Corona uitbraak school Bergschenhoek

2021 is van start en RRC wenst jullie allen het beste voor dit jaar. Hopelijk hebben jullie ondanks alle beperkingen op een veilige manier kunnen genieten van Kerst en Oud & Nieuw. Onze hoop is dat we in de komende maanden weer allemaal kunnen trainen. We beginnen echter dit jaar met een vervelend nieuwsbericht.

Er valt op verschillende nieuwsmedia te lezen dat er een corona-uitbraak heeft plaatsgevonden op de Willibrordschool in Bergschenhoek. Het EMC voert daar gericht onderzoek naar uit waaruit blijkt dat er, in ieder geval bij een gedeelte van de gevallen, sprake is van de nieuwe Engelse variant. Er zijn zowel leraren als kinderen besmet geraakt.

Vooralsnog willen wij als club de sportactiviteiten voor de jeugd zoveel mogelijk laten doorgaan, in lijn met de huidige richtlijnen van het RIVM en Rugby Nederland. Daarover gaan we wel in doorlopend overleg met de trainers. Degenen die bij de training aanwezig zijn, moeten zich daar veilig bij voelen. We vinden het belangrijk om dit nieuws te delen zodat ouders en kinderen ook zelf een afweging kunnen maken over deelname aan de trainingen in de komende weken. Uiteraard vragen we iedereen om goed op te letten en bij enige vorm van klachten thuis te blijven.

Een uitgebreider bericht over de uitbraak is te lezen op: https://www.rijnmond.nl/nieuws/202596/Bergschenhoekse-gezinnen-laten-zich-testen-na-uitbraak-op-school-Niet-het-leukste-uitje

UPDATE 23-01-2021
Laatste ontwikkelingen rondom de uitbraak in Bergschenhoek. 
https://nos.nl/l/2365479

Ter herinnering de richtlijnen voor sport zoals beschreven op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport
– Buiten sporten mag met maximaal 2 personen (exclusief trainer)
– In binnenruimtes sporten mag niet.
– Groepslessen buiten mogen niet.
– Sportscholen zijn dicht.
– Wedstrijden zijn verboden.
– Topsporters en sporters in topcompetities mogen trainen en wedstrijden spelen.
– Sporten voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder mag alleen als onderling 1,5 meter afstand te houden is.
– Kinderen tot en met 17 jaar mogen buiten wel in grotere teams sporten. Of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club.
– Publiek bij sport is niet toegestaan.
– Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.