post

Verslag RC Tilburg JU-1 – RRC Junioren

Wat moet je als objectieve verslaggever nou vertellen over de wedstrijd tegen de Brabantse koploper van de Plate competitie? Nou, de uitslag was 111-0. En nee, dat is geen verschrijving. Net zo objectief als de vermelding van de uitslag is het feit dat de Tilburgers op alle fronten beter waren dan hun Rotterdamse evenknieën. Beter, sterker, feller en ze leken ook wel groter. Bij ‘de onzen’ sloeg de schrik al snel toe na een aantal razendsnelle tries in de eerste minuten. Een schrik die niet omgebogen kon worden in voldoende vechtlust om er een enigszins spannende pot rugby van te maken. Jammer, maar dit was rugbyles in optima forma en de Rotterdammers keken toe als geschrokken leerlingen…

Na de wedstrijd werden de Rotterdammers (als troost?) getrakteerd op een Brabants broodje hamburger. Een mooi gebaar van de gastvrije Tilburgers. Bij de ook in Tilburg gebruikelijke benoeming van de Man of the Match viel voor Rotterdam de eer ten beurt aan Mika. Terechte keuze, Mika is bezig aan een sterk seizoen. Toch wat stilletjes dropen we af naar boven de rivieren, deze wedstrijd willen we snel vergeten…

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. En deze nieuwe kansen zullen de RRC Junioren ten volle moeten zien te benutten. Want zaterdag komt BRC JU-1 naar Rotterdam. Inzet van de strijd: één van de twee degradatieplekken. Deze wordt vermeden door het winnende team. Dus alles om voor te vechten door de dame en heren van RRC, die tijdens de komende trainingen de goede tactiek naar boven zullen moeten halen om de overwinning binnen te halen. Ouders, familie en vrienden zijn uiteraard erg welkom om de Junioren zaterdag over de lijn te schreeuwen!

Verslag: Marijn

Foto’s Danielle: RC Tilburg JU1 – RRC JU zaterdag 8-10-2021

post

Verslag RRC Junioren – RFC Haarlem Junioren 1

De verwachtingen voor de derde wedstrijd van het seizoen van de RRC Junioren waren hoog gespannen. Want Haarlem had de eerste twee wedstrijden van het seizoen  weliswaar weten te winnen (en stond de RRC-teller op één), maar de uitslagen van die wedstrijden waren zodanig dat we een goede kans dachten te hebben. Zoals zo vaak bleek ook nu dat hoop slechts een uitgestelde teleurstelling is. Want het zat er niet in vandaag. Laten we maar beginnen met de uitslag: het werd 0-53 in het voordeel van de Haarlemmers. Nu was dat, zoals ook de winnende coach na afloop aangaf in de Man of the Match ceremonie, een uitslag die de krachtsverhoudingen in het veld niet volledig recht deed. Zeker in de eerste helft (0-15) boden de Rotterdammers stevig weerstand. Het was het echter allemaal ‘net niet’ voor de dame en heren. Veel slordigheden in de passing (na vorige week waren we toch optimistisch gestemd dat dit euvel grotendeels verholpen was), onnauwkeurige line-outs en te weinig power in de scrums en rucks. Het zat er simpelweg niet in vandaag.

Drie zaken die we als positief meenemen. Ten eerste, al vaker gememoreerd, was ondanks de slordigheden de inzet prima en bleef de ploeg wel strijden voor die ene try. Die de ploeg van coach Jim Johnson en zijn staf helaas niet gegund was. Naast de strijdlust is ook positief dat de wedstrijd (met behulp van een met een pollepel gestabiliseerde camera) is vastgelegd door Richard van Ravenstein. Die zal zijn handen vol hebben aan de wedstrijdanalyse. Maar de lessen zullen zonder twijfel weer de nodige verbeteringen in het spel van de Junioren opleveren. Laten we hopen dat deze snel zichtbaar zijn, want volgende week wacht ons de zware uitwedstrijd tegen koploper RC Tilburg. Die wedstrijd begint echter ook gewoon op 0-0, dus we trekken met goed gemoed ten strijde! Laatste positieve punt: geen botbreuken deze week. Houden zo!

De Man of the Match ceremonie werd traditiegetrouw (we spreken na twee keer gewoon van een traditie uiteraard) weer voor ons mooie clubhuis gehouden, waarbij Diederik aan de zijde van RRC de eer ten deel viel. Op naar het Brabantse land!

