post

Super Saturday voor de jeugd

Zaterdag 4 februari is het Super Sunday voor de gehele CJC.

De agenda ziet er als volgt uit:
12:00 uur – Cubs 2 tegen VRC/WW
12:00 uur – CL Junioren 2 tegen HRC 4
13:00 uur – Cubs 1 tegen RC ‘t Gooi
13:00 uur – CL Colts 1 tegen RFC Haarlem
14:30 uur – Junioren 1 tegen Waspus

Alle jeugd speelt thuis, dus kom gezellig naar de club om onze jonge talenten aan te moedigen. Het belooft een frisse, maar mooie dag te worden. Om je warm te houden, heeft Pieter warme koffie,  chocomelk met slagroom en wat lekkers uit de keuken.

Na de wedstrijden wordt er in het clubhuis uiteraard ook de Six Nations uitgezonden.

Tot zaterdag!

post

Roosendaal maatje te groot voor RRC Cubs

Wedstrijdverslag Cubs team Groen – Rugbyclub RCC/Eilanders (Roosendaal) vs RRC

De competitie is gelukkig weer bezig en dit keer verzamelden we bijtijds op de club om 8:45, zodat we naar Rugbyclub RCC/Eilanders (Roosendaal) konden gaan. Na de altijd grondige opwarming door Ab en Nedeljko waren de cubs klaar om tegen Roosendaal te strijden. Met slechts één wissel was het wel duidelijk dat het een zware ochtend zou worden voor iedereen.

Rotterdam begon met de kick-off. Roosendaal kwam meteen sterk op met makkelijke overgangen tussen de voorwaartsen en de lijn. Roosendaal had een paar grote krachten waar meer spelers van Rotterdam voor nodig waren om te stoppen. De gaten die daardoor ontstonden benutte Roosendaal goed. Binnen een kwartier stond Rotterdam 2 tries achter en was het duidelijk dat ze scherper moesten zijn en zelf sneller spel moesten leveren. Dat deden ze gelukkig en de wedstrijd werd mooier om te zien.

Roosendaal; bleef echter wel komen en bleef gedisciplineerd spelen met, toegegeven, prima combinaties in de lijn. Dat daar op getraind was, was duidelijk. Rotterdam kwam echter ook vaker in de 22 van de tegenstander. Mooie rushes van Maxime zorgde voor de nodige gaten in de verdediging van Roosendaal en daar wist Rotterdam uiteindelijk gebruik van te maken door  een paar tries te scoren. Dat was echter niet genoeg om aansluiting te houden bij Roosendaal.

In de tweede helft ging Rotterdam beter van start. Meteen in de eerste minuut maakte Rotterdam een try. Daarna zakte Roosendaal wat in en werd er nog een try door Rotterdam gedrukt. Roosendaal herpakte zich echter goed en kwam weer toe aan het spelen van haar eigen spel, dat weer gedisciplineerd was en sterk.

Uiteindelijk heeft Rotterdam met een groot verschil verloren van Roosendaal dat net een maatje te groot was. De spirit bleef van het begin tot het eind echter goed binnen het team en ondanks het ontbreken van veel spelers werd er niet opgegeven. Daarna met het gehele team nog wat drinken in de kantine was een goede afsluiting van de rugby ochtend.

Verslag: Ernst

post

De Cubs trappen af in het Haagse en Voorburg

RRC Plate Cubs (team groen) – HRC cubs 2 

Cubs houden hun rug recht in het Haagse.

De omstandigheden konden niet beter zijn. Op een heerlijke nazomerdag spelen tegen een tegenstander van formaat. Voor het eerst sinds lange tijd speelden de jongens en dame van de Cubs Groen weer een echte wedstrijd. Tegen HRC 2 in Den Haag.

Het werd een goede test om te zien waar Rotterdam staat. In fysiek opzicht domineerde RRC, en lieten onze Cubs zien dat ze hun verdediging op orde hadden. HRC speelde echter snel en aanvallend, en ze wisten goed gebruik te maken van foutjes in ons spel. Hierdoor kwam RRC op achterstand. RRC wist echter de brute kracht en snelheid van een aantal spelers goed te benutten. Daarmee werd de verdediging van HRC overrompeld en werd er gescoord. Daarnaast liet RRC ook zien dat ze met slim spel ruimte konden creëren en daarmee kansen om te scoren. Helaas lukte het niet om dat verzilveren. HRC 2 was een gelijkwaardige tegenstander die RRC wel een spiegel heeft voorgehouden. Met een grotere alertheid en snellere counter aanvallen was winst wellicht mogelijk geweest. De score was nu 24 – 12 voor HRC 2.

