Hoofd boven water

Archieffoto: Wilco Boot

We reisden vandaag af naar west-Friesland: Alkmaar om het op te nemen tegen de Foeste Moiden. We wisten dat dit niet makkelijk ging worden, deze Moiden zijn groot, sterk en de weersvoorspellingen logen er niet om. 

De tegendruk in de eerste helft was hoog, dit resulteerde dan ook in veel spel op onze helft en twee tries tegen, vrij vlot achter elkaar. Maar we pakten door en ook wij wisten twee keer een try te scoren. De eerste helft werd afgesloten met een try tegen en het gevoel dat we erg aan elkaar gewaagd waren. 

Koppies omhoog en vol goede moed begonnen we aan de tweede helft, het weer bleef bar en boos, het veld zag er inmiddels uit als een zwembad, maar deze keer hadden we de wind in de rug. Er werd hard gestreden en beide teams hadden zichtbaar last van de regen, de gladde bal en de wind.

Na in totaal 4 tries van onze kant voelden we ons sterker dan storm Dennis, 3 conversies raak, een topprestatie met zoveel wind! We staan voor, nu vasthouden!

Op 5 minuten voor het einde kwam het nog tot een scrum in de buurt van onze tryline en daar maakten de Foeste Moiden gebruik van, hieruit volgde hun winnende try. 

Trots op ons team, want we verzopen in bijna iedere ruck, maar wisten toch zeker het hoofd boven water te houden. 

Eindstand: 27-26 

WOTM: Charlotte voor een miljoen heerlijke tackels

Wedstrijdverslag: Wies

Volgende wedstrijd: 23-02 thuis tegen RUS Dames 2, kick-off 13.30

Be there!