post

Rotterdames in Mokum

Op de zondagmorgen verzamelden we in het zonnetje op onze club. Na wat toeristische routes in Amstelveen kwam iedereen aan bij ARC.

Na flink wat zweten bij de warming up begonnen we met 15 (!) meiden om 12:00 met de zon in de rug. Hoewel we in de zomerse hitte enorm liepen te knokken voor elkaar, stond het na de eerste helft 14-0 voor de meiden van Groot Mokum.

De tweede helft begon beter met Queeny on fire, letterlijk en figuurlijk: “het was tering warm”. Ze drukte twee tries waarvan ze ook één conversie scoorde. Ook Rosanne was heel lekker bezig. Goeie runs en zelfs een prachtig kickje. Na nog een aantal tries van de tegenstander en nog een try van Anna-Zoë was de eindstand 33-17.

Hoewel we hebben verloren, was het een erg lekkere pot met veel zweet en droog zand happen. Met 15 meiden begonnen en nog belangrijker, met 15 geëindigd! Het was ook geweldig Laura er weer bij te hebben. En niet te vergeten, Jessie maakte haar debuut bij de Rotterdames! En wat zijn we blij haar erbij te hebben. Ze heeft goeie tackles en runs gemaakt, dat belooft veel.

WOTM: Rosanne
WOTM tegenstander: Queeny
Volgende wedstrijd: 22/05 Rotterdames – Delftse Dames
Wedstrijdverslag: Babette

Uitspraak Commissie van Hoger Beroep

Gisteren heeft de Commissie van Hoger Beroep bij Rugby Nederland uitspraak gedaan. Het betreft het hoger beroep dat RRC had aangetekend tegen de uitspraken van de competitieleider en tuchtcommissie inzake onze claim op de wedstrijd RRC1 – AAC1. In het hoger beroep is RRC in het gelijk gesteld, wat betekent dat onze claim wordt gehonoreerd. RRC is erg blij met deze uitspraak omdat er een belangrijk principe op het spel stond, namelijk het respect voor de scheidsrechter binnen rugby. Deze uitspraak zet ons aller verantwoordelijkheid respect te hebben voor scheidsrechters kracht bij. Belangrijk daarbij is dat iedereen zich bewust is van het feit dat zijn/haar gedrag naast het veld net zo belangrijk is als het respect wat wij vragen van de spelers op het veld.

post

RRC – Rugby spullen gezocht

Momenteel is er een groep enthousiaste vrijwilligers onder leiding van Rowan van wely bezig met de inrichting van ons clubhuis. Natuurlijk zijn er nog vele mooie relikwieën uit ons oude clubhuis bewaard gebleven. Maar (gelukkig) is het nieuwe clubhuis veel groter en kan er zijn we dus op zoek naar typische RRC memorabilia die wel een mooi plaatsje verdienen.
Iedereen die dus iets moois thuis heeft nodigen wij uit omdat voor ons nieuwe clubhuis ter beschikking te stellen. Denk hierbij aan shirts, stropdassen, oude foto/poster of misschien wel een “geleend” object uit een memorabele trip. Heb je iets stuur dan een mailtje liefst met foto naar Rowan (clubhuis@rotterdamserugbyclub.nl) met een beschrijving waarom je denkt dat het thuis hoort in het clubhuis. Dan gaan we er mee aan de slag om het een mooi plekje te geven.

post

Kerstgroet

Beste RRC-ers (en alle anderen met een oranje/groen/wit hart), we kunnen er niet omheen. Het einde van dit jaar is wederom heel anders dan we hadden gehoopt. Door alle maatregelen kunnen al weer een tijdje niet meer doen wat we zo graag willen. Samen rugby beleven, op en rond het veld.
Gelukkig heeft het afgelopen jaar ons toch ook mooie resultaten opgeleverd. Een prachtig clubhuis, een fantastische bar en keuken en een nieuw grasveld. We hebben de eerste maanden van dit seizoen al vast een voorproefje gehad van wat voor mooie prestaties we samen kunnen bereiken.
Rugbyers kenmerken zich door samen te strijden, elkaar te helpen en nooit op te geven. In deze lastige tijd kijken wij dan ook SUPER trots en met diep respect naar al die vrijwilligers die zich onvermoeibaar inzetten voor onze club. Dank aan alle (hulp)trainers, (assistent)teammanagers, scheidsrechters, barhulpen, schoonmakers, stratenmakers, winkeltjeverkopers, TC-ers, ledenadministrateurs, wedstrijdsecretarissen, clubhuisbeheerders, koks, webmasters (en kerstkaartontwerper), barbouwers, bankjesbouwers, krachthonkbouwers, sponsoren, supporters en iedereen die ik nu vergeet.
Voor nu wensen wij jullie hele fijne feestdagen en een fantastisch, sportief
maar vooral gezond 2022!

Namens het gehele RRC bestuur

post

COVID- update maatregelen 12 november

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het kabinet, vanwege de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, nieuwe maatregelen afgekondigd.
Dit betekent helaas dat publiek NIET is toegestaan. Alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn, kunnen toegang krijgen tot ons terrein op Duivensteyn.
Het bestuur van RRC verzoekt iedereen zich dringend aan de maatregelen te houden en de instructies van bestuur en vrijwilligers op te volgen. Hou rekening en toon respect voor de vrijwilligers die voor iedereen een veilig sportklimaat neer proberen te zetten.
Meer informatie kan je vinden op onze website: https://rotterdamserugbyclub.nl/?page_id=38225