post

Dringend nieuwe bestuursleden gezocht!

De Rotterdamse Rugby Club heeft de afgelopen jaren een geweldige bloei meegemaakt. We hebben een prachtig nieuw clubhuis, een 1e team welke in de hoogste klasse van Nederland speelt, een groeiend aantal leden en we zijn financieel gezond.

Hoewel het uitgangspunt is dat jaarlijks een evenredig deel van het bestuur aftreedt komen er met ingang van volgend seizoen de positie van Voorzitter, Penningmeester en Secretaris gelijktijdig beschikbaar (daarnaast is ook nog een positie als vijfde bestuurslid vacant).

Daarom zijn we op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij de vereniging en die samen met de andere bestuursleden, vrijwilligers, sponsoren en actieve leden verder vorm wil geven aan de ambities en de toekomst van RRC. Het bestuur is een leuke manier om meer verbonden te raken met je club. Met behulp van onze vrijwilligers is het een geweldige manier om iets terug te doen voor je club of die van je kind.

De komende jaren heeft het nieuwe bestuur de uitdaging om binnen de vereniging Breedtesport met Topsport te verbinden. Zodat RRC op een duurzame wijze en met behoud van het verenigingsplezier tot de top van het NL rugby zal blijven behoren.

Dat betekent dat er beleid moet worden gemaakt en uitvoering moet worden gegeven aan diverse onderwerpen zoals:

 • Investeren in trainers en de jeugdbegeleiding.
 • Uitbreiden poel scheidsrechters
 • Investeren in kwaliteit van rugby
 • Aantrekkelijk klimaat topsporters
 • Goede faciliteiten:
  • Clubhuis is een thuis (eten, ontspanning etc)
  • Faciliteiten (Fysio en andere begeleiding)
  • Professioneel krachthonk
 • Veilig sportklimaat
 • Werven van nieuwe leden (in alle leeftijdscategorieën)
 • Werven van vrijwilligers en vrijwilligersbeleid

Ben je geïnteresseerd?

Via deze link vind je alle openstaande vacatures.

Op woensdagavond 22 maart om 20.00 uur zal het huidige bestuur een toelichting geven op de diverse vacatures en de werking van het bestuur in het algemeen. Een uitstekende gelegenheid om al je vragen te stellen en eventuele toekomstige bestuursleden te ontmoeten

Procedure

Op de volgende ALV (26 mei 2023) zal er een nieuw bestuur worden gekozen met als aanstellingsdatum 1 september. Alleen kandidaten die zich voor de uitnodiging van de ALV kandidaat hebben gesteld zijn verkiesbaar. Het huidige bestuur kan dan gedurende de zomermaanden de nieuwe bestuursleden begeleiden zodat vanaf 1 september de nieuwe leden geïnstalleerd kunnen worden en het stokje volledig kunnen overnemen.

post

Aanmelden als Scheidsrechter

We hebben onlangs geïnventariseerd waarom onze leden geen scheidsrechter willen zijn. Dit omdat  de RRC te weinig scheidsrechters heeft en we daarmee vooral onze jeugd niet goed kunnen laten rugbyen maar ook omdat we verplicht zijn per senioren-team tenminste één scheidsrechter te leveren.

Hieronder een overzicht van de reacties.

Het zou teveel tijd kosten. We hopen dat leden aan het eind van hun spelerscarrière de overstap te maken van speler naar scheidsrechter. Als je door de bond ingedeeld wordt als scheidsrechter wordt je in de regio ingedeeld. Gelukkig zijn er in onze regio veel clubs, dus de reistijd is beperkt.
Voor de jeugdscheidsrechters zijn alle wedstrijden thuis.

Een combinatie van te geringe regelkennis en te weinig training als scheidsrechter. Dit pakken we gezamenlijk op. Regelkennis opbouwen is een kwestie van leren, uitleg en er zijn leuke (kosteloze) cursussen die regelmatig georganiseerd worden. Daarnaast krijg je begeleiding van de TC tijdens het fluiten. Meer info over de regels van rugby is te vinden op: https://rugby.nl/rugby/spelregels/

Reiskosten worden vergoed voor ingedeelde scheidsrechters en men wordt alleen in eigen regio ingedeeld. Ook kun je bij de bond aangeven wanneer je beschikbaar is, met een minimum van 10 wedstrijden per jaar dat je moet fluiten. Maar het helpt ook al als we meer clubscheidsrechters, indeelbare beoordelaars, scheidsrechter-coaches of een (regionale) indeler leveren. Dus als indeelbaar scheidsrechter een brug te ver is, kun je nog steeds helpen.

Gebrek aan waardering. De waardering voor scheidsrechters vindt plaats op het veld. Zonder scheidsrechters geen rugby! Bij rugby wordt een scheidsrechter dan ook met respect behandeld en drinkt iedereen na de wedstrijd een drankje in goede harmonie. Dat is leuk en wordt, zeker bij jeugd, zeer gewaardeerd.

