RRC 1 pas op stoom in tweede helft

RRC 1 – RFC Haarlem 1 (40-17)

Promovendus RFC Haarlem had de eerste helft een licht overwicht maar wist slechts 1 keer door de ijzersterke defence van Rotterdam te breken. RRC wist 2 keer te scoren uit 2 snelle breaks zodat we de rust in gingen met een magere 12-7 voorsprong die zelfs een beetje tegen de verhouding in was.

De tweede helft verliep een stuk minder rommelig en ondanks dat Rotterdam enorme moeite had met het pack van Haarlem (De Noord Hollanders waren zeer dominant in de scrum), scoorde Rotterdam na de rust, binnen een tijdsbestek van 10 minuten 4 tries en zette Haarlem hiermee op een onoverbrugbare achterstand.

Inmiddels staat RRC 1 netjes in de top 4 van de 1e klasse en spelen we volgende week in Amsterdam tegen het 2e team van de studenten van Asrcum.

Eindstand RRC 1 – RFC Haarlem 1: 40-17 (tries: Finn (2x), Tristan (2x), Tim en Danny (Conversie: Tom 1x, Tim 4x) Man of the Match: Tim

Foto’s René Ladenius

Tristan bekroont een prima wedstrijd met 2 tries

Diok Cubs – RRC Cubs

Eerste uitwedstrijd van het seizoen. Temperatuur prima. Veld lag er uitnodigend bij. Sfeer opperbest. Helaas geen compleet team. 13 mannen en 1 dame (die haar mannetje stond). Na de eclatante overwinning van verleden week was door de teamomzetting weliswaar de kern van het team ongemoeid gebleven maar was het voor een aantal posities toch even puzzelen voor onze coach Ferry. Heel sportief gedrag door de technische staf van Diok om ook met 14 spelers te willen spelen. De rugby spirit in optima forma. Iets na 11.00u kick off.

Het bleek dat Diok gelijk druk probeerde te zetten. RRC hield echter manmoedig stand en wist zich onder de druk vandaan te rugbyen met goed en snel spel over de lijn. Een eerste al getelde try voor RRC stierf in schoonheid maar vanuit de scrum werd er toch een opening gevonden om de eerste try van de wedstrijd te drukken. De kicker deed zijn werk en de conversie ging netjes tussen de palen. Deze voorsprong werd gedurende de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Maar spannend was het wel omdat Diok niet opgaf en telkens in de achtervolging bleef. De scrum van RRC was deze wedstrijd echter onverslaanbaar, rucks werden gewonnen en de lijn en snelheid in het team benut.

Zijn er verbeterpuntjes ….jazeker. maar uit stratgisch tacktische overwegingen (de toekomstige tegenstanders kijken immers ook mee) laat ik deze nu nog even achterwege. Dinsdag en donderdag gewoon weer lekker trainen en de zaterdag erop gewoon doen waarop getraind is. Niets meer of minder.

Met een verder opperbest humeur werd de terugreis ondanks het afgesloten Ypenburg plein aanvaard. Bij vlagen leuk rugby gezien en dan zijn de niet gevangen ballen en het vergeten dat tackles ook echt ingezet mogen worden weer snel vergeten.

Rugby ouder

Rotterdames: De kop is er af

(Fotocredit: Wilco Boot)

De afgelopen weken hebben we hard getraind op weg naar de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen. Deze trainingen zijn zonder trainer/coach op fantastische wijze ingevuld door onze eigen dames. Deze teamspirit was voorafgaand aan en tijdens de wedstrijd af te lezen aan de gezichten en de tomeloze inzet van alle spelers.

We mochten thuis spelen op het nieuwe kunstgrasveld tegen de combinatie Hookers/Sparta, waar wij tijdens de Rotterdamcup ook tegen hebben gespeeld.

