RRC 1 toont veerkracht

18 november 2018 was de laatste keer dat ons eerste team het zoet van een overwinning mocht proeven dus het werd wel weer eens tijd om het zelfvertrouwen wat op te krikken.
Ondanks dat Haarlem in de eerste fase van de competitie vrij eenvoudig
met 40-17 aan de kant was gezet was de tegenstand vandaag een stuk taaier. Ondanks een licht overwicht van de Haarlemmers, die vooral erg sterk in de scrum waren van Haarlem ging de score gelijk op en werd de rust bereikt met een 5-6 achterstand dus alles was nog mogelijk.

In de 2e helft gooide Rotterdam de schroom van zich af en begon ook sterker te spelen. Mede door een aantal prima breaks en doordat onze driekwarters elkaar steeds beter wisten te vinden, trok de RRC de wedstrijd langzaam naar zich toe en was een zwaarbevochten overwinning met een gevaarlijk kleine marge van 4 punten een feit. Doordat er 4 tries werden gescoord werd wel de volle buit van 5 punten behaald en die zijn meer dan welkom.

Eindstand RRC 1 – RFC Haarlem 1: 20-16 (tries: Mike, Isaac, Rik en Orfeo)