De club zoekt een scheidsrechterscoördinator. De bond heeft deze rol binnen clubs verplicht gesteld om ervoor te zorgen dat elke club een beleid heeft en goed zorgt voor zijn scheidsrechters. Zie voor deze vacature:  https://rotterdamserugbyclub.nl/?page_id=39568

Zie ook de vacature voor scheidsrechters en grensrechters, deze is te vinden op: https://rotterdamserugbyclub.nl/?page_id=39575 

Alle redenen dus om je aan te melden als scheidsrechter. Daarmee help je de club, de spelers en het rugby in regio Rotterdam vooruit!

post

Mooie winst voor Rotterdames

Na de een korte stop van enkele weken, kwamen de Rotterdames weer op de club voor een potje rugby. Vol goede moed stonden de dames klaar om tegen SOP (Nijmegen) te spelen. Het voorspelde weer was druilerig, maar uiteindelijk bleek het toch een mooie dag te zijn. De eerste helft begon wat stroef door de harde wind en veel knock-ons. De voorwaartsen hebben in de eerste 20 minuten waarschijnlijk ook 20 scrums gehad. Of in elk geval, zo voelde het. De scrum van SOP stond erg stevig en ze liepen een paar keer goed over ons heen. Gelukkig werd het harde werken van de voorwaartsen na 20 minuten beloond met de eerste try door Claire. Helaas waren al onze kickers geblesseerd, maar had Justine, de avond ervoor aangegeven dat ze zou kicken. Ze plaatste de bal heel netjes tussen de palen.

De volgende fase waren er gelukkig minder scrums. Door onze gameplan goed te volgen, werden er veel mooie hits gemaakt en zo wist Kayleigh weer een voorwaartse try te drukken. En weer wist Justine de bal tussen de palen te kicken. Snel wist SOP tussendoor een try te drukken, waarbij de conversie uit bleef. Door het mooie samenspel van het gehele team, wist binnen enkele minuten Agathe een antwoord te geven. Wéér een voorwaartse try, bij de zijlijn deze keer. Helaas was door de wind en de afstand hierdoor de conversie niet mogelijk.

Na de volgende kick-off wist AZ haar snelle beentjes te gebruiken om door de defense van SOP te glippen. We gingen met een mooie voorsprong de halftime in, 24-5 voor de Rotterdames.

Al snel wist na kick-off AZ weer haar go-go-gadget benen uit te schuiven en met gierende banden die try-line over te rennen. Justine presteerde het weer om de conversie te plaatsen. In de tweede helft merkten we door wat wissels bij de voorwaartsen dat de scrum wat steviger stond en we zelfs enkele keren hun scrum achteruit zetten en daarmee bal wisten te winnen. Zo werden er vanuit wat pick-and-goes weer een voorwaartse try gescoord, deze keer door Quirenia. Tussen al het harde werken door heeft SOP nog een try gedrukt. Daarop was het antwoord van AZ wederom snel, en zij wist er wéér een over de lijn te leggen.

Enkele minuten later ging de voorwaartsen weer hard aan het werk, met wat pick-and-goes bij de try-line werd er door een “hoopje mensen” weer een try gedrukt. Als kers op de taart heeft onze speedy Gonzales AZ nog een try gedrukt. Wederom beloond door Justine. Eindstand: 53 – 10.

Een paar dingen waren tijdens de wedstrijd opgevallen: het gameplan kwam er steady uit, waardoor we lekker als één team hebben gespeeld. Zowel de lijn als de voorwaartsen hebben laten zien dat er hard gewerkt is tijdens training. Het harde oefenen op shiften en tackelen was ook duidelijk te zien. De defense stond als een huis.

Een paar honorable mentions: Justine die ongeveer 10 minuten voor de wedstrijd nog heeft geoefend om te kicken met Dudley, heeft echt prachtwerk verzet. Noa die na 1,5 jaar weer terug op het veld was, heeft aardig wat meters verzet en impact gemaakt. Klaske die bij vrijwel elke ruck van de tegenstander een bal wist te rippen, heeft ook weer staan beesten. En de ref, die haar eerste senioren wedstrijd heeft gefloten. Ze heeft het fantastisch gedaan en we hopen haar vaker tegen te komen.

Met goed vertrouwen in elkaar en onze skills, gaan we de volgende wedstrijd in. We blijven werken en verbeteren.

WOTM Rotterdames: Rosanne
WOTM tegenstander: Claire
Wedstrijdverslag: Claire
Volgende wedstrijd: 29 januari OF 5 februari.

Foto’s: Noa

post

Prestatiepul 2023

Afgelopen vrijdag vierden we in het Luke Rumsey Stadium een nieuwjaarsborrel om een mooi begin te maken aan 2023. Naast een toespraak van onze voorzitter was er na 3 jaar eindelijk weer een uitreiking van de Prestatiepul, ook wel bekend als de Paula Otte bokaal.

Hoewel er meerdere gegadigden waren om te eren met deze bokaal, is de keuze gevallen op een drietal dat samen een fantastisch evenement heeft neergezet op ons sportpark. Emma van Hattem, Rowan van Wely en Marcel den Breejen organiseerden de rugby activiteiten in het kader van de WPFG.

Uiteraard zijn we ook de tientallen vrijwilligers dankbaar die tijdens de WPFG hun handen uit de mouwen hebben gestoken. We hopen in 2023 minstens net zo’n mooie inzet te zien, zodat we er samen een jaar vol mooie (rugby)herinneringen van kunnen maken.

Paula Otte Bokaal

post

Nieuwjaarsborrel 6 januari

Beste (ouders van) RRCers,

Het bestuur van de Rotterdamse Rugby Club wenst iedereen een voorspoedig, sportief en gezond 2023!

Ter herinnering:
Op vrijdag 6 januari aanstaande zal RRC samen met haar leden en vrijwilligers het jaar 2023 inluiden. Een jaar waarin we de positieve ontwikkelingen van afgelopen jaren door hopen te zetten. Jullie zijn welkom om met ons het glas te heffen vanaf 20:00 in ons clubhuis.
Uiteraard zijn ook hiervoor handjes nodig achter de bar. Wil je meehelpen? Meld je dan via bar@rotterdamserugbyclub.nl