post

Nipt verlies voor hardwerkende Rotterdames

Afgelopen zondag stond de tweede uitwedstrijd voor de Rotterdames op de planning. Deze keer een stuk dichterbij, de reis ging namelijk naar de Leidse campus om het op te nemen tegen de studenten van het LSRG. We waren op tijd vetrokken in verband met de Marathon van Leiden, wat ervoor zorgden dat we met een goede warming-up aan de wedstrijd begonnen.

Al na zeven minuten kwamen we op voorsprong door een penalty kick van Charlotte: 0-3. Echter was de voorsprong van korte duur toen de dames van het LSRG snel erna een try scoorde: 5-3. In tegenstelling tot vorige week met veel regen, scheen de zon volop wat ervoor zorgde dat alle speelsters het flink warm kregen. Na een half uur spelen breidde het LSRG hun voorsprong uit met een try en benutte conversie: 12-3. We hadden moeite om de juiste tackles te maken op de snel passende Leidse dames. Het lukte hun nog twee try’s te scoren: 22-3. Vlak voor de rust wisten we Anna Zoë te bereiken die met een flinke sprint het scorebord naar 22-8 bracht. Charlotte maakte hier met de conversie nog eens 22-10 van. Tijd voor een mandarijntje die Georgette zoals altijd weer voor ons had meegebracht!

Vastberaden om onze achterstand in te lopen, begonnen we aan de tweede helft. Er werd door beide teams hard gewerkt wat na tien minuten spelen resulteerde in een vierde try voor het LSRG: 27-10. Na goede coaching van Bjorn & Rory wisten we ons goed te herpakken. De ene pot na de andere pot ging hard in op de tegenstander en fase na fase kwamen we vooruit. Opnieuw werd de lijn goed benut waardoor Anna Zoë haar tweede try kon drukken en de conversie werd geraakt: 27-17. Nog geen paar minuten later lukte hetzelfde nog een keer: 27-24. Met nog tien minuten op de klok, werd er flink gestreden om ook de laatste punten in te lopen. Het mocht helaas niet lukken, maar we zijn enorm trots op hoe we ons teruggevochten hebben in de wedstrijd!

We raken steeds meer gewend aan elkaar en aan onze posities. Als team blijven we groeien en nu er weer wedstrijdritme is, komen we goed te weten waar we nog beter in kunnen worden. We kijken uit naar de komende wedstrijden! Tot slot nog veel dank aan onze supporters die met onze meegereisd zijn en de thuisblijvers altijd op de hoogte houden van de stand!

Woman of the match benoemd door ons: Anna Zoë
Woman of the match benoemd door de tegenstanders: Des’ree

We hebben een paar weekjes rust en gaan er  in november weer vol tegenaan!

Datum: 07-11-2021
Plaats: Wedstrijd thuis tegen CL Groot Mokum
Tijd: 15:00

Wedstrijdverslag: Des’ree

post

Knallende score met eerste thuiswedstrijd Rotterdames

Op een druilerige zondag middag was het dan eindelijk zover, de eerste thuiswedstrijd voor de Rotterdames!!! En dan ook gelijk op een Super Sunday. Een tikkeltje nerveus konden we ons voorbereiden in de gloednieuwe kleedkamers.

De dames van Greate Tryn kwamen van ver met 11 super gemotiveerde speelsters. En daarin laat rugby community zijn sportieve geest zien. De 11 dames werden aangevuld tot 15 en we speelden met even getallen. Dat je voor de tegenpartij invalt betekend niet dat je niet je best doet, integendeel! Maar het absolute voordeel van met een geheel eigen team spelen is dat je goed op elkaar bent ingespeeld en dat was te zien. De eerste helft werd afgesloten met 40-0 voor de Rotterdames.

De tweede helft werd het weer er niet beter op. Maar dat mag de pret en de druk op Greate Tryn niet drukken. De wedstrijd werd afgesloten met 68-0.

