Jubileumfeest afgelast

Beste leden van de Rotterdamse Rugby Club,

Door alle ontwikkelingen en maatregelen rond COVID-19 hebben wij samen met het bestuur helaas moeten besluiten om (de kleinere versie van) het jubileumfeest op 12 september niet door te laten gaan.

Om het feest veilig en volgens de maatregelen te laten verlopen moeten er vele extra stappen worden ondernomen en gaan de kosten voor het feest omhoog. Het is geen feestelijke bedoening als iedereen moet zitten of nauwelijks met elkaar kan converseren en daarnaast hebben wij niet de ervaring die horeca of zalenverhuurders hebben met het toepassen en handhaven van de regels. Wij willen natuurlijk niet slecht in het nieuws verschijnen, maar nog veel belangrijker is dat als wij een feest willen organiseren voor alle leden, dan willen wij dit goed doen! Een ouderwets gezellig feest waar de nodige biertjes worden gedronken.

Helaas moeten we hier nog even op wachten, maar wij gaan ons focussen op het organiseren van een groot jubileumfeest (hopelijk in het voorjaar van 2021)!

Met sportieve groet,

De Jubileumcommissie.

RRC zoekt scheidsrechters

Altijd al eens de baas op het veld willen zijn? Om een wedstrijd te leiden zijn er goede scheidsrechters nodig. We zoeken mensen, met of zonder ervaring, die een scheidsrechterscursus willen volgen en voor een aantal jaren begeleid willen worden naar het kunnen managen van een wedstrijd. Als je meer informatie wilt of interesse hebt, laat ons dat weten via een mail naar tc@rotterdamserugbyclub.nl

RRC zoekt teammanagers

Wil je bij een rugbyteam betrokken zijn en de spil in de organisatie zijn? We zoeken voor ieder team een eigen teammanager. Dat betekent alles rondom de wedstrijden regelen en faciliteren, vooral lekker communiceren, delegeren en zorgen dat iedereen het leuk heeft. Met steun van de TC zorg jij dat de basis voor een leuk seizoen gelegd wordt. Je aanwezigheid op wedstrijddagen is een must, tijdens trainingen een optie. Als je meer informatie wilt of interesse hebt, laat ons dat weten via een mail naar tc@rotterdamserugbyclub.nl

RRC zoekt trainers

Ben jij een (voormalige) rugbyspeler en wil jij je skills zowel op als naast het veld verbeteren? Bij de Rotterdamse Rugby Club krijg jij je kans. We krijgen een nieuw clubhuis en nieuwe velden. We willen ons niveau verhogen en onze snelgroeiende jeugd heeft behoefte aan goede en leuke trainers. Wie wil nou niet zijn of haar ervaringen in deze mooie sport delen?

Als trainer kom je in aanraking met veel verschillende teams. We zijn op zoek naar coaches / trainers voor elke categorie. We bieden een goede sfeer, opleidingen en mogelijkheden mee te groeien met RRC. Als je meer informatie wilt of interesse hebt, laat ons dat weten via een mail naar tc@rotterdamserugbyclub.nl.

RRC presenteert: Robert Armour

Voor velen waarschijnlijk al een bekend gezicht. Als speler is Robert al geruime tijd betrokken bij RRC en sinds vorig jaar traint hij het 3e team. Als TC zijn wij erg blij hem officieel als trainer/coach te presenteren voor het 3e herenteam.

Hoe lang heb je gerugbyd of speel je al?
Ik speel rugby sinds mijn 5e.

Wat is je favoriete positie? Op welke plek speel je meestal en waarom?
Ik speel meestal bij de driekwarters, speel het liefst scrumhalf. Als scrumhalf ben je spelverdeler en je beslissingen kunnen bepalend zijn!

Bij welke club(s) heb je gespeeld? Waar speel je nog?
Basis- en middelbare school in Zuid-Afrika, sinds 2002 bij Rotterdam met een pauze tussen 2004 en 2007.

Waarom ben je begonnen met rugby en wat sprak je aan toe je begon?
Rugby wordt met de paplepel ingegoten in Zuid-Afrika. Waar voetbal normaal is in Nederland geldt dat voor rugby in Zuid-Afrika. Ik was elk weekend vanaf een jonge leeftijd in Kingspark te vinden bij de Natal Sharks! Als jochie van 5 heb ik regelmatig tijdens de halftime break in het stadion een potje gespeeld. Na 1995 kon ik niet meer zonder rugby!

Wat is je beste prestatie op rugbygebied?
Geselecteerd worden voor het eerste team van Sandringham High School!

Wat is jouw drijfveer om trainer te worden of te zijn?
Ik vind het belangrijk dat nieuwe senior spelers de kans krijgen om de basis te leren zonder de verplichting om ook te presteren zoals binnen een selectie. Puur spel en lol zijn voor mij belangrijk. Iedereen, ongeacht zijn niveau, doet bij het 3e mee.
Daarna rugby traditie bijbrengen onder genot van spel en zang in de derde helft.

Wat denk je het beste als trainer te kunnen doen of overdragen?
Basic rugbyskills en inzicht leren aan nieuwe spelers, gecombineerd met fitness.

Wat zou je graag willen bereiken als trainer?
Een gezellig, goed draaiend 3e team met goede opkomst en inzet tijdens trainingen en wedstrijden. Daarnaast wil ik rugby tradities doorgeven.

Wat is je favoriete boek of film?
Riotous Assembly van Tom Sharpe.

Wil je verder nog iets kwijt?
Niets, dat houd ik lekker voor mezelf.