RRC Cubs NL Kampioen Bowl Poule

Het wedstrijd seizoen van de meerderheid tweedejaars RRC Cubs team werd afgesloten, (na het winnen van de poule district fase), met een finale wedstrijd tegen de winnaar van de andere poule winnaar in Nederland, CL RC Octopus / Wallaby’s.

Het strijdtoneel was op het hoofdveld van RRC Rotterdam. Temperatuur: lekker rugby weer. Vele ouders, grootouders, ooms/tantes, broertjes en zusjes waren langs het veld te vinden. Grote opkomst derhalve. De spanning liep langzaam maar zeker tijdens de warming up op. 

De RRC Cubs begonnen sterk. Gelijk druk zetten met snel balspel. Niet meegaan met het sterke voorwaartsen spel van Octopus Wallaby’s, (waar tijdens het pre season toernooi nog van werd verloren wat gezien het behaalde resultaat van vandaag verder de goede rugby ontwikkeling bestendigde van een groot aantal spelers), was de opdracht. Snel overspel werd vandaag gevraagd door de technische staf en door het team  gegeven. 

Met halftime werd daarom een comfortabele voorsprong bereikt. Ook werden de conversies goed benut. Als het telraam van uw scribent mij niet in de steek liet, was het iets van 45 voor RRC en 0 voor Octopus Wallaby’s. 

De tweede helft begon echter te zwak. Octopus Wallaby’s kon in deze fase twee tries snel achter elkaar drukken wat ietwat bezorgde gezichten bij de toeschouwers gaf. Het zal toch niet gaan ontwikkelen zoals afgelopen week gezien bij de 11 tegen 11 met de ronde bal. 

Antwoord nee. De RRC Cubs wisten zich te herpakken en de score werd verder opgevoerd en uitgebouwd. Een zucht van verlichting bij de harde kern van toeschouwers langs de lijn tot gevolg. 

Eindscore, zoals het hele seizoen al, geen idee, wel dat er dik gewonnen is van een verder zeer sportief spelende tegenstander. Maar kampioen van Nederland in de bowl poule is een resultaat waarmee thuisgekomen mag worden.

Iedereen daarom gefeliciteerd met dit mooie resultaat wat zelfs nog meer glans krijgt als er gerealiseerd wordt dat de RRC Cubs gedurende het achterliggende seizoen verloren hebben van teams die in de finale staan van de Cup of Plate poule. 

Een meer dan puike prestatie derhalve. Terecht was er gebak en terecht was er champagne wat de dames en heren van de Cubs ook flink misbruikten. Want het onder smeren van je teammaatje met slagroom is natuurlijk ook veel leuker dan opeten en champagne spuiten over elkaar heen is op deze leeftijd ook beter dan opdrinken. 

De erfenis van dit fantastische resultaat zal volgend seizoen een hogere indeling voor de nieuwe RRC Cubs lichting betekenen. Een aantal eerstejaars Cubs heeft laten zien dat ze het niveau al makkelijk aankunnen. De technische staf zal volgend seizoen de uitdaging hebben om zo snel mogelijk de groep met nieuwe instromers weer tot grote hoogtes te laten stijgen. 

In ieder geval wordt vol vertrouwen de Cubs toekomst in gezien. Dit met name omdat er meer dan voldoende potentie in de groep zit en omdat de kampioen makende technische staf ook volgend jaar grotendeels in takt blijft. Voor de tweedejaars doorstromers veel plezier en succes bij de junioren. 

Uw rugby ouder(e)

Foto’s 1: RRC Cubs1 – CL Octopus Wallaby’s

Foto’s 2: RRC Cubs1 – CL Octopus Wallaby’s