post

Barcommissie zoekt vrijwilligers

Het zal de meesten van u niet ontgaan zijn, maar ons vernieuwde clubhuis is alweer (ruim) een jaar open. Langzamerhand begint alles een beetje vorm te krijgen en wordt er hard aan gewerkt om de dagelijkse gang van zaken zo soepel mogelijk te laten verlopen. Onze club groeit als kool en er is in die tijd een hoop gebeurd, tragische momenten, zoals het overlijden van onze geliefde president Luke Rumsey, maar ook mooie dingen zoals het kampioenschap van ons eerste team en promotie naar de ereklasse.

Met deze groei wordt het ook duidelijk dat onze beheerder en duizendpoot Pieter Schön vaak handen tekort komt. Het verzorgen en onderhouden van de accommodatie alsmede het runnen van de keuken en de bar zijn niet door één persoon uit te voeren, zeker niet tegelijkertijd. Hulp van de (ouders van) leden blijft onontbeerlijk, vooral op wedstrijddagen. Het wordt al verwacht van de thuisspelende seniorenteams dat er 2-4 spelers aangewezen worden om mee te helpen achter de bar. Hetzelfde wordt gevraagd van de ouders/begeleiders van de thuisspelende jeugdteams. Wij merken echter dat dit vaak niet genoeg is en zijn daarom op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die af en toe willen bijspringen in de keuken of achter de bar.

Om Pieter te ondersteunen is er nieuw leven ingeblazen in de barcommissie. Deze bestaat nu uit Louisa Ladenius en Jolanda Vink. Er is een schema opgesteld waarop mensen kunnen aangeven wanneer zij in de komende weken beschikbaar zijn voor bar- of keukendienst. Deze is opgehangen in het clubhuis waarop u kunt intekenen en we zijn bezig om dit ook digitaal te verzorgen. Zodra dit klaar is zullen we dit delen. En deze link zal ook worden verstuurd via de appgroepen van alle teams. Mocht u interesse hebben om onze mooie club op deze manier te ondersteunen, wij hopen natuurlijk van wel, dan kunt u dat melden via bar@rotterdamserugbyclub.nl. U kunt ook worden opgenomen in de vrijwilligers appgroep. Hierin kunnen zaken snel geregeld worden. Geef even uw telefoonnummer via genoemd email adres door dan zult u toegevoegd worden tot deze groep.

Wij hopen op uw massale steun.

Met ovale groet

De barcommissie

Posted in bar
post

Sleutelkluis

Beste trainers en clubgenoten,

Goed nieuws!

Vanaf nu is het niet meer nodig om in het clubhuis of bij mij sleutels te regelen van kleedkamers en materiaalhokken.

Vaak merkten we dat;

-de sleutel vergeten was

-de sleutel kwijt was

-dat iemand anders de sleutel had

-dat die persoon op vakantie was

-dat iemand ook een sleutel wilde

-dat mensen de sleutel niet terug gaven

Kortom….een heel gedoe.

Vanaf nu doen we het anders.

Er hangt sinds kort een solide sleutelkluis met daarin een sleutel van kleedkamer 2 en de sleutel van de materiaalhokken (onder de trap).

De sleutel van het houten tuinhuis hangt in kleedkamer 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan de kluis code opvragen per app (06 50483582).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de code maak je de kluis open en kan de training beginnen.

Let wel!

De code wisselt zeer regelmatig.

Je hebt nog wel een heksleutel nodig.

Het clubhuis zelf kan je niet open maken met de sleutels uit de kluis.

Bij deze ook het verzoek om de uitgedeelde sleutels weer in te leveren.

Sportieve groeten

Pieter

post

Plek voor peuken

Al vanaf september 2018 is de Rotterdamse Rugby Club rookvrij. Zie meer info hier.

We vragen rokers daarom om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Gelukkig houdt vrijwel iedereen zich hier aan. Het brengt met zich mee dat er voor ingang vaak grote aantallen peuken liggen. Geen fijn gezicht en een hoop werk voor de vrijwilligers van RRC en vaak van onze buren VVH om dat weer op te ruimen.

Daarom vriendelijk verzoek aan de rokers die de verleiding niet kunnen weerstaan om voortaan de peuken in de daarvoor bedoelde asbak te deponeren. Samen maken we het steeds mooier en schoner!

P.S. alcohol buiten de hekken is i.v.m. onze horecavergunning niet toegestaan. Dus neem dat biertje aub niet mee naar met het roken.

post

Even voorstellen, Pieter Schön

De meesten van jullie hebben het al gemerkt: bij een nieuw clubgebouw hoort ook een nieuwe pachter. Hierbij stel ik me graag aan jullie voor:

Mijn naam is Pieter Schön.
Via mijn zoon Seppe ben ik in 2013 bij RRC terechtgekomen. Hij heeft gespeeld van de mini’s tot de junioren.

Het rugbyvirus had mij snel te pakken en ik ben zelf ook gaan spelen. Tot voor kort trainde ik op dinsdag- en donderdagavond. Sinds mijn carrièreswitch probeer ik nog steeds op woensdag mee te spelen met het touch rugby. Het spelen van wedstrijden met het 3e zal ik door deze functie wat minder zijn.

Jullie, als leden en/of ouders van leden, kunnen me voornamelijk in en rond het verenigingsgebouw vinden. Mijn taak is het verzorgen en onderhouden van de RRC accommodatie, waaronder de kleedkamers en toiletten. Tevens verzorg ik de horeca: de bar en de keuken. Tijdens alle trainingen en wedstrijden zal ik aanwezig zijn; als vraagbaak en voor het versterken van de inwendige mens.

Uiteraard heb ik al enige ervaring: sinds mijn 16e werk ik in de horeca. Eerst in Turnhout (B), daarna in Rotterdam, in diverse zaken. Tussendoor heb ik 5 jaar als huisman voor mijn, toen nog jonge, kinderen gezorgd. Hier heb ik mijn organisatietalent nog extra kunnen verfijnen!

Als beheerder kan ik natuurlijk niet zonder de inbreng van de leden. Hulp bij het onderhoud, schoonmaken en achter de bar is van harte welkom. Alle op- en aanmerkingen betreffende deze zaken (liefst constructief) natuurlijk ook.

Suggesties voor het menu hoor ik ook graag, zodat ik deze volledig op jullie kan afstemmen.

Bij wedstrijden wordt er van de thuisspelende teams verwacht dat er 2-4 spelers worden aangewezen voor het meewerken achter de bar. Om jullie hierin wat meer wegwijs te maken zal er binnenkort voor iedereen een training Sociale Hygiëne worden georganiseerd. Meer informatie hierover zal weldra volgen. 

Wanneer er geen trainingen of wedstrijden zijn, is het gebouw ook beschikbaar voor vergaderingen, bijeenkomsten of feesten. Mogelijkheden en prijzen zijn met mij te bespreken.

Momenteel zijn we nog steeds bezig met de inrichting en de finishing touches aan het clubgebouw. Vele handen maken licht werk!

Wanneer het opbouwen van het clubgebouw in wat rustiger vaarwater komt, laat ik jullie meer weten via de website. Denk aan: agenda, menu’s en dergelijke.

Ik hoop jullie binnenkort te ontmoeten aan de bar, voor een koffie, een biertje of een lekkere hap!