3 uit 3 op Super Sunday


Drie thuiswedstrijden, drie overwinningen vandaag bij de opening van seizoen 2018-2019 dus een betere start had de RRC niet kunnen wensen. Het publiek was massaal op komen dagen en ons 2e team had de eer om om het prachtige nieuwe kunstgrasveld in te wijden vandaag. Ondanks dat RRC 2 het grootste deel van de wedstrijd met 14 man speelde na een vroege rode kaart, werd er een ruime zege op RFC Gouda geboekt (34-7).

Goed voorbeeld doet volgen en ons eerste team trad om 14.30 uur aan tegen promovendus DIOK 2 en speelde een prima eerste helft met snel en vloeiend rugby. DIOK had in deze fase weinig in te brengen en was het vooral tegenhouden aan Leidse kant. Dit lukte zeker niet altijd waardoor Rotterdam kon gaan rusten met 5 tries tegen 0. Helaas werden alle conversies gemist zodat de voorsprong bij rust “slechts” 25-0 bedroeg. In de tweede helft liet Rotterdam het gameplan iets te vaak los waardoor DIOK nog iets terug kon doen. Het was onze captain Tom Alloway die de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief in het slot gooide (voor zover dat nog niet het geval was) met de enige Rotterdamse try in het tweede bedrijf. Kortom, een prima start voor dit hele jonge team.
Eindstand RRC 1 – DIOK 2: 32-12 (tries: Rik, Jordi, Jasper, Finn, Lars en Tom / Conversie: Tom 1x) Man of the Match: Finn

Ons 4e team zorgde voor de kers op de taart door met 31-20 van RFC Haarlem 4 te winnen zodat de maximale score van 3 overwinningen werd gehaald vandaag.
Het is dat de wedstrijd van ons 3e team last minute werd afgelast onder was het ongetwijfeld 4 uit 4 geweest.

Foto’s RRC 1 – DIOK 2 René Ladenius

Foto’s Wilco Boot