RRC dames vs Barnes RFC

Phptpcredit: Rotterdames Rugby

Zaterdag stond een mooie rugbydag op het programma. Een internationale ontmoeting met de Barnes Ladies RFC uit London die vanwege hun trip neerstreken in ons mooie Rotterdam. Een vriendschappelijk ontmoeting met het dames team van club president David Doonan.
Een deel van onze dames hebben al ervaring met ‘vriendschappelijke’ ontmoetingen met onze westerburen. Vriendschappelijk zeker, maar minstens even fysiek.

De Barnes Ladies kwamen zaterdag rechtstreeks uit Engeland voor een duel met onze Rotterdames. Door een ongeval net voor hun bus op de snelweg, liet de kickoff wat langer op zich wachten… Heel wat langer. Dat gaf ons de kans om eens lekker 2,5 uur op te warmen.
Zich realiserend dat er een rugbywedstrijd moest plaatsvinden, namen de Barnes Ladies sportief genoegen met een warming up van 15 minuten.
De deal was 3x 20 minuten, waarvan de derde helft een ludiek karakter zou hebben met spelers op alle denkbare nieuwe posities.
Vanaf de kickoff werd meteen zichtbaar dat de teams goed aan elkaar gewaagd waren. Barnes heeft een mooie mix van kracht en creativiteit, of noem het wendbaarheid. Onze Rotterdames wierpen zich vol overgave in de pot met kracht en overzicht.

Na de eerste 2x 20 minuten stond een score op het bord van 7-12 in het voordeel van de bezoekers. Wij hebben niet ondergedaan aan de Engelse expertise. Duidelijk zichtbaar werd dat iedere opponent moeite heeft met het oog op verdedigen. Wij hebben de tegenstander in grote delen van de wedstrijd met de rug tegen de spreekwoordelijke muur gezet en hebben verdedigend staan beesten. Daarenboven hebben wij de rucks gecontroleerd, hetgeen ons zo makkelijk brengt naar ons eigen spel. Solide pick and go’s afgewisseld met goeie spreiding in de lijn om die overlap op te zoeken. Een hele puike partij van onze zijde tegen een buitenlandse tegenstander die rugby met de paplepel krijgt ingegoten.

De derde.. O nee, vierde helft was een waar feest. Dank voor de inbreng van de Barnes Ladies. Een goed georganiseerde bbq met de mannen en hun bezoekers (eveneens uit Engeland) mondde uit in een heerlijk rugbyfeest. Na dit heerlijke eetfestijn was het feest niet voorbij! Iedereen die nog enigszins kon staan ging door naar onze geliefde rugbykroeg, de Postbank. Dank aan Joop en de familie die ons met open armen hebben ontvangen en de Rotterdamse gastvrijheid nogmaals duidelijk hebben gemaakt.

Daarnaast speciale dank aan een ieder die zo enorm heeft staan buffelen om de organisatie, boodschappen, voorbereidingen en uitvoering van de bbq tot een succes te verheven! En niet te vergeten de support van de tijdelijk niet spelende teamleden!

Wotm: Wies en Mirjam voor nieuwe en hernieuwde persoonlijke groei dat zelfs in een wedstrijd als deze tot uitdrukking is gekomen. Wij zijn hierbij niet de inbreng van newbie Celine vergeten. Wat een sublieme binnenkomer!

Op naar de laatste officiële wedstrijd van het seizoen. 12 mei thuis tegen RUS2. Lets make it count!!

Event Facebook: Einde seizoen BBQ