RRC Cubs – RC Delft Cubs (49-12)

Na de geslaagde RDD dag en dus vijf trainingen tussendoor na de laatste wedstrijd, was het weer tijd voor een lekker potje rugby. De hoofdzakelijk tweede jaars Cubs speelden thuis. De hoofdzakelijk eerste jaars waren in Voorburg. Op het moment van schrijven was van dat treffen nog geen uitslag bekend. Maar thuis spelen is altijd reden voor een grotere supporters schare langs het veld. Immers, de opa’s en oma’s en broers en zussen, etc, hoeven dan niet zo ver te rijden. Ook de harde kern in vol ornaat en zonder (!) korte broek aanwezig. Vol verwachting klopt het hart. De RRC Cubs hadden er ook zin in ondanks de motregen, zo bleek vanaf het eerste fluitsignaal door de uitstekend leidende ref. 

Vandaag was RRC sterker dan de Cubs van Delft. Dus kon er na afloop een mooie overwinning worden bijgeschreven. De druk werd snel en goed door RRC gezet waardoor Delft eigenlijk niet goed in haar spel kon komen. Want Delft had zeker geen slecht team, ondanks de wat hoog opgelopen uitslag, wat ook gezien werd in het tweede deel van de wedstrijd toen de spanningsboog bij RRC wat relaxter werd. De twee tegen tries werden door onoplettendheid en het even vergeten van tackelen bij RRC, naar het gevoel langs de kant, wat weggegeven. Maar de reeds opgebouwde voorsprong in het eerste deel was te groot om de spanning in de wedstrijd in het tweede deel terug te krijgen waar RRC ook nog scoorde. 

Wat verder opviel was dat de RRC kicker van de dag op van een teamgenoot geleende schoenen alle conversies binnen schoot. De vader van deze kicker zal denk ik snel een bieding op de schoenen willen doen. Soort van Sjakie en de wondersloffen. Tegen een nog te bepalen commissie wil scribent dezes best helpen om deze transactie tot stand te brengen. Uiteraard alles om het team te helpen nietwaar. Graag dan wel de commissie via de bankrekening laten lopen. De koffie in het clubhuis en de winkel (die schijnbaar uitpuilt van de spullen), moet namelijk ook zo worden afgerekend. Dan houden we de RRC circulaire economie in stand.  

In ieder geval een leuke en sportieve wedstrijd gezien. De score had nog hoger kunnen uitvallen als bij het doorbreken van de voorwaartsen de lijn beter was benut. Maar dat was dan ook de enige rimpeling in het water van een verder bijzonder leuke en prettige wedstrijd.

Dinsdag weer allemaal naar de training. Ondanks het feit dat de komende wedstrijd helaas pas over twee weken is. De trainingen zijn komende weken belangrijk voor de belangrijke wedstrijd uit in Middelburg tegen Oemoemenoe. Het blijft trouwens toch (in ieder geval voor mensen van buiten de Zeeuwse eilanden) een onuitspreekbare naam die echter wel al jarenlang goed rugby kunnen spelen. Wellicht is de naam gekozen onder de noemer “if you cannot convince, confuse”. We gaan het weer meemaken met hopelijk droog weer. 

Uw opgewekte schrijvende ouder(e)

Foto’s Danielle: RRC Cubs – RC Delft Cubs