post

Nieuwsupdate

Coronamaatregelen

Afgelopen week kondigde de regering verscherpte coronamaatregelen af, welke gelden tot minstens 19 januari 2021. Uiteraard heeft dit ook invloed op onze club, al verandert er niet veel ten opzichte van de oude situatie.

  • De jeugd tot 18 jaar mag nog steeds blijven trainen en tegen elkaar spelen.
  • Voor senioren geldt dat er enkel in duo’s mag worden getraind, met inachtname van 1,5 meter afstand. Binnen RRC is er echter voor gekozen dat de trainingen voor alle senioren voorlopig zijn stilgelegd.
  • Omdat alle non-essentiële winkels dicht moeten, geldt dit ook voor het winkeltje van RRC. Het is dus op zijn vroegst op 20 januari weer mogelijk om spullen te komen halen. Dat geldt ook voor eerder bestelde spullen.

Uiteraard houdt het bestuur de ontwikkelingen omtrent de maatregelen nauwlettend in de gaten en houden we jullie op de hoogte van wat deze ontwikkelingen betekenen voor ons als club.

Bouwupdate

Naast het coronanieuws hebben we ook goed nieuws te melden! Zoals aangegeven in de vorige nieuwsupdate, zijn we aanbeland in de eerste fase van de bouw van het nieuwe clubhuis; het heien. Daaraan is vorige week vrijdag (10-12) een begin gemaakt, maar toen bleek dat de grond onder het clubhuis toch niet stabiel genoeg was om de heimachine veilig te opereren. Daarom zijn de werkzaamheden op dat moment gestaakt, is de machine afgevoerd en is in de loop van deze week de grond verstevigd.

Gisteren was het dan eindelijk wél zo ver; de heiers konden aan de slag. Ook was Jan-Willem Tol aanwezig om ceremonieel de eerste paal te slaan, iets dat hij eerder bij een RRC-veiling gekocht had. Hieronder zien jullie beelden van deze feestelijke gebeurtenis.

post

Nieuwsbrief week 50

Bouwupdate

Terwijl velen van ons al een tijdje niet meer naar de club kunnen komen, wordt er daar wel keihard gewerkt. Laatst deelden we foto’s van de start van de sloop, hieronder zien jullie foto’s van hoe het er momenteel uitziet. De verandering is niet te missen; het oude clubhuis is weg.

Nu is het tijd om te beginnen met opbouwen. Daarom wordt er deze week begonnen met heien voor het nieuwe clubhuis. Uiteraard delen we die beelden bij de volgende update. Zeker omdat de eerste paal ceremonieel geslagen wordt door Jan-Willem Tol!

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Pietentraining

Ondanks het ontbrekende clubhuis werd afgelopen weekend de jaarlijkse Pietentraining gehouden op de club.
Daarover hieronder een bijdrage van een ouder.

Afgelopen zaterdagochtend 05 december was weer de jaarlijkse Sint & Pieten training en oh, wat een pret hadden onze RRC allerjongsten weer dit jaar. Zelfs nu vanwege Covid de Sint niet mocht komen en er helaas geen groot obstakel (stuiter) luchtkasteel was…

Maar we hadden wel de 2x beste RRC Pieten van stal, Pieten Kevin en Maik en alle wekelijkse (hulp) coaches waren voltallig present. De animo onder senioren was weer hoog dit jaar om bijdrage te mogen leveren bij onze jeugd, maar helaas lieten de Corona regels dit niet toe. Wel mooi om te zien dat ook zonder fysiek clubhuis heden en in Covid periode, dat het clubgevoel blijft. Chapeau allen! 

En het weer hielp uiteraard ook; een beetje fris, maar droog en zonnig.
De Turven (<U8) hadden eerst nog wedstrijdjes van 45min om 09.15h, daarna voegden zich om 10h de Guppen (<U6) toe aan de groep voor een mooie Pieten training. Het was een strak georganiseerde chaos van 55x kids!
Coach Brendan en coach Mike hadden een uitdagend “6-nations” Pieten-spelletjes toernooi uitgezet zoals o.a. cadeau pakjes overgooien, zaklopen, drumvat werpen en een toffe tackle oefening met de Pieten. 

Uiteraard kreeg de gehele jeugd (<U8) een Pietendiploma, een chocoletter en een klein RRC-presentje.
Tevens hebben de Pieten strooigoed gedeeld met de mini’s en daarna met de Cubs en de Junioren omdat deze ook op de velden ernaast aan het trainen waren… Niemand werd vergeten en het was een mooie club rugbyochtend. Toch zonde dat ouders zelf niet voorbij het hek mogen. Gelukkig hebben de jeugdfotografen zoals Greg en Sander vele foto’s gemaakt en gedeeld met ieder die wil. Hieronder staan er enkele daarvan. 

Wees veilig, blijf gezond en hopelijk kunnen we in de nazomer allen een grote borrel drinken in het nieuwe clubhuis!Nu de pieten weer op weg terug naar Spanje zijn, hebben ze zelfs nog een mail gestuurd naar RRC, gericht aan alle kinderen die bij de training waren!

Beste leden van RRC, 

Het wordt steeds warmer hier op de boot. Dat betekent dat we bijna alweer terug zijn in Spanje. Hier is het namelijk altijd lekker warm. Wij hebben besloten om dit jaar heel hard te trainen met rugby, want wat waren jullie goed zeg. Iedere keer dachten wij dat we wel sterk genoeg waren, maar dat hadden we goed mis. Pakjesavond was erg zwaar voor ons want de pietentraining heeft ervoor gezorgd dat we helemaal onder de blauwe plekken zaten. Wij hebben Sinterklaas en alle andere pieten verteld hoe goed jullie zijn en de andere pieten willen volgend jaar graag meetrainen als het van jullie mag. Nou, wij gaan nog wat pieten appelsap drinken met een schuimpje erbij en stiekem toch nog wat pepernoten. Hopelijk vinden jullie je cadeautjes leuk. Goed je best blijven doen met rugby want wie weet volgend jaar staan er misschien wel veeeeeeeel meer pieten op de training 🙂 

Groetjes vanaf de boot,

Hooker Piet & Flanker Piet

Grote Clubactie
Onze jeugdige lotenverkopers hebben niet alleen hun schoentje, maar ook hun beste beentje voorgezet! Daarmee hebben ze een prachtig bedrag voor onze club opgebracht. Wij willen alle lotenverkopers bedanken voor hun inzet. Voor iedereen die loten gekocht heeft: vanaf donderdag 09.00 kunnen jullie via deze link checken of er een prijs is gevallen op jouw lot.