post

Ondanks de kou, weer veel geleerd

Zondag speelden de Rotterdames uit in Brabant, tegen de Eindhoven Lions. De winst van vorige week ging helaas gepaard met enkele blessures, voornamelijk bij de voorwaartsen. Dit betekende dat we niet veel dames op de opstelling hadden, maar ook dat speelsters de kans kregen om een geheel nieuwe positie te proberen.

Met goede moed en vele lagen thermokleding begonnen wij met ontvangen van de kick-off. We wisten de Lions te verrassen met snelle passes die eindigden met een eerste try van AZ. Daarna werd het lastiger om door hun verdediging te komen en wisten zij ook door die van ons heen te breken. Desalniettemin hadden we een paar mooie acties waarin ons gameplan goed naar voren kwam. De scrum stond sterk, met twee nieuwe flankers vers van de backs (Tonia & Jasmin) en later ook Chitra op de tweede rij. Kayleigh nam haar taak als lead in de powerpot zeer serieus en kegelde in haar eentje zo meerdere malen een paar meiden omver. Tegen het einde van de eerste helft kon helaas niet meer iedereen spelen en werd de scrum uncontested, met een persoon minder bij ons op het veld.

In de tweede helft bleven we druk leveren in de verdediging, maar het lukte Eindhoven om nog een paar tries te drukken. Uiteindelijk speelden we met 12 tegen 13 en werd de wedstrijd om deze reden vroegtijdig beëindigd. Het was ondanks de blessures een leuke en sportieve pot waarin we veel hebben geleerd.

Eindscore: 30-5

WOTM: Tonia

WOTM tegenstander: Kayleigh

post

Geweldige wedstrijd

Zondagmiddag hebben de Rotterdames heerlijk gespeeld in Nijmegen tegen CL SOP Dames. Het weer was fantastisch en de kickoff was om 14:30u.

De eerst kick wordt genomen door Chitra. De dames zetten gelijk stevig druk. De eerste helft ging erg goed, een paar leuke pick and go’s en goede passes. Binnen 20 minuten maakten de Rotterdames hun eerste try. Daarna werd de lijn werd mooi uitgespeelt naar Anna Zoë, ze rende er lekker doorheen en maakte de tweede try.

Tijdens de wedstrijd maakte Justine mooie offloads en zelfs twee try’s. Uiteindelijk kwam SOP op de tryline van de Rotterdames. Ondanks een heel goede en langdurige verdediging, maakte SOP toch een try.

Bij de start van de tweede helft staan de Rotterdames weer met volle energie op het veld. Beau maakt hele mooie en harde tackels en Maaike trapt geweldige conversies. Met het snelle spel in de lijn, wist Justine met een goede doorbraak een try te maken. Toch kwam SOP sterk terug en heeft met bloed, zweet en tranen ook hun tweede try gedrukt met de eindscore van 10-31.

De moed zit er goed in en we kunnen niet wachten om tegen Eindhoven opnieuw een goed resultaat te realiseren.

WOTM TEGENSTANDER: Anna Zoë

WOTM: Justine

Volgende wedstrijd: Eindhoven – Rotterdames / uit in Eindhoven

Verslag door: Kayleigh

 

 

 

 

 

 

 

post

Rotterdames ‘te licht’ voor Alkmaar

Vol goede moed reisden de Rotterdames met 14 speelsters zondag naar Alkmaar. Daar aangekomen bleek dat de Foeste Moiden maar 12 dames hadden – dus nóg meer moed voor de Rotterdames. We begonnen de wedstrijd met 13 tegen 12 en één wissel aan onze kant.
Helaas viel Klaske, in toch al een baalweekend, snel uit met een enkelblessure. Vrij snel speelden we dus met gelijke nummers.

Op een prachtige grasmat met een heerlijke oktoberzonnetje hebben we een pittige wedstrijd tegen de Foeste Moiden gespeeld. Met hun ijzersterke voorwaartsen en met onze snelle en technisch sterke lijn werd het een try-feest aan beide kanten. Helaas was het try-feest aan hun kant iets groter dan aan onze en wonnen de Foeste Moiden uiteindelijk.

De Rotterdames gaan de komende 3 weken hard werken aan ons spelopbouw zodat we in november sterker uit de startblokken komen (met hopelijk weer wat vitale posities gevuld – zoals een scrum half – en de voorwaartsen die iedere avond vanaf nu naar all-inclusive restaurants gaan). Nu eerst genieten van wat rust voor de nu-al-pijntjes!

WOTM: AZ
WOTM tegenstander: AZ
Wedstrijdverslag: Aag

Foto’s wedstrijd: Claire

post

RRC clubhuis officieel geopend

Onder belangstelling van heel veel (oud) leden en oude bekenden is ons nieuwe clubhuis officieel geopend en omgedoopt tot het “Luke Rumsey Stadium” ter ere en nagedachtenis van onze president. Helaas was het Luke niet meer gegund om deze prachtige dag mee te maken en was het zijn zoon Morgan die namens zijn vader het naambord op het clubhuis mocht onthullen. Uiteraard was dit een emotioneel moment maar respect dat hij dit wilde doen in deze voor de familie en vrienden moeilijke tijd. Hierna werd en geproost op Luke en op de zonnige toekomst van de Rotterdamse Rugby Club en om 16.00 uur werd er nog een oefenwedstrijd gespeeld door onze selectie tegen het Zeeuwse Oemoemenoe ter voorbereiding op het komend seizoen in de ereklasse en deze werd ruim gewonnen door Rotterdam. Het was een mooie zonovergoten dag en een passend begin van het nieuwe seizoen.

Foto’s van deze geslaagde dag vind je hier

post

RRC sjaal

Nu onze Heren First XV in de Ereklasse mogen uitkomen, moeten we natuurlijk zorgen dat onze aanhang er gepast en herkenbaar bij loopt. Daarom introduceren we vol trots de enige en echte RRC sjaal.
De RRC sjaal is nu te bestellen voor € 10,- via deze link: 

Als je meerdere sjaals wilt bestellen maak dan kan dat ook, klik dan hier voor een betaalverzoek waarvan het bedrag kan worden aangepast.

Mochten er nog vragen zijn stuur dan een bericht naar daanlips@gmail.com

Veel dank voor het ontwerp en de organisatie door Danilo Lips!
Zelf ook goede ideeën voor RRC merchandise, meld je dan bij één van de bestuursleden om af te stemmen hoe hier uitvoering aan kan worden gegeven.