn gesloten. Clubhuis en kleedkamers zijn gesloten.
Spelers nemen een eigen gevulde bidon mee   Spelers nemen een eigen gevulde bidon mee
Rollen tijdens trainingen en onderlinge potjes Rollen tijdens trainingen en onderlinge potjes
Spelers Spelers
Was thuis voor- en achteraf je handen, tijdens het sporten geen restricties, 1.5 meter afstand trainer. Was thuis voor- en achteraf je handen, tijdens het sporten 1.5 meter afstand trainer en andere spelers.
Spelers nemen een eigen gevulde bidon water mee. Spelers nemen een eigen gevulde bidon water mee.
Voor de training op Teamer aanmelden. Voor de training op Teamer aanmelden
Je bent maximaal 10 minuten voor de training aanwezig. Je bent maximaal 10 minuten voor de training aanwezig.
  Je volgt de looproute naar en van het veld zoals in de bijlage aangegeven.
Trainers Trainers
Was thuis voor- en achteraf je handen, tijdens de training 1.5 meter afstand van de spelers Was thuis voor- en achteraf je handen, tijdens de training 1.5 meter afstand van de spelers
Elke 20 minuten een schone bal gebruiken Elke 20 minuten een schone bal gebruiken.
Ouders Ouders 
Geen ouders op de club, kinderen worden afgezet. Ouders blijven ook niet hangen op de parkeerplaats. Ouders komen kinderen na de training weer ophalen, ouders komen hierbij niet het terrein op. Geen ouders op de club, Kinderen komen zoveel mogelijk zelf op de fiets of lopend, alleen bij grote afstand mogen kinderen worden gebracht.
Coördinatoren/teammanagers Coördinatoren/teammanagers
Was thuis voor en achteraf je handen, houd 1.5 meter afstand van de spelers en trainers Was thuis voor en achteraf je handen, houd 1.5 meter afstand van de spelers en trainers

In de bijlage staan alle maatregelen voor spelers en ouders nog eens op een rijtje, dit zijn de maatregelen vanuit Rugby Nederland die wij als club hanteren.
Per training hebben wij ook een corona-coördinator aangewezen die erop toeziet dat de maatregelen gehanteerd worden. Tot en met 21 mei is de indeling daarvoor als volgt

Maandag en woensdag 4, 6, 11, 13, 18 en 20 mei: Rowan van Wely
Donderdag 30 april, 7, 14 en 21 mei: Cor Nicolai
Dinsdag 5 en 19 mei: Mark van der Voort
Dinsdag 12 mei: Robert-Jan van Dijk.

Vooralsnog wordt er alleen getraind op de normale trainingsdagen. In het weekend zullen er nog geen activiteiten zijn.

Daarnaast heeft Mark Rutte aangegeven dat ook niet-leden de mogelijkheid moeten hebben om met de verenigingen mee te trainen. Voor RRC is dat een mooie kans om ons te profileren als mooie club, uiteraard was iedereen al welkom bij ons en in deze situatie nog meer. Neem daarom vooral je buurjongen en meisje of een klasgenoot mee en laat ze kennis maken met onze fantastische sport. Meld wel vooraf bij je trainer als je iemand meeneemt!
Ook zijn we aan het kijken hoe en in welke vorm de trainingen tijdens de zomer door kunnen gaan, daarover zal in de komende weken meer duidelijk worden.

Als laatste willen we aangeven dat de komende periode niet zal zijn zoals we gewend zijn, vooral bij de CJC zullen de trainingen anders gaan dan normaal gesproken. We vragen daarom aan alle spelers en ouders om de maatregelen te respecteren. Bij het overtreden van de maatregelen kan de gemeente onze activiteiten per direct stoppen en kunnen we hoge boetes krijgen, ook kan er op de parkeerplaats gecontroleerd worden en kunnen er boetes uitgedeeld worden aan ouders die zich niet aan de 1,5 meter afstand houden. Respect is onze belangrijkste kernwaarde en in deze situatie kunnen we dat meer dan ooit laten zien waarom dat is!

Met sportieve groet

Robert-Jan van Dijk,
Voorzitter Rotterdamse Rugby Club

Jeugd mag na 28 april weer trainen.

