post

Naam nieuwe clubhuis onthult

Gisteren heeft onze president Luke Rumsey de naam van ons nieuwe clubhuis mogen onthullen. In het bijzijn van RRC-coryfeeën Rik van Riet, Phil Laros en Marcus van Engelsdorp Gastelaars (sommige ook al weer bijna 50-jaar lid van RRC en nog getraind door Luke bij de jeugd) onthulde Luke dat ons nieuwe clubhuis het “Luke Rumsey Stadium” gaat heten. Tot op het moment van onthullen had Luke echt nog geen idee. Verbouwereerd en geroerd was Luke letterlijk sprakeloos. En dat wil wat zeggen.

 

Luke is dit jaar 50 jaar lid van RRC en heeft een RRC-rugby CV waar wij allemaal super trots op zijn. Voor hen die Luke wat minder kennen (ik kan het me niet voorstellen) een korte opsomming:


ROTTERDAMSE RUGBY CLUB
President, Ere Lid
Actief (spelend) Lid sinds september 1970, sinds 1976 onafgebroken Bestuurslid
Secretaris, Vertegenwoordiger Jeugd, Wedstrijd Secretaris ad infinitum
Speler en Aanvoerder RRC 1, RRC 2, RRC 3 en Old Boys
Jeugd Voorzitter veel jaren
Jeugd Trainer/Begeleider/Team manager alle leeftijdsgroepen
Club Scheidsrechter/Grensrechter Jeugd en Senioren
Trainer RRC 2
Bedenker en uitvoerder eerste Jeugd Superstars
Team Manager RRC 1
 
N R B
LJO – 20 jaar lid (1976-1996)
Oprichter en vertegenwoordiger Kring West en mede oprichter Kring Zuid
Bedenker en Uitgever van het eerste compleet Jeugd Info.
Actief betrokken bij het oprichting van Klein en Pril Orange
 
DISTRICT WEST
Lid van Verdienste
Speler District West en Exiles in Districts Competitie
Voorzitter District West Jeugd tot +/- 1996
Vertegenwoordiger District West bij LJO
Bedenker en Competitie Leider District West Jeugd Competitie
Uitgeven van een District West Jeugd Krant Oplage 6000 stuks

 

Luke je verdient dit en alle RRC-er’s zijn je super dankbaar wat jij allemaal voor ons hebt betekent tot nu toe.

GEVOLGEN CORONA MAATREGELEN 14-10 VOOR RRC

Helaas moeten we onze sportieve activiteiten weer inperken; we zitten weer in een gedeeltelijke lockdown tot (in elk geval) 11 november. Dit betekent de volgende dingen:

 • De senioren mogen na 14 oktober niet meer trainen en geen wedstrijden spelen, ook individuele trainingen faciliteren we niet op de club. De crossfit zal eigen regels communiceren.
 • De jeugd (tot en met 17 jaar) mag wel trainen, maar speelt geen wedstrijden. Onderlinge wedstrijdjes zijn wel toegestaan. Op zaterdag wordt een extra trainingsmoment ingelast voor de TBM en CJC.
  • TBM 09:30 – 10:30
  • Cubs & Junioren 11:00 – 12:30
  • Colts 13:00 – 14:30
 • Spelers van clusterteams mogen voorlopig alleen bij hun eigen club trainen en spelen.
 • Er is geen publiek op de club; ouders mogen alleen spelers afzetten en ophalen.
 • Het clubhuis, de kleedkamers en de douches zijn dicht.
 • Bij klachten blijven we nog steeds thuis; dit melden we bij onze teammanagers. Als we positief getest worden, melden we dat ook bij de teammanager. Die laat het vervolgens aan de wedstrijdsecretaris weten, die namens (en in overleg met) het bestuur de correcte verwerking van de informatie regelt en eventueel maatregelen neemt. Deze worden dan ook weer via de teammanagers gecommuniceerd.

Het is voor iedereen bijzonder vervelend, maar voor nu kunnen we er niets beters van maken. Zodra de maatregelen wijzigen of er andere informatie beschikbaar komt, laten we het jullie weten!

Veel gezondheid en individueel sportplezier,

Het Bestuur

post

Breda te sterk voor Rotterdam

Het blijft toch een raar gezicht, supporters buiten het hek die naar 30 innig rollebollende rugbyers staan te kijken. Het zijn nu eenmaal de regels maar vreemd blijft het. Dan de wedstrijd. Breda vloog uit de startblokken vanaf het eerste fluitsignaal en was het bijna de hele eerste helft eenrichtingsverkeer richting de Rotterdamse tryline. Breda domineerde op alle fronten met een zeer sterk pack en een hele snelle mannen in de de lijn die elkaar prima wisten te vinden. Rotterdam hapte het hele eerste bedrijf naar adem en deed pas in de laatste 5 minuten voor rust iets terug door 2 snelle tries achter elkaar te scoren. Ondanks deze opleving was de opgelopen schade, (10-35 bij rust) die Breda had aangericht, zo goed als onherstelbaar.

Na de rust kwam Rotterdam wat beter in het spel en scoorde nogmaals 2 tries snel achter elkaar en werd het meer een wedstrijd maar eigenlijk zag het er nooit naar uit dat het nog de goede kant op zou vallen. Daar was de tegenstander eenvoudigweg te sterk voor vandaag. Er werd zo af en toe zelfs een scrum gewonnen, iets wat in de eerste helft niet één keer lukte helaas. Breda wist nog 2 tries te drukken laat in de tweede helft en benutte knap alle 7 conversies in tegenstelling tot Rotterdam dat geen enkele conversie wist te benutten.

Verloren van een beter team, dat kan natuurlijk en hopelijk is er volgende week weer een wedstrijd want in deze vreemde tijd is maar heel weinig zeker.

Eindstand RRC 1 – Bredase RC 1: 20-49
(tries: Tobias, Finn, Niels en Ed)

Foto’s René Ladenius

post

RRC 1 begint zeer sterk aan competitie

RRC 1 is uitstekend begonnen in de 1e klasse door RC ‘t Gooi 2 met ruime cijfers te verslaan. De teams waren in de eerste fase van de wedstrijd behoorlijk aan elkaar gewaagd maar het was Rotterdam dat de ban na ruim een half uur wist te breken door 2 prachtige tries binnen 2 minuten te scoren. De rust werd met een comfortabele 0-14 voorsprong bereikt en was er in de tweede helft was een heel ander beeld te zien. Rotterdam was hierin zeer dominant, speelde met flair en benutte vooral de snelheid in de lijn en aan de zijkanten waarop de Noord-Hollanders geen vat kregen en bijna de gehele 2e helft op hun eigen helft werden vastgezet. Vooral de tandem Tom en Danny was niet te stoppen vandaag maar het hele team toonde enorme inzet en vechtlust. Er werden weinig tackles gemist en de 0 werd dan ook knap gehouden. Kortom een prima start van ons 1e team en dat beloofd nog wat voor de rest van de competitie.

Eindstand RC ‘s Gooi 2 – RRC 1: 0-31
(tries: Tom 2x, Finn, Allard en Niels / Conversies: Tom 2x, Josh 1 x) 

Foto’s René Ladenius