Bedankt Frank

RRC / RC Delft Shield Cubs ( team oranje) – Voorburg 1

RRC en RC Delft hebben nog maar 2 keer samen getraind en stonden nu al zij aan zij als clusterteam op het volledige veld in Voorburg. Focus voor deze wedstrijd was de verdedigende lijn snel neer zetten, dat ging best aardig. Maar door de focus op de baldrager bij team RRC/RC Delft zag Voorburg de kans schoon om de lijn uit te passen en er om heen te gaan.

Tweede helft heeft het team geprobeerd pop-passjes te geven. Dit is een keer gelukt. Om onder de druk uit te komen hebben ze ook een paar keer gekickt. Toen ze zagen dat dit werkte heeft het team het een paar keer gedaan. Het team heeft hard gewerkt maar Voorburg was echt een paar maten te groot. Ze spelen al veel langer samen en zijn dus ook veel beter op elkaar ingespeeld.

Al met al toch een leuke wedstrijd, de stand is achteraf bijgesteld naar 45-0 voor Voorburg. Het was niet helemaal een gelijkwaardige wedstrijd, maar de heren en dames mogen trots zijn op hun strijdvaardigheid. Ze zijn met opgeheven hoofd het veld afgestapt.

Bedankt Matias

RRC Cubs vs RC Breda

Er zijn van die wedstrijden die zich moeizaam laten omschrijven. Was het de zeer aparte uitwedstrijd eerder dit seizoen?, was het een “over focus”?, was het een fanatieke meelevende bezoekende club aanhang?, waar het aan lag is bijna voer voor psychologen maar behalve de eerste 15 a 20 minuten, kwamen onze Cubs niet meer in hun spel. Het spel verweerd tot een rommelige wedstrijd met wat wederzijdse incidentjes.  

Dit terwijl deze “day after the valentine night before” de aanwezige mannelijke harde kern relaxed deed aankomen (en een enkeling oogde ook wat vermoeid). De dames daarentegen waren gezellig aanwezig met blosjes op de wangen en een twinkeling in de ogen. Iedereen wel met de gezonde en positieve sportieve verwachtingen over de wedstrijd zelf. Immers, de uitwedstrijd was nipt niet winnend afgesloten en daar waren wel aantoonbaar zaken gebeurt die een sportief treffen met een goede en onafhankelijke ref, vandaag recht gezet konden worden. Het liep echter helaas voor RRC Cubs anders.

Over de analyse van wat er de hoofdoorzaak was van het tegenvallende resultaat kom ik jammer genoeg wederom uit op het niet scherp genoeg zijn in de rucks. De aansluiting van de voorwaartsen liep letterlijk en figuurlijk als los zand gedurende het verloop van de wedstrijd tussen de vingers door. Als het harder en sneller moet, omdat de wedstrijd zich zo ontwikkelt, dan lijkt het erop dat het tandje erbij bij een aantal een tandje eraf wordt. Maar het niet oplopen in de aanval met de tweede en derde bal, met dan ook nog vaak onnauwkeurig passing, is ook zoiets, dan ontbreekt alleen de rode loper nog. Dan speel je meer tegen jezelf dan tegen de tegenstander van de dag. Jammer en onnodig want ik heb wedstrijden gezien waar dit wel goed gaat. 

Er is wel door een aantal geknokt tot en met de laatste seconde, maar niet door iedereen zoals verleden week, en dan zijn de dragende schouders te klein in gewicht en in aantal om het sportieve rugby gif in al zijn hevigheid op de tegenstander los te laten. Doet de tegenstander dat wel, dan is de uitslag terecht niet in het voordeel van RRC Cubs en zijn er verder geen excuses. De ref was goed, de coach van de tegenstander deed niets verkeerd en het veld was prima. Dat bezoekende supporters fanatiek aanmoedigen en meeleven is ook geen discussie. Doen wij namelijk ook weleens. 