Beste RRC’ers,

Afgelopen week meldden wij jullie dat door de Coronacrisis er een abrupt einde is gekomen aan het rugbyseizoen en er geen activiteiten meer op RRC konden plaatsvinden.
Dezelfde avond meldde onze minister-president Mark Rutte dat de jeugd gelukkig toch weer mag sporten na 28 april. Dit resulteert dat de GTBM en CJC onder bepaalde voorwaarden weer kunnen gaan starten. Helaas moeten de senioren nog even thuis aan hun fitheid en skills werken.

Momenteel zijn we druk in overleg met de TC en de trainers hoe de trainingen vorm gegeven kunnen worden. Ook wachten we nog op de protocollen vanuit de bond en de gemeente. We verwachten dit dinsdag binnen te krijgen. Op het moment dat het duidelijk is hoe en onder welke voorwaarden de trainingen kunnen plaatsvinden zullen we dat per mail en via de website aan jullie doorgeven.

Met sportieve groet,

Bestuur Rotterdamse Rugby Club.

Covid crisis en rugby weemoed

Na de eerste hopeloze onderschatting over de berichtgeving over de Corona/Covid 19 crisis, immers, het was toch ergens in China en het was een griepje of zo, en zoveel vleermuizen eten we niet in Nederland, kickt de realiteit er per dag harder in. 

Resultaat; een surrealistische wereld, stiller, anders, minder sociale contacten, bange ouderen, veel worstelende ondernemers en een regering die op basis van medisch specialisten de intelligente lockdown in hebben gevoerd. 

Als op het nieuws niet 5 keer per minuut of zo het woordje covid 19 wordt gebruikt, (Corona bleek toch met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid teveel de vrolijke link te leggen naar het Mexicaanse biertje denk ik dan maar), dan gaat het wel over andere aan deze virus gerelateerde ellende. Omdat dit mij nu zo ongeveer allemaal wat teveel wordt, schrijf ik dit stukje, want “never waste a good crisis” is het toch. 

Gelukkig kan nu namelijk wel het clubhuis zonder seizoen verplichting of angst voor omzet verlies worden gesloopt, tenminste als het ook in duo’s kan worden leeg geruimd zo begreep ik uit het schrijven van de voorzitter. 

Maar af en toe ook een beeld van hoe snel de natuur zich zo op het oog hersteld. Af en toe genieten van het niet hebben van de dagelijkse reis stress of je nou in de directiespits na 09.00u s’ochtends of daar al vanaf 06.30u in stond. Af en toe genieten van de kookkunsten thuis, die helaas ook weleens in schoonheid sterven. Af en toe Netflixen waarvan de beurskoers opeens weer wat anders doet dan verwacht. Af en toe weer wat beter naar je huidige levenspartner kijken en verzinnen dat het gras thuis toch echt groener is (al dan niet met hulp van blauwe pillen die volgens een goede vriend ook via internet bestelling thuis aankomen). 

En heel af en toe jezelf toestaan om de laatste heldendaden van alle rugby spelers en speelsters tijdens de trainingen en de wedstrijden weer in herinnering te brengen. Want alles wordt mooier in de herinnering en de smaak en gretigheid voor als het weer kan voor het eggie, wordt dan alleen maar beter, groter en mooier.

Tegelijkertijd ook hoopgevend nieuws. Wat vrijstellingen zijn door de regering recent gegeven. De jeugd mag weer trainen, na 28 april, dus nog maar een paar nachtjes slapen. Dit dan allemaal omgekeerd evenredig aan het oude vlees moet eerst op want de senioren mogen nog niet zo begreep ik. Jeugd tot 12 jaar geen problemen, lekker er weer tegenaan, tenminste als de Rotterdamse burgervader dit ook een goed idee vindt. Van 12 tot 18 jaar met 1,5 meter afstand. Nou, zo ver zou men toch ook moeten kunnen overgooien zou ik haast zeggen. Scrums, rucks en tackles, forget those voor het moment, maar wel weer het veld op. Kracht en conditie werk. Lekker. Jammer is dan weer wel dat er geen ouders langs de kant mogen staan. Dat alles op afstand moet. Maar het belangrijkste is een eerste lichtpuntje voor de stap naar het nieuwe normaal. 

