Bestuurkandidaten stellen zich voor.

Aankomende zomer staan treden van het huidige bestuur vier leden af. Voorzitter Robert-Jan van Dijk, secretaris Mark van der Voort en algemeen bestuursleden Cor Nicolai en Georgette Stahlecker zullen hun taken overdragen. Penningmeester Peter de Witte en jeugdcoördinator Rowan van Wely zullen zich verkiesbaar stellen voor een tweede termijn. Erik-Jan Postema (Technische zaken) en Stefan Warsink (wedstrijdsecretaris) complementeren het bestuur. Hun termijn loopt in 2022 af.

Onderstaand stellen kandidaten Stefan van Riezen (kandidaat voorzitter), Bryan Schwillens (kandidaat secretaris) en Chitra van den Boom (kandidaat algemeen bestuurslid) zich voor.
We zijn erg blij met deze kandidaten die ook weer vanuit de club komen. Hiermee is de continuiteit van de club geborgd en laat weer zien dat veel mensen zich willen inzetten voor de club!

Stefan van Riezen

Maandag 1 februari 2016 ben ik verhuisd naar Rotterdam. Op dinsdag 2 februari 2016 kwam ik in het warme bad van de RRC terecht. Sinds deze dag ben ik actief bij de club. Voor mij staat de RRC voor zowel prestatie als een familiaire sfeer. Deze goede sfeer heeft mijn overgang naar Rotterdam ook zeker makkelijker gemaakt. Ik vind dan ook dat deze sfeer behouden dient te blijven. Daarnaast hoort een stad zoals Rotterdam op het hoogste niveau vertegenwoordigd te zijn. Helaas is dat op dit moment niet het geval. 

Ik ben geboren en getogen in Friesland. Na mijn middelbare school heb ik mijn propedeuse Scheikunde behaalt. In mijn zoektocht naar meer avontuur ben ik voor Defensie gaan werken. Na mijn periode bij Defensie ben ik gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hier heb ik Fiscaal Recht gestudeerd, welke studie mij uiteindelijk in het mooie Rotterdam heeft gebracht.

In het dagelijks leven ben ik actief als Belastingadviseur in de internationale advieswereld. In het verleden heb ik met veel plezier in verscheidene besturen en commissies plaatsgenomen. De hier opgedane kennis en ervaring wil ik graag inzetten voor de RRC. 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om allerlei actieve dingen te doen, en om zo nu en dan tot rust te komen lees ik graag een boek.

Ik stel mij kandidaat als voorzitter. Mijn ideaalplaatje voor de Rotterdamse Rugby Club is een club met een hoge participatiegraad, waar iedereen zich thuis voelt en welke op het hoogste niveau acteert. De RRC is voor mij een club met zeer veel potentie. Als voorzitter wil ik mij inzetten om de volledige potentie van de RRC te benutten. Hierbij ga ik mij als voorzitter specifiek richten op de zichtbaarheid van de club en het bestuur. Mijn focus gaat ook liggen op het bieden van een stevige fundering voor zowel prestatiesport als recreatiesport. Binnen het bestuur wil ik zorgen dat de kwaliteiten van mijn mede bestuursleden optimaal benut worden. 

Ik kijk ernaar uit om met het nieuw te vormen bestuur aan de slag te gaan!

Bryan Schwillens

Toen ik in juni 2018 naar Rotterdam verhuisde, had ik al besloten dat ik me wilde gaan aansluiten bij een rugbyclub. Ik had in mijn jeugd in Sittard gevoetbald en wilde weer een teamsport spelen, maar voetbal trok me niet meer. Rugby speelde al langer door mijn hoofd, maar in Limburg waren de clubs destijds te ver weg.

Toen ik me kort na mijn verhuizing bij RRC aanmeldde en deelnam aan de pre-season training op het Ommoordse Veld, was ik al snel om. Er komt één woord bij me op als ik terugdenk aan hoe ik voelde dat ik ontvangen werd; Verwelkomend. Ik wist; hier wil ik deel van uitmaken.

