Corona-richtlijnen RRC

RRC houdt zich aan alle richtlijnen die door de overheid (RIVM en Gemeente Rotterdam) en door de sportbonden (NOC*NSF en Rugby Nederland) worden geadviseerd. Deze richtlijnen kunnen veranderen, en we zullen onze uitvoering ervan dus kritisch in de gaten houden. 

We gaan uit van jullie begrip en eigen verantwoordelijkheid, en vragen onze leden en bezoekers om zich op de club en op bezoek bij andere clubs aan de maatregelen hieronder te houden. We begrijpen dat niet iedereen op dezelfde manier over de huidige situatie denkt, maar dit is de manier waarop wij het als club gaan doen en niet anders.
Gezond verstand staat voorop, en daar zijn wij nuchtere Rotterdammers goed in!

We onderscheiden vier categorieën in de richtlijnen:

  • algemeen

Ben je ziek, of vertoon je symptomen die mogelijk op Corona-besmetting duiden (koorts, hoesten of kortademigheid), blijf dan thuis en laat je testen. Informeer bij een positieve test je teammanager; die zal met het bestuur verdere actie ondernemen (rekening houdend met de privacy van de betrokkenen). 
Met mensen buiten je huishouden reizen is toegestaan, draag bij voorkeur een mondkapje. 
Was je handen regelmatig, houd zoveel mogelijk 1,5m afstand of draag een mondkapje als dit niet goed kan. Gezamenlijke huishoudens en kinderen onder de 13 jaar hoeven geen 1,5m afstand te houden. Jeugd onder de 18 jaar hoeft onderling geen afstand te houden.

  • spelers/training/competitie

Contactsporten kunnen in principe veilig uitgeoefend worden, maar we proberen zoveel mogelijk de 1,5m afstand te houden en lichamelijk contact te vermijden buiten directe wedstrijd- en trainingssituaties. Dit betekent ook dat we 1,5m afstand tot de ref bewaren, niet knuffelen en het poortje na de wedstrijd ruim genoeg opzetten. Daarnaast doen we geen teamyell (een team’fluister’ werkt ook) en begroeten we de tegenstander met drie keer zwaaien.
We gebruiken alleen een eigen bidon om uit te drinken tijdens trainingen en wedstrijden.
Op de bank en aan de zijlijn houden we 1,5m afstand.
Het eerst spelende team zet een bak water met ontsmettingsmiddel langs het veld voor de ballen; het laatst spelende team ruimt deze weer op.
We kleden ons zoveel mogelijk thuis om; ook douchen liefst thuis. Er mag wel gedoucht worden op de club, maar zorg dan wel voor 1,5m afstand.
Ga direct naar huis wanneer er tijdens het sporten klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak; dit geldt voor iedereen. Bij (een vermoeden van) klachten kunnen spelers geweigerd of naar huis gestuurd worden; dit kan worden gedaan door de eigen trainer en teammanager, maar ook door enig bestuurslid.

  • horeca

Aangezien we momenteel geen horeca hebben, volgt dit punt later. Registratie zal nodig zijn om eventueel een bron- en contactonderzoek van de GGD te faciliteren; hierbij houden we ons de geldende privacy-regels.

  • bezoekers/publiek

Bij trainingen en thuiswedstrijden mag geen publiek aanwezig zijn. Ook niet wanneer je als ouder je kind (t/m 17 jaar) wegbrengt.
Bij uitwedstrijden mag alleen strikt noodzakelijke begeleiding mee, let op eventueel aanvullende regels van de bezoekende club.
Houd onderling afstand, vermijd drukte, luister naar de aanwijzingen van club functionarissen en volg de aanwijzingen op de locatie strikt op, ook met betrekking tot placering langs het veld.

Tot slot:

Als het lastig blijkt om deze richtlijnen te handhaven, zullen we er als bestuur voor kiezen om geen publiek meer toe te laten tot de club. De gezondheid van onze spelers en de mogelijkheid om te kunnen blijven spelen gaat bij ons voor alles. Het bestuur behoudt zich het recht voor om mensen die zich niet aan de richtlijnen houden of anderen in gevaar brengen van het terrein weg te sturen en/of de toegang hiertoe (tijdelijk) te ontzeggen.

Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat het een mooi rugby jaar wordt, alvast bedankt voor al jullie medewerking, hulp en begrip!