Nu maar aannemen dat de gemeente ook verruiming geeft om op de velden / complex te mogen en dat het trainen niet wordt doorkruist omdat ergens vroeg in mei de velden worden gesloten, want de zomer vakantie is vooralsnog ook nog zeer ongewis en als de velden nu nog geen rust hebben gekregen, begrijp ik het in ieder geval niet meer.  

In ieder geval veel succes voor de TC en de jeugdtrainers met het verzinnen van de Covid 19 proof trainingen. Voor de rugby is het dan weer wel op zeker blessure vrij en dus sterker dan ooit daarvoor. 

Uw virus vrije rugby ouder(e)

Bericht van de voorzitter

Beste RRC’ers,

Corona heeft een abrupt einde gemaakt aan het rugbyseizoen waardoor er geen activiteiten meer bij RRC plaatsvinden. Gelukkig zien we dat, ondanks deze crisis, RRC wel een sterke vereniging is.
En, ondanks dat we elkaar niet op of naast het veld kunnen zien, er wel allerlei mooie initiatieven vanuit de verschillende teams zijn. Zo zien we dat de TBM wekelijks een online training afwerkt via ZOOM waarbij de spelers en speelsters blijven werken aan hun conditie en balskills, de senioren heren houden online borrels om zo met elkaar in contact te blijven en de dames houden elkaar net even wat beter in de gaten zodat niemand uit het team zich alleen voelt. De kracht van rugby en onze club spreekt uit deze initiatieven, ondanks de crisis blijven we wel naar elkaar omkijken en met elkaar in verbinding. Helaas gaan er een hoop toernooien en trips niet door en is het nog onzeker of er in juni wel activiteiten plaats kunnen vinden; we houden jullie op de hoogte!

De heren senioren trip is definitief gecanceld, zij hadden de afgelopen maanden wel al een hoop geld opgehaald om de trip te kunnen financieren. Dit geld hebben zij gedoneerd aan café de Postbank waar we vaak te gast zijn. De Postbank is ook verplicht gesloten en erg blij met deze donatie vanuit deze groep. Ook vanuit het bestuur hulde voor dit prachtige gebaar.
Ook voor RRC heeft deze crisis financiële gevolgen, gelukkig hebben we de afgelopen jaren voldoende reserves opgebouwd waardoor we als club niet direct in problemen komen. Wel is het zo dat deze reserves gebruikt zouden worden voor de vernieuwbouw. Ondanks dat we al een krappe begroting voor de verbouwing hebben, de vaste lasten als veldhuur gewoon doorlopen en we nu (bar)inkomsten mislopen door het abrupte einde van het seizoen verwachten we nog goed uit te komen tot aan juni. Daarom kijken we goed naar de regelingen die er mogelijk zijn voor sportclubs vanuit rijksoverheid en gemeente.

Nu het rugby stil ligt wordt er achter de schermen al hard gewerkt aan komend seizoen. Zoals jullie weten treden er een aantal bestuursleden in juni af en staan er al enthousiaste kandidaten klaar om het stokje over te nemen. Binnenkort zullen deze kandidaten zich voorstellen op de website. Normaal gesproken wordt een bestuur gekozen door de ALV, vanwege de huidige maatregelen kunnen we dit vooralsnog niet organiseren. We hopen dat er vanaf juni weer bijeenkomsten georganiseerd mogen worden en zullen dan alsnog een ALV organiseren. We zijn ook aan het bekijken of dit op een alternatieve (digitale) manier mogelijk is.
Ondertussen is onze wedstrijdsecretaris de samenwerking met de TC en teammanagers beter aan het stroomlijnen. Dit is een zeer goede ontwikkeling waardoor de club beter de regels en richtlijnen vanuit de bond kan volgen en er minder technische fouten ontstaan op de wedstrijdformulieren.

