post

Geen winst maar mooie prestaties

Daar gingen de Rotterdames afgelopen zondag naar hun eerste wedstrijd van t seizoen. Met 18 speelsters arriveerden we op Delftse turf.

Dit seizoen zijn er flink wat wisselingen geweest in spelers en posities, wat betekende dat we de trainingen nu in de praktijk mochten brengen. Vanaf moment één stonden we aan en gingen we hard tegen hard. Al bleek wel dat Delft ook flink getraind had deze preseason. Delft heeft wat mooie tries gemaakt, maar deze kregen ze zeker niet cadeau. Onze top scoorder Anna Zoë wist een mooie break en run te maken en we waren van de 0 af.  De eerste helft eindigde met 19-5.

Tweede helft bleven we weerstand geven en wisten we het grootste deel van de scrums te winnen. Maar met de snelle steals en runs van Delft is de eindstand 36-5 geworden.

Al met al zijn er mooie individuele prestaties geleverd. Mirjam had haar debuut op de scrumhalf. Ze was met haar “grijpgrage vingers” en leiderschap in het veld een terechte woman of the match van zowel Delft als de Rotterdames. Ook heeft Kayleigh vanuit de colts haar eerste debuut gemaakt bij de Rotterdames. Met mooie runs waar meerdere Delftse dames nodig waren om haar tegen te houden.

WOTM Rotterdames: Mirjam
WOTM Delftse Dames: Mirjam
Volgende wedstrijd: 2 oktober (onder voorbehoud).

Foto’s:
Jan Kaper
Claire

post

Rotterdames handhaven in de 2e klasse

Het was voor iedere rugbyer een uniek en pittig seizoen, met veel onderbrekingen, afgelastingen en uiteindelijk voor de Rotterdames vele wedstrijden achter elkaar zonder rust. In het seizoen wat steeds later begon, maar waar uiteindelijk geen einde aan leek te komen, was daar ineens de laatste wedstrijd! Helaas moesten de Rotterdames een degradatiewedstrijd spelen om te bepalen of we volgend jaar in de tweede of derde klasse uit zouden komen. We hebben om meerdere redenen een redelijk slecht seizoen gehad. Voornamelijk door hele lage spelersaantallen (vele langdurige blessures en opzeggingen lidmaatschap), dus soms maar tien dames op het veld. Maar ook door pech met spelersaantallen van tegenstanders en we kwamen pas erg laat op gang. De laatste dik gewonnen wedstrijden waren niet genoeg om play-offs te voorkomen.

Op dezelfde avond als de heren van het 1e team, moesten wij thuis aantreden tegen the Pickwick Ladies uit Deventer. De dames konden door de afstand maar 14 spelers opstellen, maar zij hadden een topseizoen gedraaid. Hierdoor waren de zenuwen de gehele dag zeer aanwezig, maar bij het fluitsignaal stonden de Rotterdames op scherp. In de vierde minuut maakten we een try en ondanks dat niemand het hardop wilde denken, weet ik zeker dat een aantal dames de winst al roken. Dit euforische gevoel verdween snel toen de Pickwick Ladies zeven minuten later ook een try drukten. De zenuwen keerden terug toen beide teams in de twintig minuten daarna zochten naar een gat in de verdediging. De Pickwick Ladies waren zeer sterk in het contact en hebben de gehele wedstrijd nauwelijks tackles gemist. Looplijnen die de weken ervoor vele punten hadden opgeleverd kwamen niet tot hun recht, onze snelle AZ kreeg weinig ruimte en Portugese Marta werd bijna voor het eerst dit seizoen constant getackeld. De Rotterdames hebben alles uit de kast moeten halen en moeten zoeken naar creatieve oplossingen, maar door de goede samenwerking tussen de voorwaartsen en backs liepen de punten gelukkig weer op. Ook wonnen we zelfs wat scrums van de tegenstander door onze sterke pack.

