RRC Cubs2 vs RC Tovaal

Op deze koude edoch schitterende zaterdag ochtend werd aangetreden tegen RC Tovaal. Op voorhand een wedstrijd die de strijdvaardige hoofdzakelijk eerste jaar RRC Cubs graag wilde winnen. De warming up en de mind set was prima bij de Cubs mannen en de twee sterke dames. Het sportieve gif was aanwezig. De toeschouwers waren er ook helemaal klaar voor en er werd hartstochtelijk meegeleefd gedurende de wedstrijd. 

De eerste helft liep redelijk gelijk op. RRC scoorde tries maar helaas voor RRC de tegenstander ook. De tweede helft werden verdedigende foutjes afgestraft. Dus de winst werd niet behaald. Maar hartverwarmend was de inzet en het spel bij vlagen prima. 

Jammer was om te constateren dat niet de kwaliteit van deze tegenstander uit Goes de doorslag gaf, maar dat eigen beslissingen de tegenstander in het zadel hielp. Onnodig. Een losse bal kicken kan, maar helpt vaker niet dan wel. Tackelen blijft bij een paar toch ook nog wat lastig. Enne….de lijn mag echt naar voren lopen. 

Tegelijkertijd werd het gecompenseerd door inzet. De cubs bleven gaan om tries te maken. Dat dan vanuit off site RRC onreglementair werd afgestopt en dat een voor Tovaal gegeven try geen try was werd als voldongen feit zonder klagen door RRC aangenomen. 

Derhalve werd het strijdtoneel met opgeheven hoofd verlaten. Moreel een opsteker. Er is gebuffeld en geknokt. Dus trots op dit Cubs team naar huis. 

Wel eerst nog even langs de beroemde Hillibilly vleesarchitect (in de volksmond ook wel slager B. Tol & Zn, Hillegersberg, maar dat dekt de lading niet op basis van de kwaiteit), zodat de inwendige mens (door de meegenomen culinaire hoogte puntjes, beter bekend als de saucijzenbroodjes en het wereldberoemde gehaktbrood), de opperbeste stemming door het tonen van karakter van onze cubs, feestelijk thuis werd voortgezet. 

Tot dinsdag.

Rugby ouder(e)