post

Eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor de Rotterdames

Vandaag stond de eerste Super Sunday van de Rotterdamse Rugby Club op de planning. RRC 3 trapte om 11:00 de dag af met hun wedstrijd en de Rotterdames mochten om 13:00 aantreden. Bijna zou de Super Sunday niet doorgaan nadat het LSRG wilde verplaatsen in verband met Leids Ontzet, maar deze vraag werd teruggetrokken en dus mochten we toch aan de bak!

We verwachtten stiekem wat brakke Leidse studenten te ontvangen, maar ze bleken helemaal klaar voor de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd kwamen zij op voorsprong met twee try’s en een conversie, 0-12. Ondanks dat we van vorige week geleerd hadden en sterk in de rucks stonden en onze druk hooghielden, konden we een derde try en conversie niet tegenhouden, 0-19.

De eerste helft leek erg lang te duren, door de blessuretijd die eraf was gegaan. In totaal hebben we 55 minuten over de eerste helft gedaan, waarbij “gelukkig” de ref ons nog even liet doorspelen. Anna Zoë had een goede doorbraak en met haar snelle benen en side-steps kon zij vlak voor rust een try drukken. Maaike, die na een lange tijd terug van weggeweest is, scoorde de conversie. Met een stand van 7-19 mochten de dames dan eindelijk rust houden.

Vol goede moed en kracht van de try voor rust, gingen we de tweede helft sterk in. We groeiden in leiderschap en de dames durfden elkaar te coachen en calls te maken. De grijpgrage handjes van Mirjam zorgden voor meerdere steals bij onze counter rucks en de bal kon altijd goed terecht bij Agathe die om de bal bleef roepen of onze snelle lijn die deze week voor het eerst werd aangevuld door Justine. Helaas wist het LSRG toch gaatjes te vinden en verhoogde ze hun voorsprong tot 7-33.

Tien minuten hard werken volgde totdat Anna Zoë opnieuw doorbrak en haar tweede try kon scoren, deze werd weer gevolgd door een succesvolle conversie van Maaike, 14-33. De Rotterdames vochten hard, vele speelden een volledige wedstrijd maar lieten de vermoeidheid niet de overhand nemen. Echter bleef de scrum van het LRSG ontzettend sterk en konden zij dat goed gebruiken om richting onze tryline te komen. Dit lukte het LRSG meermaals waardoor zij meerdere try’s konden scoren. De einstand werd 14-57.

We weten aan welke punten we moeten werken en zullen dit de komende weken ook zeker gaan doen! We kijken terug op een leerzame en sportieve wedstrijd waarin we ook een speelster van het LSRG mochten lenen, rugby blijft toch een mooie sport dat dat kan! 😊

Woman of the match Rotterdames: Klaske voor haar leiderschap
Woman of the match LSRG: Bibianne voor haar harde tackles

Volgende wedstrijd:

Datum: 09-11-2022
Plaats: Wedstrijd uit tegen CL De Foeste Moiden
Tijd: n.n.b.

Wedstrijdverslag: Des’ree