Verslag: Marijn

Foto’s Danielle: RRC JU – RFC Haarlem JU1 zaterdag 2-10-2021

post

RRC Junioren in actie, de start van het seizoen

Na een ongelofelijk lange periode zonder (competitie) rugby mogen de RRC Junioren weer het veld in om met de ovalen bal de strijd aan te gaan tussen twee teams die – met de leeftijd die de Junioren nu eenmaal hebben – het spelletje ook steeds beter onder controle hebben. Met het nodige gezonde fanatisme van dien. Dit seizoen beginnen we met zo’n 30 Junioren, waardoor we helaas geen twee volwaardige teams op de been kunnen brengen. Iedere week zullen onze nieuwe coach Jim Johnson en zijn technische team dan ook (soms lastige) keuzes moeten maken.

Het seizoen begon met een (beperkte) oefencampagne. Als eerste speelden de Junioren het traditionele pre-season toernooi bij Octopus in Uden. Aangezien de schrijver van deze bijdrage daar niet aanwezig was kan hier op deze plek weinig over vermeld worden, behalve dat we de beker niet mee naar Rotterdam hebben kunnen nemen. In de weken daarna werden er wedstrijden gespeeld tegen HRC en RC Delft. Over de eerste wedstrijd kunnen we kort zijn: dat werd billenkoek. De Haagse rugbyers scoorden er – aangemoedigd door een grote kinderschare op de tribune – lustig op los, terwijl RRC het scorebord niet haalde. Dat laatste mede door een wat discutabel afgekeurde try, maar goed, het krachtsverschil was te groot. Uitslag: 68-0 voor HRC. De wedstrijd tegen Delft was er één van een andere orde. Er werd beter en fanatieker gespeeld, de eerste weken trainingsarbeid begonnen hun vruchten af te werpen. Uitslag: een mooie 27-17 in het voordeel van RRC. Met een verschrikkelijk sterk tackelende Puck (de enige dame in de selectie) terecht als ‘Woman of the Match’.

RC Eemland – RRC

Na de oefencampagne begon op 18 september het echte werk in de officiële competitie. Mede geholpen door het prachtige weer vertrokken we in opperbeste stemming naar Amersfoort om het op te nemen tegen het sterke RC Eemland. Uiteraard deden de spelers dat, zoals goed gebruik betaamt, getooid in een wit overhemd met de stropdas van de club. Althans, het gewenste decorum werd toch enigszins verstoord door een al tijden gesloten rugbywinkeltje en kids die uit de kluiten én hun witte overhemd waren gegroeid. Ik meende zelfs iemand met een Gouda stropdas te zien. Ruimte voor verbetering derhalve. Coach Jim Johnson en zijn technisch team hadden het hoofd gebogen over de opstelling en na een gedegen warming-up trok RRC ten strijde. Als snel bleek de opgave uitermate lastig. Het blijft gissen naar de lokale eetgewoonten, maar wat het ook was, het had ervoor gezorgd dat een aantal Eemland Junioren qua postuur niet zouden misstaan in de Six Nations. Oftewel: ze waren sterk. Eemland liet RRC weinig tot geen ruimte en was deze dag op alle fronten het betere team. De passing was accuraat, er werd slim en goed gekickt, de line-outs werden vrijwel allemaal gewonnen en snelle aanvallen, ijzersterke rucks en scrums wisselden elkaar af. RRC was daarentegen een stuk slordiger, vooral  in de passing. Er viel weinig eer te behalen vandaag. De eer die wel behaald werd, dat moet zeker gezegd worden, was die op het gebied van inzet. Die was er namelijk zeker wél aan de kant van RRC! Verliezen van een sterker team is absoluut geen schande, zolang er maar gevochten wordt. In de goede zin van het woord. En dat werd er. Houding en inzet beloven dus veel goeds voor de rest van het seizoen. Smetje op de wedstrijd: de gebroken pols van Bas. Paar weken lappenmand helaas. De titel Man of the Match was een schrale troost, echter zeker verdiend.

