Respect, Discipline en Kameraadschap

Beste Rotterdamse rugbyliefhebber,
Respect, Discipline en Kameraadschap zijn drie belangrijke kernwaarden die onze sport uniek maken. Drie kernwaarden die het rugby uitzonderlijk maken als sport. Een cultuur of kernwaarde kan alleen duurzaam zijn als we er trots op zijn en deze werkelijk beleven en uitdragen. Dit kan alleen als we elkaar wijzen op gedrag dat niet binnen deze waarden past. 
In het huidige tijdperk hebben we een nog grotere rol in het bewaken van deze kernwaarden. Ook in onze gemeenschap zien we té vaak negatief gedrag. We verwerpen dan ook recente negatieve posts op social media over scheidsrechters en negatief gedrag langs het veld. Rugby Nederland en de Rotterdamse Rugby club zullen streng toezien dat negativiteit niet getolereerd wordt. Het bestuur, alle vrijwilligers, trainers en spelers staan met hart en ziel, in weer en wind, het beste van zichzelf te geven. Daar hebben we het grootste respect voor. 
We verwachten dat iedereen elkaar, onze leden, bezoekers, de tegenstanders én scheidsrechters op de meest respectvolle manier behandeld, zodat we allemaal, op en naast het veld, onze sport met plezier kunnen beleven.
Laten we onze verantwoordelijkheid blijven nemen, want samen zijn wij Rugby.
Met sportieve groet,
Het bestuur van de Rotterdamse Rugby Club.