Wedstrijdsecretaris gezocht

Gezocht; wedstrijdsecretaris.

We zijn een prachtige vereniging, daar zijn we trots op! Onze vereniging maken we met elkaar, vóór de leden en dóór de leden. Als we niet allemaal ons steentje bijdragen, wordt het een onpersoonlijke en saaie boel. Gelukkig hebben we binnen onze vereniging vele vrijwilligers, die op heel veel verschillende manieren bijdragen aan het rugbyplezier en verenigingsleven.

Ben je goed in plannen en organiseren en wil je de spil zijn in het wedstrijdsecretariaat? Dan is een rol als wedstrijdsecretaris iets voor jou.

Wat ga je doen?

Elke week geeft Rugby Nederland aan welke competitiewedstrijden uit of thuis gespeeld wordt en tegen wie. Aan jou de taak als wedstrijdsecretaris om te zorgen voor een goede planning en verloop van deze wedstrijden.

Je onderhoudt contact met de teammanagers, de wedstrijdsecretariaten van andere clubs en Rugby Nederland. Je bent een vraagbaak als het gaat om de planning van de wedstrijddagen, inclusief de scheidsrechter. Scheidsrechters worden ingedeeld door Rugby Nederland, jij ziet toe op een correcte indeling.

Wat vragen we van jou?

  • Je bent gemiddeld zo’n 5-6 uur per week beschikbaar. Deze rol is ook prima in duo te doen.
  • Je bent communicatief vaardig en kan met een computer overweg.
  • Je hebt affiniteit met digitale administratieve processen.
  • Je hebt een flexibele, positieve en oplossingsgerichte instelling.

Wil je meer weten? PietJan van der Giessen of Richard van Ravenstein staan je graag te woord.

Alleen spelers en staff toegestaan op het veld

Beste Leden,

tijdens de ALV van Rugby Nederland is gewezen op de eis van het NOC-NSF en World Rugby om toeschouwers achter de hekken plaats te laten nemen in verband met de veiligheid.
Dit betekent dat niemand, uitgezonderd spelers op het wedstrijdformulier en aangemelde stafleden, op het veld mogen tijdens de wedstrijden.
Daarnaast moet iedereen, die betrokken is bij de spelende teams, met naam en toenaam bekend zijn bij de club. Dit geldt voor alle competitie spelende teams, niemand uitgezonderd.

Graag elkaar aanspreken op waar men zich bevind tijdens de wedstrijden.

Alvast bedankt,
Het bestuur.

Respect, Discipline en Kameraadschap

Beste Rotterdamse rugbyliefhebber,
Respect, Discipline en Kameraadschap zijn drie belangrijke kernwaarden die onze sport uniek maken. Drie kernwaarden die het rugby uitzonderlijk maken als sport. Een cultuur of kernwaarde kan alleen duurzaam zijn als we er trots op zijn en deze werkelijk beleven en uitdragen. Dit kan alleen als we elkaar wijzen op gedrag dat niet binnen deze waarden past. 
In het huidige tijdperk hebben we een nog grotere rol in het bewaken van deze kernwaarden. Ook in onze gemeenschap zien we té vaak negatief gedrag. We verwerpen dan ook recente negatieve posts op social media over scheidsrechters en negatief gedrag langs het veld. Rugby Nederland en de Rotterdamse Rugby club zullen streng toezien dat negativiteit niet getolereerd wordt. Het bestuur, alle vrijwilligers, trainers en spelers staan met hart en ziel, in weer en wind, het beste van zichzelf te geven. Daar hebben we het grootste respect voor. 
We verwachten dat iedereen elkaar, onze leden, bezoekers, de tegenstanders én scheidsrechters op de meest respectvolle manier behandeld, zodat we allemaal, op en naast het veld, onze sport met plezier kunnen beleven.
Laten we onze verantwoordelijkheid blijven nemen, want samen zijn wij Rugby.
Met sportieve groet,
Het bestuur van de Rotterdamse Rugby Club.
post

7e overwinning op rij voor RRC 1

Opnieuw twee mooie wedstrijden op onze speelkalender op deze koude, droge winterdag. Zo’n temperatuur waarvan de batterij op je mobiel procentueel hard daalt en ook de accu van de camera trok de min-temperatuur rond de klok van 16.00u slecht. Dus het werd wél op kunstgras, maar zonder live stream, kijken naar twee teams die vooraf zeer gretig waren om punten te pakken: de Rotterdammers om het behoud van de koppositie en de Bosschenaren om niet terug te vallen naar ‘het rechterrijtje’.