We kunnen wel stellen dat deze wedstrijd onze voorwaartse hebben geshined. Met een terechte woman of the match: Querenia die maar liefst 3 tries heeft gedrukt. Greate Tryn benoemde onze Chitra als woman of the match die haar debuut als scrumhalf maakte al spelende voor Greate Tryn.

Ook een mooie vermelding voor onze scrumhalf die bijna alle conversies tussen de palen heeft gekregen en de flexibiliteit van onze backs en forwards die deze wedstrijd nog wel eens door elkaar zijn gehusseld door blessures.

Al met al: “2 winnaars gisteren, RRC en rugby in het algemeen.”

Volgende wedstrijd: 10 oktober 2021, 15:00 uur uit in Leiden tegen LSRG

Wedstrijdverslag: Bibianne

Klik hier voor de foto’s van zondag.

post

Prima begin voor Rotterdames in Hoorn

Vrijheid

Vandaag na een veel te lange rugby stop mochten de Rotterdames ein-de-lijk weer de wei in!

De samenstelling van het team is behoorlijk veranderd. Zo hebben we afgelopen periode van wat geweldige dames afscheid moeten nemen. Gelukkig mochten wij ook hele leuke meiden verwelkomen. Ook is een groot deel van de oude garde het afgelopen jaar 30 geworden en dat hebben ze gevoeld!

Vandaag mochten wij met deze nieuwe samenstelling het seizoen starten tegen de Foeste Moiden in Hoorn. Het zonnetje scheen fel tijdens de kick off en dat bleek dus energie te geven want na de kick kwam er al snel een turnover wat resulteerde in een try voor ons. We zijn het dus blijkbaar niet verleerd. Helaas wisten de Foeste Moiden ook heel goed wat ze aan het doen waren want in de eerste helft maakten ze zelf 3 try’s terwijl het ons niet meer lukte. We moesten allemaal nog erg aan elkaar wennen op het veld en het terug naar de basis brengen. We gingen de rust in met 17-7.

In de tweede helft wisten wij elkaar steeds beter te vinden, hielden we het simpel en wisten we mooie acties te creëren. De try’s vlogen over en weer en het was zo spannend!! We gingen van 17-14 naar 22-14 naar 22-21 naar 27-21 naar 27-28 en toen waren we allemaal moe. De energie moest echt uit onze tenen komen maar wij wouden dit ene punt voorsprong die we hadden gecreëerd niet kwijtraken. Tijdens de langste 2 minuten ooit is het ons gelukt om nog 2 try’s te scoren en zo onze voorsprong uit te bouwen naar een mooie overwinning. Fluitsignaal, einde, euforie. De Rotterdames pakken hun eerste overwinning met 27-42 en nemen 4 punten mee naar Rotterdam.

Wat was het weer heerlijk om op het veld te staan na zo een lange tijd! We hebben elkaar als teamgenoten weer beter leren kennen waardoor we elkaar de volgende keer makkelijker kunnen vinden.

Er zijn veel klappen gevallen en we hebben het gevoeld aan onze hoofd, schouders, knie en teen. Zorg goed voor jezelf lieve meiden, zodat we er volgende week weer allemaal staan.

Een mega shout out aan al onze lieve supporters van nieuwe meiden, oud speelsters (die altijd lekkers meebrengen), geblesseerden, partners en alle kids die helemaal naar Hoorn zijn gereden om ons bij te staan. Een speciale shout out naar Mirre Welboren die ons kwam aanmoedigen en mooie kiekjes van ons kwam maken. Jullie hebben echt bijgedragen aan ons succes, dankjewel.

Woman of the match benoemd door ons: Charlotte
Woman of the match benoemd door de tegenstanders: Martha

Laten we in deze mooie flow blijven en we hopen jullie allemaal volgende week weer te zien.

