RRC 1 net op tijd weer bij de les tegen Ascrum 2

RRC 1 begon zwak aan het duel met de Amsterdamse studenten en kreeg al heel snel een hele makkelijk try te verwerken. Een stuk of 5 knock on’s en een behoorlijk aantal penalty’s tegen in de eerste 10 minuten beloofde niet veel goeds vandaag. Het was echter Duarte die het Rotterdamse vuur aanstak met zijn eerste senioren try na een rush van 70 meter. Dit als gevolg van uitstekend verdedigend werk aan Rotterdamse zijde. Hierna brak een sterke fase aan waarin Rotterdam duidelijk de bovenliggende partij was en had na 3 hele mooie team-tries een ruime 26-7 (tevens ruststand) voorsprong te pakken.

Een makkelijke middag zou je zeggen, echter niets was minder waar. De studenten van Ascrum lieten het er niet bij zitten en kwamen al snel na rust op 26-12 en bleven druk zetten op de Rotterdamse defensie die het zeer lastig had in deze fase. Ascrum wist dan ook nog eens twee keer te scoren waardoor de voorsprong inmiddels geslonken was naar 2 punten (26-24). Het leek er heel even op dat Rotterdam zou bezwijken onder de druk maar gelukkig was het onze aanvoerder Jasper die aan alle onzekerheid een eind maakte door een prima try te scoren in de last play.

De tweede overwinning op rij voor onze oranje mannen die hierdoor weer een beetje in de lift naar boven zitten inmiddels. Nu 2 weekenden rust om dan vervolgens op 18 februari af te reizen naar Breda voor een duel met de plaatselijke RC.

Eindstand RRC 1 – Ascrum 2: 33-24 (tries: Tim (2x), Duarte, Lars en Jasper / Conversies: Lars 4x)