Ik neem deze wedstrijd dus als leer momentje. Komende twee weken gebruiken om aan de tekortkomingen van vandaag te werken en dan naar de laatste uitwedstrijd van het seizoen in Haarlem. Daar is eerder thuis van gewonnen dus het is geen onmogelijke opgave om dat te herhalen. Tenminste, dan wel de lessen trekken uit dit potje en vooral de eerste 15 a 20 minuten van vandaag de hele wedstrijd volhouden. Werk aan de winkel derhalve. 

Uw immer leergierige rugby ouder(e)

Foto’s Danielle: RRC Cubs – RC Breda

RRC Cubs uit naar RC Tilburg

Uit tegen de koploper van de poule. Beetje: Tilburg uit, altijd lastig. Met een redelijke intacte selectie werd vol met goede moed afgereisd. Wel met de wat langzamere en hoger op de bandjes staande voiture, want de laatste paar honderd meter over de hobbeldebobbel weg naar het rugby veld, laat de lager op het chassis staande autootjes de hele onderkant slijpen. Dus iets later dan normaal, wat tot verassing van schrijver dezes, mensen zich liet afvragen waar ik was, toch tijdig aangekomen. Achteraf begreep ik dat het niemand iets interesseerde dat ik er was, maar dat de speler er was. Was toch een dompertje zal ik maar zeggen. Je leert je vrienden wel kennen. De ontvangst in het clubhuis was verder uitermate plezierig en vriendelijk. Brabantse gastvrijheid. 

De trainingen van de Cubs waren redelijk goed bezocht in afgelopen weken, (met regelmatige trainingspartijtjes tegen de junioren, dank daarvoor aan de junioren), en dat was te zien. Niemand verzaakte vandaag. Er werd geknokt tot en met de laatste minuut. Dus vooral blijven komen naar de trainingen ook al is het pestpokken weer. En de ouders ook, want regelmatig zat ik slechts alleen samen met twee andere hard core vaders langs het trainingsveld ons af te vragen waar de ouders zijn die dan wel op een mooie zomeravond acte de préséance geven. In ieder geval voor de spelers deze training aanwezigheid lijn bij de trainingen tot achter de finish volhouden. Het is karakter en de wil om jezelf te verbeteren om te komen al is het koud, donker en regenachtig. 

Er waren tevens door de technische staf wat strategische omzettingen in het team doorgevoerd, die ook nog eens goed uitpakten. De rucks stonden vandaag ook stabieler. Tackles waren harder. Veelvuldig vanuit de scrum en rucks snel balspel gezien. Door de sterke en snelle verdediging kon er echter bij de derde / vierde bal geen break worden geforceerd door RRC. 

Langs de lijn werd echter volop genoten. Scorebord analyse zou een compleet verkeerd beeld van de wedstrijd geven. Immers, de wedstrijd werd helaas niet winnend voor de RRC Cubs over de streep getrokken, daarvoor was RC Tilburg dit seizoen een maatje te groot. Niet voor niets staat dit team bovenaan in de poule. Maar het is geen schande om niet van een betere tegenstander te kunnen winnen, wel om zelf op te geven en het hoofd op het hakblok te leggen zonder strijd. 

Vandaag was het echter liever staand sterven dan knielend leven bij de RRC Cubs. Want wat hebben ze strijd geleverd. Er is vandaag geen een man van de wedstrijd want dat waren ze allemaal. Superlatieven om de wedstrijd te omschrijven schieten te kort. 

Ben ik dan de enige die ondanks de niet in het voordeel uitgevallen einduitslag met een glimlach van oor tot oor terug naar Rotjeknor reed, nee zeker niet. De RRC Cubs zijn er niet afgekegeld zoals bij de eerdere wedstrijd. 

De wederom in grote getale meegereisde harde kern hadden allemaal hetzelfde gevoel (en gezicht, dat was wel schrikken af en toe), maar TROTS op onze mannen met hoofdletters. De try voor RRC en de mooi ingeschoten conversie in de allerlaatste minuut van deze gladiatoren strijd gaven het gevoel van moreel overwinnaars. En dat vergoede veel, zo niet alles. Loon naar werken. Af en toe is sport (h)eerlijk. 

Uw immer positieve trotse rugby ouder(e)