Dopingreglement

De Rotterdamse Rugby Club volgt de reglementen van de Dopingautoriteit. De Dopingautoriteit is dè Nederlandse autoriteit op het gebied van dopingcontroles en dopingvoorlichting. Op de website van de Dopingautoriteit is veel informatie te vinden over de risico’s, de rechten en de plichten van sporters en begeleiders bij dopingcontroles. De meest essentiële informatie staat echter hier op een rijtje:

De dopinglijst
Een sporter is altijd zelf verantwoordelijk voor wat zich in zijn of haar lichaam bevindt. Het is daarom van belang altijd goed te controleren of middelen, die gebruikt worden, op de dopinglijst voorkomen. Of het nu gaat om iets dat door een arts wordt voorgeschreven of om een middel dat bij de drogist wordt gekocht: in beide kunnen dopinggeduide stoffen voorkomen.

1.     De Dopinglijst – www.dopingautoriteit.nl/dopinglijst

2.     De Whereaboutsbijlage – www.dopingautoriteit.nl/whereaboutsbijlage

3.     De Dispensatiebijlage – www.dopingautoriteit.nl/dispensatiebijlage

De dopingcontroleprocedure
Zorg dat je op de hoogte bent van de rechten en plichten tijdens een dopingcontroleprocedure. Hierdoor kom je nooit voor verrassingen te staan. Weigering van een dopingtest staat bijvoorbeeld gelijk aan het leveren van een positieve controle.
Meer informatie: dopingautoriteit.nl/dopingcontrole

Het Dopingreglement van Rugby NL