In de rust was de stand 26-5 en deze score liep steeds verder uit in de tweede helft, maar niet omdat de Pickwick Ladies minder goed waren. Als ze meer speelsters beschikbaar hadden gehad en minder blessures te verduren kregen had de uitslag zomaar anders kunnen zijn. De dames waren in de tweede helft dominanter in het veld, alleen hebben wij geweldig staan verdedigen. Zelfs met twee gele kaarten tegelijkertijd, waarvan eentje resulteerde in een penalty try tegen, wisten wij de lijn dicht te houden. De tweede helft bestond uit veel kramp, overgang naar uncontested scrum door blessures, miljarden tackles en ook veel tries voor de Rotterdames. Gelukkig met het eindresultaat van 52-12 winst en handhaving in de tweede klasse!!

Met de laatste wedstrijden hebben we naar mijn mening laten zien dat we thuishoren in de tweede klasse. Als we ons volledige team hebben staan, allemaal hebben getraind en af en toe een weekend rust hebben, weet ik zeker dat we volgend jaar in een betere positie eindigen. Voor nu verdienen alle dames het om even bij te komen van de heftige weken. Ik ben als captain zo trots op elke speelster in mijn team, ze hebben staan knallen, vechten voor elkaar en het is een geweldige groep met lieve meiden!

Een speciale shout-out naar het team van scheidsrechters (Serge, Gwen, Samantha en Edwin). Ze hebben niet alleen super netjes gefloten, maar ze hebben ons heel veel geleerd tijdens deze wedstrijd. En wij hebben nog best wel wat te leren 😉

Ook zijn we heel dankbaar voor onze coaches Bjorn en Rory (die ons helaas gaan verlaten), onze geweldige teammanager Georgette, alle dames die alles voor ons regelen en de supporters die onze wedstrijd verkozen boven de wedstrijd van het 1e team. Zonder jullie waren we nergens geweest! En we kijken er naar uit om volgend seizoen te knallen met onze nieuwe coach Bas (voormalige coach van de colts)!

WOTM: Bibianne
WOTM tegenstander: Anna Zoë
Volgende wedstrijd: Ameland!
Wedstrijdverslag: Emma

Foto’s: Mirre Welboren

post

Prachtige overwinning in het verre Noorden

Deze week namen de Rotterdames het op tegen Greate Tryn. Hiervoor moesten de dames afreizen naar de andere kant van Nederland. Ook deze wedstrijd was erg belangrijk om te bewijzen dat we in deze klasse thuishoren. Het verre reizen was niet voor niets, is uit het resultaat gebleken.

De kick-off werd om 15:26 genomen. Een beetje later dan gehoopt, maar door een lokale ref, konden we toch spelen. Al snel werd de eerste try gedrukt door Queeny met een conversie van Charlotte, 0-7 voor de Rotterdames. De volgende actie breekt Martha door en maakt mooie meters, met knap samenwerk van Anna Zoë, Queeny en Laura weten ze nog een boel meters te maken, maar helaas over de zijlijn.

Nadat de bal terug werd gekaapt, wist Rotterdam de bal weer naar de andere kant van het veld te spelen. Anna Zoë zet de motor aan en sprint zo over de try line: de 2e try voor Rotterdam met een conversie van Charlotte. Vervolgens een penalty voor ons vanwege een hoge tackle, zoals altijd had Martha dit snel door. Ze pikt de bal op, ze zet aan en de 3e try is een feit. Wegens balverlies wist Leeuwarden een try te drukken, maar dit hield de Rotterdames niet tegen. In de volgende aanval wist Anna Zoë schuin door te breken en de 4e try te drukken.

Bij de volgende aanval wisten de tegenstanders een hoop meters te maken, maar ze verliezen de bal. Martha geeft de bal een kickje en uiteraard zet Anna Zoë haar brommer weer aan en sprint erachteraan. Dit is de 5e try voor Rotterdam met een conversie van Charlotte. Roisin weet ergens de bal prachtig te stelen van de tegenstanders en zo werd try nummer 6 geboren, wederom met een conversie van Charlotte.

