RRC dames – Greate Tryn

Op de zondagmorgen van 1 december was het weer zo ver, na drie weken rust mochten de Rotterdames eindelijk weer het veld op. We hebben heel Nederland door gesjeesd om vervolgens een harde wedstrijd te spelen tegen Rugbyteam Greate Tryn uit Leeuwarden. Met achttien spelers en een groep van supporters en geblesseerden vertrokken we van de club. Na twee uur in de auto te hebben gezeten kwamen we aan in Leeuwarden, waar we warm verwelkomd werden in hun gezellige clubhuis.

Om twee uur werd het echter een stuk serieuzer. Na het startsignaal stonden er twee teams tegenover elkaar die allebei vreedzaam op de winst uit waren. De grote Friese dames van Greate tryn speelden een felle pot, waar wij misschien toch niet helemaal op voorbereid waren. In de eerste tien minuten kregen we twee tries tegen plus conversies, die ons niet zo lekker op de maag vielen. Vervolgens herpakte we ons weer en speelden voor een lange tijd aanvallend op hun helft, met ten slotte een mooie pick-and-go actie, die de tegenstander niet had aan zien komen. Jammer genoeg kregen we de bal op slechts twee meter na niet over de tryline. De eerste helft eindigde helaas met een try tegen, 19-0.

De tweede helft was misschien nog wel zwaarder dan de eerste. Veel felle hand-offs, snoei harde tackles en krachtige mauls. Wel stonden we meer dan de helft van de tweede 40 minuten op hun helft en waren er een aantal breaks van onder andere Queeny en Chitra. Toch verloren we een aantal keer onnodig de bal, onder andere in de rucks, waardoor we uiteindelijk nog drie tries tegen kregen. We hadden de hoop echter nog niet opgegeven. In de 67ste minuut werd er toch nog een try gedrukt door onze heldin Roisin, die op volle snelheid een gat in het midden van het veld wist te vinden. En blij dat we waren…

De laatste tien minuten dook de vermoeidheid bij iedereen toch echt op en ging en er een aantal spelers geblesseerd van het veld af. De wedstrijd werd afgesloten met een super sterke moll die na een wederom mooie pick-and-go fase van ons de tryline over werd gepushed, maar op een magische wijze toch tegen werd gehouden door de dames van Greate Tryn. De wedstrijd eindigde met een score van 38-5.

Na de wedstrijd hebben we met warme erwtensoep en gezellige muziek de dag afgesloten en zijn we, helaas zonder winst, teruggereden naar het vertrouwde Rotterdam. Half 11 ‘s ochtends vertrokken we van de club, 7 uur waren we weer thuis. Het was een lange, vermoeiende, maar altijd weer gezellige dag.

Woman of the match: Tonia

Volgende wedstrijd: ergens in januari