Twee jaar later voel ik me thuis bij RRC. Ik maak deel uit van het huidige bestuur als Wedstrijdsecretaris voor de CJC. Ik zie een club met ambitie, maar die ook het sociale aspect van rugby niet vergeet. Er wordt gezocht naar een balans tussen breedte- en topsport. Ik denk dat RRC al aardig in staat is -en moet zijn- om dat te bieden. En in een stad als Rotterdam zijn er genoeg meiden en jongens om dat uit te bouwen en vast te houden.

Iedereen kijkt met smacht uit naar het nieuwe clubhuis. De opening daarvan gaat RRC ongetwijfeld een boost geven. Het zou heel mooi zijn om dat te gebruiken om het groeipotentieel dat RRC heeft tot uiting te laten komen. Ik wil daar graag een actieve bijdrage in leveren, vandaar dat ik me kandidaat stel voor een rol als secretaris van RRC.

Kort over mezelf:

Speelt meestal op de 1e rij, vooral als Hooker. Geboren en getogen in Sittard, woont in IJsselmonde. 30 jaar. Commercieel Management gestudeerd, maar werkzaam in de IT. Heeft een vriendin; Kendis. Houdt van korte romantische wandelingen naar de bar. Sponsort Fit4Free. Loze uurtjes worden besteed aan klussen in huis, het aquarium of de PS4. Motorrijder, maar momenteel zonder motor. Heeft in 2013 de marathon van Rotterdam gerend. Heeft daarna besloten naar Rotterdam te willen verhuizen.

Chitra van den Boom

Geboren en getogen in het Brabantse Helmond, dat ik op mijn 18e verliet om Psychologie en later ook Filosofie te studeren in Rotterdam. Na het studentenleven ben ik werkzaam geweest in de Data Science Consultancy, wat niet helemaal mijn ding bleek. Inmiddels ben ik medisch marktonderzoeker bij een bedrijf waar ik me echt thuis voel. Dat geeft me de ruimte om meer tijd te besteden aan mijn grootste hobby’s naast rugby: fitness, lezen en bakken.  

In mei 2017 ben ik aangesloten bij de Rotterdames, waar ik na slechts een handjevol trainingen werd uitgenodigd om mee te gaan naar Ameland. Een betere introductie had ik mij niet kunnen wensen. Binnen dat weekend besloot ik, na liefdevol doch ferm aandringen van de toenmalige staf, geen recreant maar volledig lid te worden. Sindsdien ben ik vol verwondering over de rugbycultuur, het hechte damesteam en de enorme kick die samen op dat rugbyveld staan met zich meebrengt. Meestal ben ik te zien (en ongetwijfeld ook luid te horen) op de fullback, verder speel ik graag 2e center en maak ik zo nu en dan een uitstapje naar andere posities in de lijn.

Voordat ik rugby ontdekte, deed ik aan kickboksen en voetbal. Bij mijn oude studentenvoetbalclub ben ik 2 jaar bestuurslid geweest, als vicevoorzitter en voorzitter. Direct na mijn bestuursjaren heb ik zitting genomen in de adviescommissie. In die tijd heb ik geleerd wat er allemaal komt kijken bij het draaiende houden van een sportvereniging.

Nu ik een tijd bij de RRC speel, ben ik me steeds meer verbonden gaan voelen bij de club. De Rotterdamse Rugby Club, waar ik een nieuwe sport ontdekt heb die mij ontzettend veel plezier geeft, waar ik met liefde kapot ga op het veld en waar ik bijzonder mooie mensen ontmoet heb die ik vrienden en vriendinnen mag noemen. Het is voor mij niet meer dan een logische stap om een actieve bijdrage te leveren aan de club die mij zoveel geeft. Graag doe ik dat via een focus op zaken die RRC de mooie club maken die zij is: cultuur, traditie en normen & waarden. Daarnaast geloof ik dat ik met mijn bestuurservaring en gestructureerdheid ook van waarde ben door het overzicht te bewaken en te ondersteunen waar gaten dreigen te vallen. Die fullback kwaliteiten wil ik van het veld doortrekken naar een rol als Algemeen Bestuurslid Cultuur van onze club.

In de komende ALV zullen de verkiezingen voor de bestuursfunctie op de agenda staan. Vanwege de coronacrisis is het nog onduidelijk wanneer en hoe dit georganiseerd wordt. Hier komen we zo snel mogelijk op terug.