post

De Harde Leerschool actief bij de RRC

De Harde Leerschool is sinds enkele weken actief bij RRC.
In de kantine en op het veld van de rugbyvereniging Rotterdam komen de initiatiefnemers van dit traject bijeen om jonge mannen naar een baan te begeleiden.

De Harde Leerschool biedt 14 deelnemers een kans om een plekje te veroveren op de arbeidsmarkt. Het gaat om jongvolwassenen die om uiteenlopende redenen minder snel kans maken op een baan. De sport rugby wordt gebruikt om deze jonge mannen ontvankelijk te maken voor een verandering. Dit in combinatie met het middagprogramma waar door middel van lessen gewerkt wordt aan zelfredzaamheid, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Intensief sporten, leren samenwerken, respect tonen aan de ander, zijn een paar van de ingrediënten die de basis vormen van de Harde Leerschool.

We willen jongeren de goede richting opduwen en gebruiken daarvoor de sport rugby, de kernwaarden van van rugby lenen zich perfect voor het Harde Leerschool programma.

Er wordt gekeken naar de positieve kanten.
“Waar ben je goed in?” En dat gaan we gebruiken.

Aan het eind van het traject ,6 december spelen de deelnemers een wedstrijd tegen heren 3 van Rotterdam de Rotterdamse Rugbyclub.

post

NO PAY, NO PLAY.

Na 1 januari 2024 geldt: No pay, no play!

Beste RRC leden,

De feestdagen komen in zicht en dus ook het einde van 2023. Dat betekent dat we alweer bijna op de helft van het lopende rugbyseizoen zijn.

Helaas hebben we nog (te) veel openstaande contributies van voorgaande seizoen(en). Dat betekent dat we maatregelen gaan nemen. Niet betalen betekent niet trainen en niet spelen!

Komende weken zullen we via de verschillende teammanagers bekend maken wie er nog niet heeft betaald en wordt dit aan je bekend gemaakt. Je krijgt dan tot uiterlijk eind 2023 de tijd om de contributie van voorgaande seizoen(en) te voldoen. Voor wie de contributie vanaf januari 2024 niet heeft betaald, geldt dat hij of zij niet train- én speelgerechtigd is. Dit geldt niet voor mensen die een betaalregeling hebben afgesproken met, of via de Ledenadministratie of Penningmeester.

Mocht je geen factuur in de mail van Club Collect hebben ontvangen (of je bent deze kwijt), benader dan de Ledenadministratie of de Penningmeester. Het is jouw verantwoording om tijdig te betalen.

Na 1 januari 2024 geldt: No pay, no play!

Het bestuur van de Rotterdamse Rugby club

RRC presenteert: Bas van der Geest

Bas zal aan de slag gaan als Youth Development Officer (YDO). Als YDO krijgt Bas de taak om structuur te brengen en begeleiding te geven aan de staf en spelers binnen de CJC. Op deze manier krijgen de talenten binnen de RRC de begeleiding van zowel Bas als onze andere trainers die ze nodig hebben. Naast zijn taken als YDO zal Bas coach worden van het development colts team.

Hoe lang heb je gerugbyd of speel je al?
Ik heb 13 jaar gespeeld, helaas was mijn laatste union wedstrijd alweer 3 jaar geleden.

Wat is je favoriete positie? Op welke plek speel je meestal en waarom?
Ik wil gewoon spelen! De positie is minder belangrijk, ze hebben allemaal verschillende leuke uitdagingen. Maar op de 2de rij stond ik het meest, scrummen wordt heel erg leuk als je ingespeeld bent met je prop.

Bij welke club(s) heb je gespeeld? Waar speel je nog?
Ik begon op mijn middelbare school in Botswana, Maru a Pula. Toen ik naar Delft verhuisde ben ik bij SRC Thor gaan spelen. Ik heb bij meerdere clubs ook 1 of 2 wedstrijden gespeeld bij toernooien of tijdens vakanties.

Waarom ben je begonnen met rugby en wat sprak je aan toe je begon?
De coach van Maru a Pula, vroeg hoe groot mijn voeten waren… Toen ik dat vertelde zij hij: “Ahaa dan word jij waarschijnlijk lang, dus prima voor een 2de rij. Wanneer kom jij rugby proberen?”
Dat het een teamsport is waar je lekker je kracht kan gebruiken zonder dat mensen dat erg vinden, sprak me erg aan.

Wat is je beste prestatie op rugbygebied?
Ik heb de eer gehad om met het Nederlandse Studenten Team een paar wedstrijden te spelen en als aanvoerder uit te komen.

Wat is jouw drijfveer om trainer te worden of te zijn?
Het begon om mensen te helpen om beter te laten spelen en daardoor rugby nog leuker te vinden. Daarbij is het zien van de groei van zelfvertrouwen bij spelers erg fijn.

Wat denk je het beste als trainer te kunnen doen of overdragen?
Respect voor je medemens.

Wat zou je graag willen bereiken als trainer?
Een groep helpen elkaar te ondersteunen, zowel binnen als buiten het veld.

Wat is je favoriete boek of film?
Boeken sowieso, een van mijn favoriete schrijvers is Conn Iggulden.

Wil je verder nog iets kwijt?
Rugby is een super spel, als jij het meeste wilt spelen dan moet je fit blijven en technieken leren om blessures te vermijden. Dan wordt het vanzelf leuker en fijner om te doen.

Corona en de RRC

Beste RRC-er,

Er komen bij ons vragen binnen over het Corona virus van bezorgde ouders en spelers. Als club volgen wij de richtlijnen van Rugby Nederland en het RIVM. Rugby Nederland houdt de clubs op de hoogte als er extra maatregelen genomen moeten worden, RRC zal de maatregelen dan ook opvolgen. Voor nu geldt dat de gebruikelijke hygiëne maatregelen worden toegepast die gelden bij het voorkomen van alle virussen zoals de griep en verkoudheid:

-Was je handen regelmatig
-Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
-Gebruik papieren zakdoekjes
-Geen handen schudden
-Gebruik je eigen waterbidon om tijdens de training uit te drinken en deel
deze niet met anderen

Voor de provincie Noord Brabant heeft het RIVM het advies gegeven aan personen met ziekteverschijnselen om niet te gaan werken of evenementen te bezoeken. Er is geen afgelasting van sportevenementen geadviseerd en op dit moment zijn er geen extra maatregelen nodig en vinden alle rugbyactiviteiten gewoon doorgang. Op de website van het RIVM wordt informatie continue bijgewerkt over alle
ontwikkelingen: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 .

Zodra er vanuit het RIVM en Rugby Nederland maatregelen genomen moeten worden zal dit via de wedstrijdsecretaris aan de teammanagers gecommuniceerd worden. Is bij jou het virus vastgesteld, meld dit dan zo snel mogelijk aan je teammanager. Dit is belangrijk omdat we dan zo snel mogelijk maatregelen kunnen nemen.

Met sportieve groet

Bestuur RRC