post

Save the dates

Trek je agenda want er staan 3 fantastische evenementen op de planning de komende maanden die zeker de moeite waard zijn om alvast te noteren.

Op vrijdag 3 juni 2022 is de Presentation Night na 5 jaar afwezigheid weer terug.

De Old Boys spelen zaterdag 4 juni een thuiswedstrijd; Kick off is om 19.00 uur. 

Zaterdag 2 juli 2022 staat er eindelijk weer een Braai op het programma en deze wordt voorafgegaan door Mini Stars, een oude traditie welke dit jaar weer opgepakt wordt.

En last but not least is er op zaterdag 3 september 2022 de Grand Opening van ons nieuwe clubhuis. Iets wat door alle Corona ellende helaas is vertraagd maar we gaan er een groots feest van maken, dat is zeker.

Onze evenementencommissie is druk bezig met de voorbereiding en meer informatie over deze evenementen volgt de aankomende tijd. Dus houd de website en onze social media kanalen in de gaten want dit wil je niet missen.

Jubileumfeest afgelast

Beste leden van de Rotterdamse Rugby Club,

Door alle ontwikkelingen en maatregelen rond COVID-19 hebben wij samen met het bestuur helaas moeten besluiten om (de kleinere versie van) het jubileumfeest op 12 september niet door te laten gaan.

Om het feest veilig en volgens de maatregelen te laten verlopen moeten er vele extra stappen worden ondernomen en gaan de kosten voor het feest omhoog. Het is geen feestelijke bedoening als iedereen moet zitten of nauwelijks met elkaar kan converseren en daarnaast hebben wij niet de ervaring die horeca of zalenverhuurders hebben met het toepassen en handhaven van de regels. Wij willen natuurlijk niet slecht in het nieuws verschijnen, maar nog veel belangrijker is dat als wij een feest willen organiseren voor alle leden, dan willen wij dit goed doen! Een ouderwets gezellig feest waar de nodige biertjes worden gedronken.

Helaas moeten we hier nog even op wachten, maar wij gaan ons focussen op het organiseren van een groot jubileumfeest (hopelijk in het voorjaar van 2021)!

Met sportieve groet,

De Jubileumcommissie.

Kick-off bijeenkomsten!

Opening van het seizoen 2019-2020

Inmiddels kunnen we het een traditie gaan noemen. De kick-off bijeenkomsten om het nieuwe seizoen te openen. Dit jaar doen we het in drie verschillende bijeenkomsten voor de verschillende teams.

Op zaterdag 7 september beginnen we met de GTBM. Alle spelers en ouders van de Guppen, Turven, Benji’s en Mini’s zijn vanaf 10:30 welkom op de club. Hier zal er vanuit het bestuur besproken worden wat de club komend jaar staat te wachten en wat er van de ouders en spelers verwacht
wordt. Daarna gaan de teams lekker trainen en vertellen de trainers en teammanagers hun aanpak voor komend seizoen.

Zondag 8 september zijn de senioren aan de beurt. De dames spelen een oefenwedstrijd om 13:00 waarna heren 1 hun eerste competitiewedstrijd speelt tegen Haarlem. Na deze wedstrijd verwachten we alle senioren op het veld zodat de afspraken en verwachtingen voor komend seizoen besproken kunnen worden. Na de bespreking wordt er een BBQ verzorgd vanuit de tripcie. Kaarten hiervoor zijn te koop in de webwinkel.

Dinsdag 10 september is de laatste kick-off. Deze bijeenkomst is bedoeld voor de ouders en spelers van de CJC. Voor deze bijeenkomst zijn we weer te gast in het Zalmhuis. Iedereen is welkom vanaf 18:00. Om 18:30 zullen het bestuur, de trainers en de teammanagers vertellen wat de plannen zijn
voor komend seizoen.

Kaarten voor de BBQ op 8 september zijn hier te koop.

“Wie zijn wij? Rotterdam! Wat gaan we doen?! Rugbyen!”

Klik op de foto voor groter formaat

Ken jij een leuke vriend, buurmeisje of klasgenoot? Vraag ze mee naar de jeugd proeftraining! De RRC jeugd is op zoek naar nieuwe teamgenoten voor nu en volgend seizoen.

Op zondag 12 mei van 10.00 tot 11.00 uur (Guppen, geboortejaar 2013 en 2014) en op donderdag 16 mei van 18.30 tot 19.30 uur  (Turven, Benjamins en Mini’s, geboortejaar 2007 t/m 2012) kan de jeugd meedoen aan een proeftraining. Vooraf aanmelden is niet nodig. De training is bij de Rotterdamse Rugby Club (RRC) aan het Duivenpad 12, Rotterdam. Bitje verplicht.

Help je ons bekendheid te geven aan deze jeugd proeftraining? Het is fijn als je dit bericht op je social media deelt, naar de klassenapp stuurt of een printje ophangt op school.

Misschien handig om te weten dat je lid kan worden en binnen 6 weken kan beslissen of je volledig lid van onze vereniging blijft. Deze introductieperiode houdt in dat je binnen 6 weken na de bevestiging van inschrijving kunt opzeggen. Na deze periode wordt je automatisch volledig lid en betaal je contributie, voor meer informatie kijk hier: https://www.rotterdamserugbyclub.nl/lid-worden/inschrijfformulier.

Mocht de betaling van de contributie een probleem zijn, dan is er de mogelijkheid om een subsidie te krijgen op de contributie en de aanschaf van kleding. Hiervoor werkt de vereniging samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Dus app, deel, mail en zeg het voort! Kom proeftrainen bij de Rotterdamse Rugby Club!

Samenwerking met Sportmedisch Centrum Nieuw Rotterdams Peil officieel ondertekend.

Afgelopen zondag ondertekende onze voorzitter Robert-Jan van Dijk en eigenaar Gert-Jan van Hattem van Nieuw Rotterdams Peil de samenwerkingsovereenkomst tussen RRC en het sportmedisch centrum. In de try-out van november verwezen we al hiernaar maar met deze ondertekening is de samenwerking officieel. Nieuw Rotterdams Peil is gevestigd in het stadion van voetbalclub Sparta Rotterdam en heeft ruime ervaring met sport(blessures).

Het eerste wordt al enkele weken ondersteund bij wedstrijden door fysiotherapeute Charlene Varekamp maar de samenwerking is breder.

Zo zullen alle CJC spelers op de praktijk gescreend worden op risicofactoren voor het ontstaan van blessures met als doel deze blessures te voorkomen. Hiermee hopen we ernstige blessures te kunnen voorkomen zodat dit de ontwikkeling van onze spelers niet in de weg staat.

Daarnaast zullen we twee informatie avonden organiseren die zullen gaan over het herkennen en handelen bij de meest voorkomende blessures binnen rugby. We beginnen met hersenschuddingen en hoofdletsels.

En natuurlijk kan iedereen zijn of haar blessure laten behandelen op de praktijk van SMC Nieuw Rotterdams Peil.

We zijn blij met deze nieuwe partner en hopen de samenwerking langdurig voort te zetten en uit te breiden waar mogelijk.