Eindelijk weer winst voor RRC1

15 oktober 2017 was de laatste keer dat ons eerste team het zoet van de overwinning mocht smaken dus het werd de hoogste tijd om weer wat punten te vergaren en het zelfvertrouwen weer wat op te vijzelen. Het laag geklasseerde RC Delft leek op papier dan ook een ideale tegenstander om deze plannen waar te maken echter was Rotterdam een beetje zoekende, speelde wat geforceerd en hadden de Delftenaren in de eerste helft zelfs een licht overwicht. Ondanks dat werd er weinig gescoord in het uiterst rommelige eerste bedrijf Bij rust waren dan ook slechts 3 penalty kicks (2 x RRC en 1 x Delft) de wapenfeiten waardoor Rotterdam dus een broze voorsprong (3-6) moest verdedigen en het liefst uitbreiden natuurlijk.

De tweede helft gaf een heel ander beeld en was Rotterdam eigenlijk oppermachtig. Geen idee wat coach Cyriel heeft gezegd in de rust maar het heeft in ieder geval geholpen. Veel meer overtuiging in het spel en het begon eindelijk te lopen aan Rotterdamse kant. Mooie breaks en vloeiende aanvallen waren te zien en de tries lieten dan ook niet lang op zich wachten en volgde elkaar in rap tempo op waardoor ook het zeer welkome bonuspunt ruim voor tijd binnen was en kon Delft pas wat terug doen toen het verschil al ruim gemaakt was.

Hopelijk is dit de start van een betere fase in de competitie want door al het blessureleed van de eerste seizoenshelft zijn we iets te ver naar beneden gezakt en zijn wedstrijden regelmatig onnodig verloren gegaan waardoor er veel punten zijn blijven liggen helaas.

Eindstand RC Delft 1 – RRC 1: 15-30 (tries: Tjap, Jordi, Rik en Danny; Penalty kicks: Lars 2x Conversies Lars 2x)