Respect, Discipline en Kameraadschap

Beste Rugbyliefhebber

Respect, Discipline en Kameraadschap: drie belangrijke kernwaarden die onze sport uniek maken. Drie kernwaarden die het rugby in Nederland uitzonderlijk maken als sport.

Een cultuur of kernwaarde kan alleen duurzaam zijn, als we er trots op zijn en deze werkelijk beleven, alsook uitdragen. Dit kan enkel als we elkaar wijzen op gedrag dat niet binnen deze waarden past. We passen dit gedisciplineerd toe op en naast het veld.

In het huidige tijdperk, waar alles publiekelijk gemaakt kan worden op social media, hebben we allen een nog grotere rol in het bewaken van deze kernwaarden, ook in onze gemeenschap zien we dergelijke gedrag. We verwerpen dan ook stellig negatieve posts en uitspraken op social media over spelers, clubs en scheidsrechters.