Update over de velden

klik op de foto’s voor grotere versie

Vorige week is de gemeente Rotterdam begonnen met de aanleg van het kunstgrasveld. Inmiddels is de oude afrastering van het terrein verwijderd en is aan de achterzijde van het oude trainingsveld ruimte gemaakt om het veld te verlengen. Het uitgraven van het oude wedstrijdveld is bijna klaar, waarna het opbouwen van het kunstgrasveld kan beginnen.

Volgende week ontvangen we een sample van het kunstgras, dat wordt getoetst door Sportlabs (https://www.sportslabs.co.uk/) op demping en dichtheid van vezels. Als het sample voldoet aan de IRB Regulation 22 en Turf Performance eisen wordt daarna vanaf 24 augustus begonnen met het aanbrengen van de kunststofvezellaag. Naar verwachting neemt dat drie dagen in beslag, waarna het gehele veld nog getoetst wordt in overleg met Rugby Nederland zodat we begin september van het veld gebruik kunnen maken.

Het voorste veld is opnieuw ingezaaid maar door de droogte groeit het gras slecht, we zijn in gesprek met de gemeente en het sportbedrijf om te kijken hoe dit opgelost kan worden. Desondanks deze tegenvaller hopen we dat we half augustus het voorste veld kunnen betreden.

IRB Regulation 22 kan gevonden worden op: https://www.worldrugby.org/handbook/regulations/reg-22/reg-22

Rugby Turf Performance Specification is een dynamisch document en kunnen helaas niet via de IRB opgehaald worden, commerciele partijen hebben deze wel beschikbaar van verschillende data o.a. uit 2016. Op pagina 18 wordt beschreven aan welke eisen een rugbyveld moet voldoen op het gebied van schokabsorbtie: https://www.theesto.com/wp-content/uploads/2013/04/Turf_Performance_Tech_Spec_EN.pdf