post

RRC 1 begint met een benauwde zege

RRC 1 trapte vandaag de competitie af tegen RFC Haarlem en beide teams maakten er een spannende middag van. Rotterdam had grote delen van de wedstrijd licht overwicht maar vergat telkens de kleine marge die het had te vergoten en dan maak je het jezelf enorm moeilijk.
Positief is dat Rotterdam uitstekend stond te verdedigen en geen enkele try hoefde te incasseren vandaag maar veelal ging het offensief in de laatste fase net mis en werden ook teveel penalties weggegeven waardoor Haarlem bij kon blijven. Het feit dat er slechts1 Rotterdamse try (Niels van Rijn) werd gescoord geeft ook aan dat Haarlem defensief goed stond.
De score was en bleef erg close maar wel steeds in Rotterdams voordeel echter dreigde het in de laatste minuten nog mis te gaan omdat Haarlem vlak voor tijd op een 14-15 voorsprong wist te komen door een penalty perfect tussen de palen te kicken. De hierop volgende Rotterdamse kick off werd knap gevangen door de mannen In het oranje en zo hield Rotterdam de bal levend en kreeg het, tot opluchting van de Rotterdamse aanhang in last play nog een penalty. Will Maddocks hield het hoofd zoals altijd koel en schoot de winnende 3 punten tussen de palen.

Eindstand Rotterdamse RC 1 – RFC Haarlem 1  17-15

Klik hier voor de foto’s van vandaag

post

RRC 1 steeds dichter bij kampioenschap in 1e klasse

Prachtig weer, heel veel Rotterdamse supporters en een topper in de 1e klasse op het programma. Kortom, prima ingrediënten om deze 1e paasdag door te komen.
De voor deze gelegenheid ingehuurde bus zat zo goed als vol en de sfeer was rustig en relaxed op weg naar Naarden waar de kraker tegen RC ‘t Gooi op het programma stond. Een redelijk ingetogen sfeer zullen we maar zeggen. Dit overigens in tegenstelling tot de terugreis die er iets wilder aan toe ging 🙂
Het werd een enorm spannende wedstrijd waarbij het Rotterdamse deel van het publiek onze mannen hartstochtelijk en duidelijk hoorbaar aanmoedigden. De eerste helft ging gelijk op maar Rotterdam ging wat beter met de mogelijkheden om en stond na ruim een half uur op een 0-12  voorsprong (2 tries van Niels van Rijn). Rotterdam hield de nul lang vast maar bij de laatste actie voor rust was het toch raak voor RC ‘t Gooi en gingen we rusten met een 5-12 voorsprong.

De mannen uit Naarden begonnen zeer sterk aan de tweede helft en wisten binnen een tijdsbestek van een minuut of 10, twee keer een try te drukken wat resulteerde in een achterstand van 17-12. Rotterdam liet het hoofd echter niet hangen en slechts 3 minuten later was het Huey met een prachtige try die Rotterdam weer aan de goede kant van de score bracht (17-19).
De laatste fase was enorm spannend en kon het eigenlijk alle kanten op maar een penalty kick van Josh recht voor de palen gaf wat lucht en bracht uiteindelijk de beslissende voorsprong die Rotterdam niet meer weg gaf in de laatste minuten. Het was niet altijd even goed en werd soms wat te gehaast gespeeld maar wat een strijd hebben onze mannen geleverd. Een geweldige teamprestatie.

Door deze overwinning op de nummer 2 is de voorsprong van Rotterdam op de concurrentie zo groot dat 2 overwinningen in de laatste 4 wedstrijden voldoende zijn voor het kampioenschap in de 1e klasse.

Het was een heerlijke dag en het bleef nog lang onrustig in de bus en in het clubhuis met dank aan onze Pieter die iedereen weer van een heerlijke maaltijd heeft voorzien.

Uitslag RC ‘t Gooi 2 – RRC 1 : 17-22

Klik hier voor de foto’s van de wedstrijd

post

2e nederlaag van het seizoen voor RRC 1

Ons eerste team trof vandaag een zeer sterk team van de Delftse studenten tegenover zich en liep eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. Verliezen is nooit leuk en we zijn het ook niet meer gewend maar deze tweede nederlaag van het seizoen was onafwendbaar en zeer terecht. Rotterdam wist het ondanks het Delftse overwicht nog behoorlijk lang spannend te houden maar moest op het laatst definitief het hoofd buigen. Licht excuus is wel dat een behoorlijk aantal vaste krachten om verschillende redenen ontbrak vandaag maar gelukkig duurt het maar een week om aanstaande zondag weer te vlammen thuis tegen Zwolle. Rotterdam blijft ondanks de nederlaag van vandaag, koploper in de 1e klasse dus er is nog niets verloren en hebben we alles nog in eigen hand.

Uitslag DSR-C 1 – RRC 1 : 29-18

Klik hier voor de foto’s van vandaag

post

Nummer laatst geen partij voor RRC 1

Voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag werd een mooi eerbetoon gebracht aan de deze week veel te vroeg overleden clubman David-Jan van Gorkom. Hoe dapper en mooi was het dat het hele gezin van David-Jan het op heeft kunnen brengen om hier vandaag bij te zijn.

Over de wedstijd tegen de Amsterdamse studenten van Ascrum kunnen we kort zijn. Het krachtsverschil tussen de koploper en de nummer laatst van de competitie was te groot en spannend werd het nooit. Rotterdam speelde een degelijk partij en won deze dan ook ruim met 57-15

Klik hier voor de foto’s van vandaag

post

Breda overklast door RRC 1

Op een zonovergoten en druk bezocht Luke Rumsey Stadium was het deze Super Sunday prima toeven voor de rugbyliefhebbers met een dagvullend programma. Alle seniorenteams (RRC 1, 2 en 3 + ons damesteam) speelden vandaag thuis met overigens wisselend succes.
Onze dames waren vandaag helaas niet opgewassen tegen de Leidse studenten en de studenten van Rotterdam waren te sterk voor ons 3e team. RRC 2 trok in een zeer spannend duel op de valreep aan het langste end door het Zeeuwse Tovaal met 20-19 te verslaan.

Om 16.00 uur was het de beurt aan ons 1e team tegen het 1e team van de Bredase Rugbyclub. Breda kon Rotterdam in de eerste helft redelijk bijbenen en de 15-7 ruststand gaf de verhouding redelijk weer. Rotterdam had wel een veldoverwicht, speelde snel en flitsend rugby maar kon ondanks het goede spel niet echt serieus afstand nemen van de Brabanders.

Hoe anders was dat in de tweede helft waarin onze mannen het gas volledig opendraaiden en daarbij gedisciplineerd bleef spelen. Breda werd volledig overlopen en pas na 9 tries in de tweede helft stopte de teller. Het was misschien op een ietwat stroef begin, niet echt te merken dat Rotterdam sinds 28 november van vorig jaar geen wedstrijd meer gespeeld had en dat de automatismen er behoorlijk goed in zitten. Dit beloofd veel goeds voor de rest van de competitie in de 1e klasse waarin Rotterdam nog steeds koploper is.

Uitslag RRC 1 – Bredase RC 1 : 68-7

Foto’s René Ladenius