Laat de Rotter-lijn maar rennen

Afgelopen zondag was het weer zover. De Rotterdames mochten het veld weer betreden en deze keer tegen de Foeste Moiden. Vorig jaar een sterke en beduchte tegenstander, met sterke voorwaartsen. De spanning zat er dan ook weer goed in, om de hard benodigde punten om ons weer wat hoger in het lijstje te mogen zetten. Die week hard getraind, dus de goede moed zat erin. Hoewel de bank te goed gevuld was met gretige dames, die ook hadden willen spelen, stond er ook een ijzersterk team op het veld.

Het fluitsignaal. De wedstrijd begint. Binnen vijf minuten hadden we een mooie snelle try en perfect gemikte conversie. 7 punten, in de pocket. Binnen een kwartier was er nog een try over de lijn gelegd en tevens een conversie raak geschoten. Nog geen tien later nog een, met nog een conversie. Zo sterk de voorwaartsen waren vorige week, zo sterk stond de lijn zondag. De lijn was on fire! 19-0 voorsprong, voor punten die we hard nodig hadden deze competitie. Voor het eind van de tweede helft hadden we ons bonuspunt van vier tries al binnen. In de laatste minuut wisten de moiden toch nog een try te scoren, maar zonder conversie. Eerste helft: 26-5.

De tweede helft ging wat stroever dan de eerste. Ook al werd er vrij snel een prachtige try gescoord vanuit de scrum, hadden de Foeste Moiden veel meer balbezit. Door de training van Fernando hebben de dames bewezen dat de kennis goed omgezet kan worden naar daden in een wedstrijd. Na nog 1 try van de Noord Hollandse dames, was het dichtgezet. De moiden kwamen er niet meer doorheen. We hebben nog een periode van tien minuten vol op onze eigen tryline moeten verdedigen, maar alsnog is daar geen try voor de tegenstander voor uitgekomen. In tegenstelling, een van onze snelle dames kreeg de bal en wist hem vanaf onze tryline, over die van de tegenstander te leggen. Met gierende banden dat veld over.

Met een eindstand van 50-10 kunnen we super trots zijn op onze dames. Deze stijgende lijn willen we graag voortzetten. Als we goed tackelen, ons mannetje houden, sterk verdedigen, communiceren en hard rennen… dan komen we er wel 😉.

WOTM: Maurien en Caro