Publiek niet welkom

Leuker kunnen we het niet maken, wel helderder…. Helaas zijn de Coronamaatregelen van gisteren ook van toepassing op de Rotterdamse Rugbyclub. Hoe onnatuurlijk en droevig het ook klinkt. Kom alsjeblieft NIET naar de club als je er geen reden voor hebt! Dus geen publiek! Natuurlijk zijn alle spelers en staf welkom, maar hou 1,5m afstand zodra je NIET op het veld staat. Ga direct naar huis zodra de training of wedstrijd is afgelopen. Mocht iemand je er op aanspreken als je geen afstand houdt ga dan als een echte rugbyer het betaamt NIET in discussie. Laten we zuinig zijn op onze vrijwilligers die alles in goede banen proberen te leiden. Aanvullende info: https://www.rijksoverheid.nl/…/openbaar-en…/sport

post

RRC-ers in nationale selecties!

We kregen het mooie nieuws dat meerdere van onze jonge spelers geselecteerd zijn voor verschillende Oranje-teams. Wij vinden dit onwijs gaaf, en een mooi bewijs dat onze jeugdtrainers het beste uit de lokale talenten halen!

We feliciteren de volgende spelers met hun verkiezing voor de (trainings)selecties:

 • Odin Ruijgrok (U20)
 • Milan Schenk (U17)
 • Donald van Dijk (U17)
 • Ahmet Onalan (U16)

We gaan er vanuit dat zij in de vertrouwde oranje shirts veel indruk maken, en wensen ze superveel succes!

RRC Club schoonmaak

Tijdens de verbouwing moet de club open blijven. Dat is gedurende de onzekere tijd waarin wij leven makkelijker gezegd dan gedaan. Planningen zijn moeilijk te maken en soms onbetrouwbaar. De bar installatie is al gedemonteerd en veel RRC-items zijn inmiddels verwijderd. Over twee weken begint de competitie en zullen we onze gasten moeten ontvangen. Afgelopen zaterdag is er daarom door de selectie van de Mannen senioren en de Dames samen met het bestuur keihard gewerkt om delen van het clubhuis te verhuizen en schoon te maken voor onze leden en onze gasten.

Applaus en dank voor deze kanjers!

De komende maanden zullen stukje bij beetje steeds meer acties van de verbouwing zichtbaarder worden. Zodra de sloop begint zal de leefbare ruimte zeer beperkt zijn. Alleen door samen de boel netjes en schoon te houden zal dit lukken. Vriendelijk verzoek om geen spullen (tassen, bidons en wat dan ook) in het clubgebouw achter te laten. De kans is groot dat deze zullen worden verwijderd en verdwijnen.

In de wetenschap dat de werkelijkheid altijd anders is dan gepland zullen er ongetwijfeld zaken over het hoofd worden gezien of te laat worden opgemerkt. De leden zijn onze ogen en oren. Het bestuur heeft het e-mailadres bouwmelding@rotterdamserugbyclub.nl in het leven geroepen, hier kunnen alle vragen of opmerkingen gemeld worden.

Tekst & foto’s met dank aan Oscar van Rijn

Corona-richtlijnen RRC

RRC houdt zich aan alle richtlijnen die door de overheid (RIVM en Gemeente Rotterdam) en door de sportbonden (NOC*NSF en Rugby Nederland) worden geadviseerd. Deze richtlijnen kunnen veranderen, en we zullen onze uitvoering ervan dus kritisch in de gaten houden. 

We gaan uit van jullie begrip en eigen verantwoordelijkheid, en vragen onze leden en bezoekers om zich op de club en op bezoek bij andere clubs aan de maatregelen hieronder te houden. We begrijpen dat niet iedereen op dezelfde manier over de huidige situatie denkt, maar dit is de manier waarop wij het als club gaan doen en niet anders.
Gezond verstand staat voorop, en daar zijn wij nuchtere Rotterdammers goed in!

We onderscheiden vier categorieën in de richtlijnen:

 • algemeen

Ben je ziek, of vertoon je symptomen die mogelijk op Corona-besmetting duiden (koorts, hoesten of kortademigheid), blijf dan thuis en laat je testen. Informeer bij een positieve test je teammanager; die zal met het bestuur verdere actie ondernemen (rekening houdend met de privacy van de betrokkenen). 
Met mensen buiten je huishouden reizen is toegestaan, draag bij voorkeur een mondkapje. 
Was je handen regelmatig, houd zoveel mogelijk 1,5m afstand of draag een mondkapje als dit niet goed kan. Gezamenlijke huishoudens en kinderen onder de 13 jaar hoeven geen 1,5m afstand te houden. Jeugd onder de 18 jaar hoeft onderling geen afstand te houden.

