post

Rotterdam toont enorme veerkracht tegen landskampioen

Vooraf was er geen twijfel dat de wedstrijd tegen regerend landskampioen RC Eemland een enorme zware pot ging worden. De wedstrijd in Amersfoort eerder in het seizoen werd weliswaar met 1 punt verschil gewonnen door Rotterdam maar dit ging mede door een sterke comeback van Eemland in de tweede helft gepaard met veel kunst- en vliegwerk.
Eemland was in de eerste helft de meest dominante ploeg maar toch het bleef heel lang 0-0 en wellicht iets tegen de verhouding pakte Rotterdam de leiding met 7-0. Ondanks Rotterdam de mindere was vooral in de set pieces hielden ze het defensief goed dicht maar helaas kwam Eemland vlak voor rust langszij door een zeldzame onoplettendheid in de Rotterdamse defensie en werd de rust bereikt met een 7-7 tussenstand.

De verder sportieve wedstrijd werd overigens ontsierd door maar liefst 5 gele kaarten (3 voor Rotterdam en 2 voor Eemland) waardoor, mede door een aantal blessures in de eerste rij van Rotterdam, delen van de wedstrijd met een uncontested scrum werd gespeeld. Niet geheel Ereklasse waardig maar het was helaas niet anders. Het was dan ook maar zelden dat er 30 spelers in het veld stonden deze middag.

Eemland gaf na de rust flink gas bij en liep uit naar een 7-26 voorsprong en nog maar weinig mensen langs de lijn geloofde nog in een goede afloop voor Rotterdam met nog een minuut of 20 op de klok. Echter niets was minder waar want waar het vandaan kwam weet niemand maar Rotterdam bleef strijden en wist de score uiteindelijk nog gelijk te trekken door er een fenomenaal slotoffensief uit te persen. Bij de stand van 12-26 moest Eemland twee keer vlak achter elkaar aan de noodrem trekken ten koste van 2 gele kaarten en dat werd de Amersfoorters uiteindelijk fataal doordat Rotterdam in de laatste 2 minuten nog 2 geconverteerde tries wist te scoren en er zo nog een gelijkspel uit wist te slepen dat absoluut voelde als een overwinning.

De vreugde aan Rotterdamse kant was dan ook enorm door nu al de comeback van het seizoen. Twee spelers moeten toch even worden uitgelicht zonder de rest van het team te kort te doen maar de geweldige (clearance) kicks van Will Maddocks en de werklust van de onvermoeibare tackle machine Joao Concalves Vieira, onze Portugese Terminator zijn toch wel enorm belangrijk voor dit team.

Ons tweede team kwam in de Future klasse net tekort tegen het 2e team van RC Eemland en verloor nipt met 11-15. In deze wedstrijd liep Rotterdam scrumhalf Tobias helaas een zware blessure op en namens iedereen wensen wij hem een spoedig herstel.

De Rotterdamse tries werden gescoord door:
Sam Fogarty (2x), Jolan Klijnjan en Sebastiaan van Mameren

Volgende wedstrijd op 9 maart in en tegen Hoek van Holland.

Foto’s van beide wedstrijden

post

Knappe overwinning RRC 2 in Future klasse

Voorafgaand aan de prachtige overwinning van ons eerste team, speelde RRC 2 een uitstekende wedstrijd tegen het tweede team van RC Eemland. Uiteindelijk werd het een verdiende en overtuigende 24-46 overwinning voor Rotterdam en staat hiermee keurig in de top van de Future klasse.

De Rotterdamse tries werden gescoord door:  Danilo Lips (2x), Bas van Ravenstein, Louis van Heukelom, Niels van Rijn, Finn Alloway, Jordan Kelly en Niels Troost

Foto’s RRC 2

post

3e overwinning op rij voor RRC 2 in de Future klasse

De Bilt– In een wat vreemde wedstrijd tegen USRS 1 waarin de studenten uit Utrecht naar schatting 70% balbezit hadden maar met geen mogelijkheid door de enorm sterke Rotterdamse defensie wisten te breken gingen de mannen van ons tweede team enorm effectief met de kansen om en trokken de wedstrijd langzaam maar zeker steeds meer naar zich toe. Tegen het einde van de wedstrijd maakte Rotterdam het zich nog enigszins lastig door 2 tries tegen te krijgen maar het verschil was gedurende de eerste 70 minuten al gemaakt dus echt in gevaar is de overwinning niet geweest. Door deze overwinning staat RRC 2 nu bovenaan in de Future klasse.

Foto’s René Ladenius

post

RRC 2 wint thriller tegen NSRV Obelix

The boys are still recovering from a very hard game against @nsrv_obelix. Probably the most physical game we’ve had this season.
A record-breaking amount of penalties conceded, but luckily a late penalty by Obelix in front of the posts at the end of the second half got us the win.
It was great to see (and hear) so many supporters there. It really helped us get the win in the end. Thank you all for coming! ❤️

🏉 FT: 15 – 14
👉 Next up: GRC Tovaal 1 – RRC 2

Foto’s Wilco Boot