RRC Cubs – RC The Dukes (27-24)

Voor de eerste competitie wedstrijd van het seizoen hadden de weergoden zich van de beste kant laten zien. En dat was te merken bij het parkeren, het slalom / horden lopen bij de geparkeerde fietsen en dus waren de supporters in grote getale opgekomen. Volhouden mensen!!! Ook als het regent, waait en koud is. Daarvoor liggen er gelukkig nog veel hoody’s, RRC sjalen en warme sweaters in de winkel om aan te schaffen (die volgens doorgaans welingelichte bron over een paar weken complete uitverkoop zal hebben, dus kom erbij en sla uw slag). Laat de RRC kleuren ook langs de velden schijnen. 

Het was vandaag in ieder geval volle bak met allerlei RRC jeugd teams die vandaag thuis speelden. Sfeer derhalve helemaal top. Veel lachende gezichten op en naast het veld met een voorzitter die en passant hardwerkend met allerlei aanhangwagens in de weer was. 

De RRC Cubs hadden voor de kick off van het seizoen (eerste fase) een verdeling zoals afgelopen jaar gemaakt. Meerderheid eerste jaars gingen naar Utrecht en de meerderheid tweedejaars konden hun kunsten op het heilige gras van RRC laten zien.  

En spannend was het in Rotterdam. 

Eerste helft leek het erop dat de RRC Cubs door de snelle en verder sportief spelende Dukes werden overlopen. Wat er tijdens half time is gebeurt is scribent dezes onbekend, maar wat een veerkracht in de tweede helft. De 20(!) punten achterstand werd weggepoetst en zelfs omgezet in een overwinning. Dat had zelfs voor half time de grootste optimist langs de kant niet meer verwacht. De combinatie van uithoudingsvermogen en het lezen van de tegenstander en de wedstrijd gaf de doorslag. Wat denk ik ook meespeelde is dat de Dukes deze omslag ook niet meer verwachten. Wel een leermoment voor RRC, altijd doorgaan en nooit opgeven. Gaan voor de try. Die onverbiddelijke houding is er bij een aantal Cubs zeer aanwezig. 

Zijn er nog verbeterpunten, jazeker. Maar die leg ik hier lekker niet tot in detail uit. Bovendien, daar hebben we de technische staff voor. En schijnbaar worden mijn stukjes ook door de komende Cubs tegenstanders gelezen. Om deze komende tegenstanders op voorhand zoveel wijzer te maken welke mean machine dit jaar de RRC Cubs zijn, is hoogstwaarschijnlijk zeer sportief maar ook onverstandig. 

Daarom noem ik ook nooit namen van spelers die er bovenuit staken vandaag. Dat was er wel een aantal. Wat ik wel (als positief bedoelde observatie) wil zeggen is dat de meesten naar vermogen rugby speelden. Dat er bij een aantal nog een tandje bij kan zowel in het zoeken naar de vrije man als balhandling, en dat er best vanaf de eerste minuut van de wedstrijd een focus mag zijn. Want het risico van echt te laat wakker worden om de wedstrijd te laten kantelen is op dit niveau zeker aanwezig. Een gewaarschuwd mens… etc.

In ieder geval was de smaak van de overwinning zoet en dat smaakt naar meer. Thuis gelijk maar een Bossche bol genomen. Bij een andere uitslag was die natuurlijk conform debiteuren/crediteuren todeledokie gegaan. Nu smaakte het mij echter prima. Volgende week uit naar Tilburg. Dit team zijn wij ook tegengekomen afgelopen oefenweek. Ik hoop op een sportieve wedstrijd. Maar in ieder geval een wedstrijd om naar uit te kijken. 

Tot dinsdag en donderdag bij de training.

Uw schrijvende rugby ouder(e)