De rust brak aan en de dames zijn on fire, werd er gequote vanaf de zijlijn. Er werden wat wissels gemaakt en we gingen heerlijk de tweede helft in.

Er werd wat heen en weer gespeeld op de aanvallende helft, toch wist Anna Zoë weer door te breken en scoorde try nummer 7 met een conversie van Charlotte. In de volgende aanval werden er meters gemaakt door Martha vervolgens door Klaske, Bibianne weet de bal te bemachtigen en maakt een heerlijke snoekduik naar de try line en de 8e try is een feit. Dit is haar eerste try voor Rotterdam en ze mag er trots op zijn! Try nummer 9 werd gedrukt door Klaske met een conversie van Queeny en werd vervolgd door Anna Zoë met try nummer 10 en een conversie van Queeny. Claire met vuur in haar ogen zet aan en de bal blijft binnen. Anna Zoë wist de bal weer eens te bemachtigen en scoorde zo try nummer 11 met een conversie van Queeny. De volgende try werd door Laura gedrukt die zich tussen de tegenstander door wist te wurmen. Queeny schopte weer tussen de palen. Je kent het riedeltje: de 13e try werd door onze brommer Anna Zoë gedrukt, met een conversie van Queeny. De 14e try werd door Mirjam gedrukt. Onze voorwaartsen hebben veel meters gemaakt met pick and go’s, waarbij de laatste van Des’ree try nummer 15 betekende. Met uiteraard een rake conversie van Queeny. Het eindsignaal klonk met een geweldige eindstand van 5-99 voor de Rotterdames.

Het was een geweldige wedstrijd en het reizen was niet voor niks. We zijn enorm trots op deze prachtige score!

WOTM: Emma
WOTM tegenstander: Emma
Wedstrijdverslag: MBO Yoshi

Foto’s: Mirre Welboren

 

 

post

Dikke winst voor Rotterdames thuis

Deze week namen de Rotterdames het op tegen Delftse Dames een enorm belangrijke wedstrijd om te bewijzen dat we in deze klasse thuis horen. En dat is wel duidelijk ook na het resultaat van deze wedstrijd.

Kick off om 13:03 door Delft en de Rotterdames staan gelijk aan! De eerste try werd al gescoord binnen tien minuten door Anne Zoë met een conversie voor Charlotte die de hele wedstrijd super gekickt heeft! 7-0 voor de Rotterdames. Vijf minuten later is krijgt Anne Zoë wéér de bal en zorgt voor de volgende try die daarna ook weer prachtig door de palen word gekickt door Charlotte: 12-0.

Deze try word snel opgevolgd met een try door Klaske na mooi teamwork van de voorwaardsen. Charlotte kickt de conversie: 21-0 voor de Rotterdames.

Rond de 20e minuten breekt Laura door en heeft een prachtige run. Vervolgens krijgt Martha haar handen op de bal en scoort de volgende try met weer een conversie van Charlotte. Het is 28-0 voor de Rotterdames. De volgende try word gescoord door Anne Zoë en zorg ervoor dat de Rotterdamse 33-0 voor staan.

Na de kick off die hier op volgt heeft Delft de bal in handen maar de verdediging van de Rotterdames is zo sterk, dat ze teruggeduwd worden. De bal word door Rotterdam gekickt in de 22 van Delft en Delft komt hier maar lastig uit. Na een aantal kicks, line-outs en scrums steelt Rotterdam uiteindelijk de bal en heeft Chitra een waanzinnige run om vervolgens de bal naar Jasmin te pasen die de try scoort. Conversie voor Charlotte en de score aan het eind van de 1e helft is 42-0.

