RRC Cubs – BSN Cubs

Vandaag geen officiële wedstrijd voor het meerderheid tweede jaars Cubs team. Dit omdat BSN uit de competitie is gehaald vanwege een tekort aan spelers om gedurende het seizoen een volwaardig 15 tal bij elkaar te krijgen. RRC had in de competitie al tegen BSN gespeeld en ondanks het feit dat het de in deze seizoens wedstrijd wel om de knikkers ging, (waar RRC de winstpunten mee naar huis kon nemen), was het een zeer sportieve wedstrijd met opperbeste stemming in en rond het veld.

Dat was het vandaag op deze beren koude dag ook. Ik wil namens de vandaag behoorlijk uitgedunde harde kern daarom ook een petitie gaan opstarten om straalkacheltjes in de dug outs te laten installeren en om te vragen of de dug outs tegen de wind in verplaatst kunnen worden. Want met een snijdende wind dwars over het veld met een gevoelsmatige lijn recht naar het dugout episch centrum van val, ruk en gevoelsmatige storm winden die via de broekspijpen een weg naar boven naar de meer verborgen lichaamsdelen zoeken, geeft tot meerdere uren na de wedstrijd een gender neutraal gevoel. Beetje in het denken van begin maar met plassen en waar het water uitkomt zit die ergens diep en diep verstopt. 

Dus bestuur doe er jullie voordeel mee zou ik zeggen. Want de natuurlijke selectie van de die hard harde kern wordt op deze manier wel erg versneld. Van alle kids waren er vandaag ook maar 4 tot 5 ouders aanwezig. Zonder opa’s, oma’s, tantes, ooms, neefjes etc. Dat zegt genoeg. 

Dan de vriendschappelijke wedstrijd. De RRC Cubs wisten ook deze mooi winnend af te sluiten en nul tries tegen. Het was geen tot het bot wedstrijd en of tot het gaatje. Het was relaxt en op momenten leek het op een soort van old boys wandel rugby. Dat was bij beiden teams trouwens. Er stond behalve de sportieve eer en de winst van de dag verder niets op het spel en dat had zijn weerslag op de wedstrijd mentaliteit. Er werd netjes gespeeld en best ook wat leuke acties gezien maar geen bloed zweet en tranen verhaal. Eigenlijk was het wat mat allemaal. Niet erg want lol hebben is ook belangrijk. En dat hadden de mannen vandaag. Lekker gespeeld, de felheid bij de rucks kregen meer aandacht omdat BSN dat zeer goed uitvoert, maar meer is er eigenlijk niet over de wedstrijd te melden.

Met de sportieve overwinning in de tas snel naar de stoelverwarming in de auto gegaan. Met de knieën sturend om de handen maar niet van de weldadige warmte van de stoelzitting af te halen huiswaarts gereden. Dit trainingspartijtje meenemen voor het zelfvertrouwen, komende trainingen op de rucks scherper trainen en dan gaan we weer naar de volgende wedstrijd voor het “eggie”. 

Tot dinsdag. 

Uw verkleumde bibberende schrijvende rugby ouder(e) 

Foto’s Danielle: RRC Cubs – BSN Cubs