Datum: 03-10-2021
Plaats: Wedstrijd thuis tegen Greate Tryn
Tijd: 13:00

Wedstrijdverslag: Quirenia

Rotterdames vs Den Waha Cheetahs

Afgelopen zondag namen de Rotterdames het op tegen de Den Waha Cheeta’s in Purmerend. Ondanks de verre reis zat de stemming er goed in en we hadden er zin in. We wisten dat onze tegenstander vooral veel sterke voorwaartsen had, maar hier hadden we ons op voorbereid en we wisten dat we deze wedstrijd konden winnen. Helaas is dit nét niet gelukt.

We begonnen meteen goed, met een doorbraak en try van Lindsey in de eerste 5 minuten. We kregen daarna echter meteen een try tegen, waardoor we onze voorsprong kwijt waren. We bleven sterk aanvallen, maar de Cheetahs verdedigden ook sterk, wat het voor ons moeilijk maakte om er doorheen te komen. We werden achteruit gezet door de sterke voorwaartsen, maar we vochten terug: met twee tries en conversies achter elkaar vlak voor het einde van de eerste helft, hadden we onze voorsprong herpakt.

De tweede helft begon met een lang stuk verdedigen waarbij we steeds dichter bij onze eigen tryline kwamen. Een hoge tackle resulteerde in een penalty try en zo kreeg de tegenstander meteen 7 punten in hun schoot gegooid. Dit was een tegenslag, waarna we slordiger gingen spelen. Tijdens het midden van de wedstrijd hadden we nog een paar echt lekkere scrums, maar helaas waren ze aan het einde wat minder. Uiteindelijk wisten de Den Waha Cheetahs het terug te draaien naar een gelijkstand: 22-22.

Een zuur einde voor ons, omdat we merkten dat we hadden gewonnen als we met meer discipline en minder foutjes hadden gespeeld. Maar zoals Amber het verwoordde: deze wedstrijd was een keerpunt. De afgelopen tijd hebben we vaker verloren dan gewonnen, nu speelden we gelijk: met minder slordig spelen de volgende keer, pakken we de winst.

Al met al was het een goede wedstrijd met een iets minder goed einde, maar we hebben er zeker van genoten. Alle supporters bedankt voor jullie steun. Zondag 10 november nemen we het op ons eigen veld om 13.00 uur op tegen De Foeste Moiden, tot dan!

Woman of the match: Laura met haar maaiende benen in de scrum en haar harde tackles.

Wedstrijdverslag: Anna Zoë

post

Rotterdames vs Thor

Wat een dag, wat een wedstrijd! 

Vandaag namen wij het op tegen Thor. Helaas net zoals vorige week kregen we al vroeg een afmelding in de app wegens ziekte.

Nu stonden we nog maar met 18 dames op de lijst. Niks mocht echter de pret drukken want de Rotterdames waren er klaar voor. 

Warming up verliep lekker en het zag ernaar uit dat iedereen zin had in de wedstrijd. We voelden ons goed.

Van tevoren wisten we dat het een zware pot ging worden. De dames van Thor zijn jong en fit en kwamen vanaf het begin fel tegen ons in. 

De rucks werden zwaar aangevallen, de scrums stonden als een huis en van beide kanten probeerden de lijn door te breken.

Er zaten een paar bliksem snelle meiden bij Thor die van elke fout die wij maakten een try wisten te scoren. Wij hebben ons zeker ook laten gelden waardoor we een paar mooie team tries konden maken. 

Aan het einde van de wedstrijd bleek Thor de terechte winnaar.

Wij, de Rotterdames hebben de dag mooi afgesloten. We hebben genoten van al onze nieuwe dames die er zo vol voor gaan op het veld. 

Ook onze fantastische supporters waren er weer in grote getallen aanwezig. 

Aan iedereen heel veel dank voor jullie steun en liefde.

Volgende week hebben we even rust om ons lichaam te laten helen.

Volgende wedstrijd zal zijn op 3 november tegen de Den Waha Cheetahs.

Woman of the match: Carola voor haar vele keiharde tackles.

Wedstrijdverslag: Quirenia