Een snelle en geconverteerde try zorgde voor een comfortabele voorsprong voor de thuisploeg. De strijd was fel en na een half uur kon je gerust concluderen dat het een wedstrijd was waar van álles in zat. De stand was toen 17-0 en beide ploegen hadden de onreglementaire randjes al gevonden en overschreden: the Dukes ontvingen als eerste geel en bij één van de opstootjes daarna concludeerden lijn- en scheidsrechter na ampel overleg dat Rotterdam geel, maar the Dukes zelfs een rode kaart moest zien. The lady-ref (!) heeft de gehele wedstrijd genoeg te doen gehad met deze kerels, maar leidde de wedstrijd strak, duidelijk en gecontroleerd. In de tien minuten tot de rust volgde opnieuw een streng gestraft geel voor Rotterdam voor het niet tijdig wegrollen, waardoor the Dukes in een 14 tegen 14 toch een mogelijkheid vond om een try met conversie te scoren. Met de ruststand van 17-7 op het geïmproviseerde scorebord zochten de spelers en arbitrage even de warmte op in de kleedkamers.

Na rust bleef het een aantrekkelijke wedstrijd met goed verdedigend werk van Rotterdam, naar zeker ook moedige aanvalsimpulsen van the Dukes. Rotterdam wist variabel te scoren met een maul try, een interceptie try en er volgde ook nog een penalty try. Door het matige licht in combinatie met een winterse bui kon het publiek alleen maar gissen naar de oorzaak, maar het bracht de overwinning niet meer in gevaar. De Dukes deden nog iets terug toen Rotterdam vlak voor tijd een derde gele kaart moest incasseren en hun laatste geconverteerde try bracht de eindstand op 41-19.

Opnieuw een ruime overwinning voor RRC. In deze laatste wedstrijd voor de kerst behoudt Rotterdam thuis de ongeslagen status. Waar we voorheen moesten buigen voor deze tegenstander, hebben we goed geïllustreerd dat er veel goede ontwikkeling en groei gemaakt wordt. Ook het tweede team wist overtuigend te winnen van de Dukes en gooit hoge ogen in de Futureklasse. 

Op een positie bij de eerste zes van de Ereklasse, het linkerrijtje, de kampioenspoule, werd natuurlijk al gerekend. Inmiddels is deze gegarandeerd en wat staat RRC onwaarschijnlijk mooi bovenaan! 

De Rotterdamse tries werden gescoord door:
Sebastiaan van Mameren, Will Maddocks, Dennis Baart, Jolan Klijnjan + 1 penalty try

Volgende week wordt de reeks voor kerst afgesloten met de uitwedstrijd in en tegen Breda en RRC 2 speelt een thuiswedstrijd tegen de Utrechtse Studenten.

Verslag: Martine van HalterenFerreira


 

Foto’s RRC 1

Foto’s RRC 2

post

Sterke overwinning Rotterdames!

Zondag de speelden de Rotterdames thuis in Rotterdam, tegen de studenten van Rugby Vereniging Obelix uit Nijmegen. Na een sterke maar nipt verloren pot in Amstelveen, stonden de Rotterdames zeer gemotiveerd op het veld. De wedstrijd begon om 13:00 met een mooie kick-off van Laurie. De Rotterdames stonden vanaf de eerste minuut al aan. Daardoor maakte Kaisla al snel de eerste try. Justine benutte nog effe een mooie conversie kick om die twee extra punten te krijgen.

Het spel van de Rotterdames was goed verzorgd tijdens de hele wedstrijd. Tegen de ijzersterke scrum en snelle lijn hadden de gasten uit Nijmegen nauwelijks antwoord.

Na paar dominante scrums en aanvallend spel, passte Laurie de bal mooi naar Claire die een fraaie off-load gaf aan Justine en die vervolgens naar Noa passte en zij maakte de tweede try.  De Rotterdames bleven geconcentreerd en met veel passie spelen. De lijn werd wederom goed en strak uitgespeeld naar Maaike die de derde try maakte. Via een goed uitgevoerde rumble maakte Claire de vierde try, waarna de scheidsrechter floot voor half time.

In de tweede helft bleven de Rotterdames overtuigen. De forwards stonden op slechts een meter van de try-line van de tegenstanders, toen Kayleigh een gat zag aan de zijkant van de ruck en resoluut de vijfde try maakte. Laurie maakte opnieuw via de rumble de zesde try. Nyke maakte de zevende en laatste try naar deze welverdiende en overtuigende overwinning. Eindscore 43-5.

WOTM: Moureen
WOTM tegenstander: Queeny