 • spelers/training/competitie

Contactsporten kunnen in principe veilig uitgeoefend worden, maar we proberen zoveel mogelijk de 1,5m afstand te houden en lichamelijk contact te vermijden buiten directe wedstrijd- en trainingssituaties. Dit betekent ook dat we 1,5m afstand tot de ref bewaren, niet knuffelen en het poortje na de wedstrijd ruim genoeg opzetten. Daarnaast doen we geen teamyell (een team’fluister’ werkt ook) en begroeten we de tegenstander met drie keer zwaaien.
We gebruiken alleen een eigen bidon om uit te drinken tijdens trainingen en wedstrijden.
Op de bank en aan de zijlijn houden we 1,5m afstand.
Het eerst spelende team zet een bak water met ontsmettingsmiddel langs het veld voor de ballen; het laatst spelende team ruimt deze weer op.
We kleden ons zoveel mogelijk thuis om; ook douchen liefst thuis. Er mag wel gedoucht worden op de club, maar zorg dan wel voor 1,5m afstand.
Ga direct naar huis wanneer er tijdens het sporten klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak; dit geldt voor iedereen. Bij (een vermoeden van) klachten kunnen spelers geweigerd of naar huis gestuurd worden; dit kan worden gedaan door de eigen trainer en teammanager, maar ook door enig bestuurslid.

 • horeca

Aangezien we momenteel geen horeca hebben, volgt dit punt later. Registratie zal nodig zijn om eventueel een bron- en contactonderzoek van de GGD te faciliteren; hierbij houden we ons de geldende privacy-regels.

 • bezoekers/publiek

Bij trainingen en thuiswedstrijden mag geen publiek aanwezig zijn. Ook niet wanneer je als ouder je kind (t/m 17 jaar) wegbrengt.
Bij uitwedstrijden mag alleen strikt noodzakelijke begeleiding mee, let op eventueel aanvullende regels van de bezoekende club.
Houd onderling afstand, vermijd drukte, luister naar de aanwijzingen van club functionarissen en volg de aanwijzingen op de locatie strikt op, ook met betrekking tot placering langs het veld.

Tot slot:

Als het lastig blijkt om deze richtlijnen te handhaven, zullen we er als bestuur voor kiezen om geen publiek meer toe te laten tot de club. De gezondheid van onze spelers en de mogelijkheid om te kunnen blijven spelen gaat bij ons voor alles. Het bestuur behoudt zich het recht voor om mensen die zich niet aan de richtlijnen houden of anderen in gevaar brengen van het terrein weg te sturen en/of de toegang hiertoe (tijdelijk) te ontzeggen.

Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat het een mooi rugby jaar wordt, alvast bedankt voor al jullie medewerking, hulp en begrip!


post

Update bouw, veld & vrijwilligersfuncties

Beste leden,

We gaan de komende tijd regelmatiger updates met jullie delen over de gang van zaken binnen de club; we beginnen met 3 berichten over zaken rond de vernieuwbouw, openstaande vacatures en de Corona-maatregelen.

We hebben allemaal gezien dat er beter opgeruimd moet worden op het terrein, ter voorbereiding op de sloop en nieuwbouw van het clubhuis. Een begin is gemaakt en de selectie zal voor de seizoensstart een groot deel oppakken, waarvoor hulde. Meerdere handen zijn altijd welkom! Voor alle vragen, opmerkingen en helpende handen rondom de nieuwbouw is er nu het mailadres bouwmelding@rotterdamserugbyclub.nl.

Het goede nieuws is dat we de begroting voor de vernieuwbouw rond hebben, maar vóórdat we starten met de werkzaamheden moeten de puntjes op de i gezet voor de financiering door de gemeente. We verwachten dat het in de komende 3-4 weken rond is en hopen dus op zeer korte termijn de startdatum aan te kondigen!

Momenteel onderzoeken we de beste opties om de tijdelijke voorzieningen voor bv de bar en de winkel te regelen zodat we tijdens de verbouwing een broekje en sokken, een kop koffie of thee en hopelijk ook nog een biertje kunnen aanbieden.

We horen daarnaast regelmatig vragen over de velden. Van het grasveld gaat een strookje af tijdens de bouw, we kunnen er op trainen maar de wedstrijden zullen op het kunstgras zijn. Het plaatsen van de veldverlichting aan de verre kant daarvan is afhankelijk van een nog in te plannen rechtszaak, die we met vertrouwen tegemoet zien; als we nieuws hebben horen jullie het!

Naast de vernieuwbouw wil het nieuwe bestuur ook bouwen aan de toekomst van de club zelf; we zien de ambitie en juichen dit toe. Daar is een sterke organisatie voor nodig, hier kunnen we met elkaar nog een slag slaan. Momenteel staan er een paar essentiële vacatures open, die we nu alvast uit willen lichten: 

 • secretaris (of voorzitter, in overleg)
 • functionaris scheidsrechterszaken (verplicht door de bond)
 • sponsorcommissie 
 • communicatie commissie

We geloven dat deze functies binnen de club gevuld kunnen worden, en kijken er naar uit om met jullie samen de motivatie in daden om te zetten. Kortom: HELP ons de club te laten groeien! Neem contact op met onze secretaris (secretaris@rotterdamserugbyclub.nl) om je interesse voor bovenstaande functies te laten horen of om hier vragen over te stellen. 

Sportieve groet,

Het bestuur