RRC – Castricumse RC

Een week later wachtte de tweede wedstrijd van het seizoen, meteen ook onze eerste thuiswedstrijd. En dat roept dan ook meteen gevoelens van trots op. Immers: vanaf nu is de thuisbasis van iedere thuiswedstrijd ons prachtige nieuwe clubhuis. Mooi om te zien dat al het harde werk (ook het harde vrijwilligerswerk) zijn vruchten heeft afgeworpen. Tegenstander deze tweede competitiewedstrijd: de junioren van Castricum. Een vermaard rugby bolwerk, dus we waren voorbereid op een stevige en spannende pot rugby. De selectie van RRC was duidelijk niet van plan om zich de kaas van het brood te laten eten. Het gebruikelijke “Rotterdamse kwartiertje“ (dat synoniem staat aan een wat minder sterk begin, laten we dat zo maar benoemen) bleef gelukkig achterwege. Iedereen stond vanaf het eerste fluitsignaal messcherp. In relatie tot de eerste wedstrijd tegen Eemland liep het gehele spel een stuk beter. De passing was zuiverder, de tackles sterk, de loopacties feller, de support beter en ook de scrums en rucks waren dik in orde. Met name in de eerste helft liep RRC dan ook over Castricum heen. Flink wat tries en de nodige conversies van IJsbrand deden de in flinke getale opgekomen toeschouwers inzien dat de lijn omhoog er goed in zit. Net als vorige week was ook nu de inzet fantastisch. Spelers en wissels, iedereen pakte zijn rol, was scherp op het veld en er viel nauwelijks een onvertogen woord. De 46-19 overwinning kan dan ook echt als een teamprestatie worden omschreven. Het was mooi om te zien! Na de wedstrijd werd aangevangen met een nieuwe traditie bij de Junioren: bij onze thuiswedstrijden kiezen beide teams de Man of The Match van hun opponent, om hen vervolgens bij het clubhuis in het zonnetje zetten. Castricum nomineerde hiervoor Julian, die deze eer voor de eerste keer op zijn conto bij mocht schrijven. Helaas kende ook deze wedstrijd een vervelende blessure: nu was het een sterk spelende Alex die aan de kant werd gedwongen door (wederom) een gebroken pols. Ook hij zal een periode toe moeten kijken helaas.

Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd: tegen RFC Haarlem zullen de Junioren moeten laten zien dat de weg omhoog definitief is ingeslagen. Support kan het team altijd gebruiken, dus kom vooral een kijkje nemen!

Tekst Marijn

Foto’s Danielle:
Octopus Youth Pre-Season Tournament 2021 Junioren

RC Eemland Ju1 – RRC Ju Zaterdag 18-9-2021

RRC Ju – Castricum RC Ju1 Zaterdag 25-09-2021

RRC Social Touch

Photocredit: Wilco Boot

Wat: Touch rugby
Waar: Rotterdamse Rugbyclub
Wanneer: Elke woensdagavond 19.30-21.00

Rugby, maar met minimaal contact? Werken aan je conditie in een ongedwongen sfeer? Lekker buiten bezig zijn en een balletje gooien?
Niet bang voor een sprintje, of het showen van je skills?

De Rotterdamse Rugby Club wilt graag uitbreiden met een touch team en daar hebben we JOU bij nodig.

Jong/oud, man/vrouw, iedereen is welkom bij touch!!

Dus meld je aan.

Voor vragen en/of meer info, mail naar anoukblm@gmail.com

RRC Junioren EERSTE in de 1e fase van de competitie


Foto: Ruud Bakker

De Junioren van Rotterdam zijn op zaterdag 27 oktober op de eerste plek geëindigd in de 1e fase van de competitie in Bowl Poule A. Het team bleef alle vijf wedstrijden ongeslagen en won de laatste wedstrijd thuis met 45-0 van de Junioren van The Oysters uit Oisterwijk.

RRC Coach Marc Joubert was supertrots dat het team tegen deze tegenstander, de nummer twee in de poule, de ‘nul’ had weten te behouden, want het team van de Oysters begon heel sterk en bleef de hele wedstrijd druk zetten. Desondanks wisten de RRC Junioren zeven try’s te maken en maar liefst vijf van de zeven conversies te benutten.

Over een aantal weken begint deel twee van de competitie, waarbij de RRC Junioren in een hogere poule zullen uitkomen. Wij wensen hen heel erg veel rugbyplezier en succes!”

Trotse, teammanager Michiel Volk