Een welverdiende pauze voor de dames, die in de gestoorde hitte staan te bikkelen. Maar er is nog zeker power voor de tweede helft.

Rotterdam trapt af voor de 2e helft en Delft gaat goed van start en breekt door maar Anne Zoë maakt de tackle. Bibianne maakt ook tackle na tackle en de sterke verdediging zorgt ervoor dat Delft niet verder doorbreekt. Delft kickt de bal en deze word gevangen door Chitra. Vervolgens krijgt Martha de bal en rent door de Delftse verdediging heen en scoort weer een try. Conversie van Charlotte zit raak en het staat 47-0.

Queeny breekt door, heeft en goede run en de Rotterdamse zijn weer dicht bij de try line. De bal bal is los en rolt over de try line maar Delft is net eerder bij de bal en drukt hem dood in de eigen try zone. Delft gaat in de aanval maar het lukt niet om door onze verdediging te komen, ze kicken de bal verder het veld op waardoor Rotterdam weer bal bezit heeft. Queeny paast naar Martha en die paast de bal naar Tonia die de volgende try scored. Het is 52-0.

Delft trapt af en Rotterdam heeft de bal in handen. Babette maakt een goede run maar uiteindelijk raakt de bal uit en is Delft weer in balbezit. Al snel wordt de bal weer terug gestolen en Martha kickt hem verder het veld op. Na een aantal sterke fases van de voorwaardsen, en via een mooie offload van Amber, is het uiteindelijk Jessie die de volgende try scored. Haar eerste try voor de Rotterdames! De score is nu 57-0.

Na een goede run van Martha krijgt Delft toch de handen aan de bal en trapt deze verder het veld op maar deze word gevangen door Anne Zoë en die zigzagt door het Delftse team heen om haar volgende try te scoren. Een conversie van Charlotte en Rotterdam staat 64-0 voor.

Tegen het eind van de wedstrijd krijg Delft een penalty tegen en breekt Martha door, Amber is vlakbij voor support. De bal gaat naar de backs en Anne Zoë scoort haar 5e try van de wedstrijd. Charlotte converteert deze weer en dit zorgt voor een eind stand van 71-0!

Het was een geweldige wedstrijd om te kijken en we kunnen enorm trots zijn op deze eindstand.

WOTM: Jessie
WOTM tegenstander: Anne Zoë
Volgende wedstrijd: 29/05 Greate Tryn
Wedstrijdverslag: Leonoor

Foto’s van de wedstrijd: Claire

post

Rotterdames in Mokum

Op de zondagmorgen verzamelden we in het zonnetje op onze club. Na wat toeristische routes in Amstelveen kwam iedereen aan bij ARC.

Na flink wat zweten bij de warming up begonnen we met 15 (!) meiden om 12:00 met de zon in de rug. Hoewel we in de zomerse hitte enorm liepen te knokken voor elkaar, stond het na de eerste helft 14-0 voor de meiden van Groot Mokum.

De tweede helft begon beter met Queeny on fire, letterlijk en figuurlijk: “het was tering warm”. Ze drukte twee tries waarvan ze ook één conversie scoorde. Ook Rosanne was heel lekker bezig. Goeie runs en zelfs een prachtig kickje. Na nog een aantal tries van de tegenstander en nog een try van Anna-Zoë was de eindstand 33-17.

Hoewel we hebben verloren, was het een erg lekkere pot met veel zweet en droog zand happen. Met 15 meiden begonnen en nog belangrijker, met 15 geëindigd! Het was ook geweldig Laura er weer bij te hebben. En niet te vergeten, Jessie maakte haar debuut bij de Rotterdames! En wat zijn we blij haar erbij te hebben. Ze heeft goeie tackles en runs gemaakt, dat belooft veel.

WOTM: Rosanne
WOTM tegenstander: Queeny
Volgende wedstrijd: 22/05 Rotterdames – Delftse Dames
Wedstrijdverslag: Babette