De TC is druk bezig om het nieuwe technische beleid uit te werken en klaar te maken voor het nieuwe seizoen en bij de jeugd worden de posities binnen de trainersstaf weer ingevuld. We zijn aan het bekijken of we in de zomer rugby trainingen kunnen organiseren zodat iedereen weer snel op het veld kan als de maatregelen voorbij zijn.
Ook hebben we iemand gevonden die het proces van de webwinkel beter gaat coördineren. Voorheen duurde het te lang voordat bestellingen binnen zijn. Gelukkig is nu Gianluca aan de slag om dit te verbeteren. Hij is nu hard bezig om de huidige bestellingen af te ronden en gaat met nieuwe bestellingen aan de slag. Bestellen kan via https://winkel.rotterdamserugbyclub.nl/.
Complimenten voor iedereen die achter de schermen zo druk bezig is met de club.

Als laatste zijn we natuurlijk nog steeds druk bezig met de vernieuwbouw. Onlangs meldden we al dat de bouwvergunning binnen is en dat we kunnen gaan beginnen. Een aantal van jullie heeft zich ook ingeschreven voor een obligatie waarmee we de inrichting kunnen financieren. (Inschrijven voor een obligatie is nog mogelijk via https://obligatieplan.nl/rotterdamserugbyclub/goal/view/extra-mogelijkheid-voor-obligaties-vernieuwbouw-clubhuis-rrc).
Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan de technische tekeningen en de definitieve afspraken met de aannemer gebouwd. We hopen zeer snel te kunnen beginnen met de sloop. Hiervoor moet nog wel het huidige clubhuis leeggehaald worden. Het oorspronkelijke idee was om met een verhuisploeg dit te doen maar door de corona maatregelen is dit niet mogelijk. Daarom zijn we op zoek naar duo’s die dit in shifts willen doen. Op die manier kan er anderhalve meter afstand gehouden worden en het clubhuis snel leeggehaald worden. Wil je hierbij helpen? Geef je dan snel op bij Robert-Jan van Dijk via voorzitter@rotterdamserugbyclub.nl. Je kunt je per duo opgeven maar ook alleen en dan wordt er een buddy voor je gezocht. Geef bij aanmelding ook aan op welke dagen en tijden je beschikbaar bent.

Ondanks de crisis zijn we als RRC een hechte club en we zijn blij dat zoveel mensen zich blijven inzetten voor onze mooie vereniging. We hopen dat iedereen de komende periode in goede gezondheid doorkomt en hopen een ieder snel weer te zien op of naast het veld!

Met sportieve groet,
Namens het hele bestuur,

Robert-Jan van Dijk
Voorzitter Rotterdamse Rugby Club.

Trip 2020. The best trip (that never happened)

Na maanden van voorbereiding én voorpret had de Tripcie de Heren Senioren Trip voor 2020 bijna rond. We verheugden ons erop met 35 Masters en virgins af te reizen naar Exeter voor wat een epische Trip moest gaan worden! Een lang weekend gevuld met rugby, tradities en vooral heel veel plezier. Wij waren er helemaal klaar voor!

Helaas kwam Covid-19 om de hoek kijken en moesten er ineens moeilijke keuzes gemaakt worden. Al was de keuze voor de Tripcie niet heel moeilijk. De gezondheid van onze medespelers en mensen om ons heen staat vanzelfsprekend op de eerste plaats. De Trip gaat niet door.

Er werden al meerdere activiteiten georganiseerd, zoals een BBQ, WK Poule, Barbattle en Pre-Trip dinner. Daaraan heeft de Tripcie al veel voorpret beleefd en alle betrokkenen hopelijk ook!

De bierpot werd door deze activiteiten (en door zeer gewaardeerde bijdragen in de sok of op de Sumup) alvast gespekt. Nadat alle Masters en Virgins hun eigen inleg terug hadden gekregen na de annulering, bleef er dan ook een bedrag over.

De Tripcie heeft besloten dat dit geld geschonken zou worden aan Joop van Café de Postbank. Joop is een vriend van de club en middels dit gebaar wilden we hem steunen in deze zware tijd voor de horecabranche. We wensen hem veel sterkte en hopen snel weer een knallend feest te kunnen houden in de Postbank!

Ondertussen is er een landelijke actie opgezet die erop gericht is horecazaken door deze tijd te helpen. Kijk op www.helpdehoreca.nl voor meer informatie.

Je trouwe Tripcie