De openingsfase van de wedstrijd konden wij met veel balbezit druk uitoefenen of de tegenstander. De scrum stond goed en ondanks de regen waren we behoorlijk balvast. Gaandeweg de eerste helft verschoof het spel langzaam richting onze helft. De tegenstander kreeg steeds meer grip op ons spel en kon in die fase de score openen. Bij rust stond het 0-12.

Op zich was er op dat moment nog niets aan de hand. Het overwicht van de Hookers/Sparta was niet onoverkomelijk. Maar met enkele noodzakelijk positiewisselingen raakten we onze balans kwijt, letterlijk en figuurlijk. Wij moesten simpelweg teveel energie op onszelf richten in plaats van op de tegenstander. Dat was net de ruimte die zij nodig hadden om te gaan domineren. Dat deden zij kundig en liepen vervolgens gestaag uit naar een 0-32 overwinning.

Als een paal boven water, staat de inzet en vechtlust van letterlijk iedere speler op het veld. Pre-season en tijdens de start van de competitie heeft het “met elkaar, voor elkaar” nieuwe betekenis gekregen. Hulde aan dit team! We gaan hard trainen voor verbetering en volgende week met opgeheven hoofd naar Utrecht.

Wedstrijdverslag: Ruben

Wotm: Tees. Lang er tussenuit geweest en net zo hard teruggekeerd op het veld met beestachtige tackels

Volgende wedstrijd: Uit vs RUS2, ko 11.30

Voor foto’s Wilco Boot klik hier

Wisselend beeld RRC Cubs

Afgelopen zaterdag was het na weken trainen en oefenpotjes eindelijk voor het “eggie”. De eerste competitie wedstrijden voor de Cubs, a.k.a. U14. Twee volledige RRC Cubs teams dit seizoen. De eerste verdeling tussen Team 1 en Team 2 was zo op het oog gemaakt door de technische staf op basis van eerste en tweedejaars Cubs. Rugby Nederland bepaalt de indeling van het niveau op basis van resultaten uit het verleden. Zoals enthousiaste beurs speculanten weten, geen garantie voor de toekomst. Want de ene generatie is de ander niet en op deze leeftijd zijn de mannen en dames nog volop in fysieke en mentale ontwikkeling. De vakantie periode geeft dan ook nog weleens verassingen door de groeispurt of omdat deze nog even niet heeft plaatsgevonden.

Het lijkt er wel op dat het water in de regio Rotterdam toch wel wat groeispurt remmend werkt en dat de andere rugby clubs of wat toevoegen aan eten en drinken of geholpen worden door een (naar inschatting) sport gek waterbedrijf, want bij het opkomen van de teams is het fysiek van RRC in alle jaren dat scribent dezes langs de lijn staat nooit een zichtbaar voordeel voor RRC geweest.

“Soit” dachten de 14 eerste jaars cubs met 1 enthousiaste tweedejaars (en dus zonder wissels). We gaan lekker ballen en we hebben er zin in. Dat straalde er van af. De lijn werd goed uitgespeeld, de voorwaartsen zaten er scherp bovenop en de wederom in overvloed aanwezige snelheid kon volop worden benut. Mooie tries konden door het harde werken en goed bij de les zijn van iedereen in het team worden gescoord. Eindstand heel veel tries voor RRC en 1 tegentry door HRC. Dus dik gewonnen van HRC. De kicker van RRC Cubs zal wel pijn in zijn knie hebben van de vele conversies.

Na deze wedstrijd was het de beurt aan het in meerderheid tweedejaars Cubs team. Ook thuis op het prachtige kunstgrasveld met de dug outs omgedoopt tot sky boxen of in het Rotterdams luxe business units.

Deze moesten in een hogere poule indeling dan het andere Cubs team aantreden tegen RC Eemland. Een op het oog (al voor de wedstrijd) erg fysiek sterk team. Dat bleek ook in de wedstrijd. De locale Theo de Tank van RC Eemland was moeilijk af te stoppen. En daar liepen er, helaas voor RRC, meerdere van in de rondte. Het blessureleed aan beide kanten was helaas hoog in deze wedstrijd. Als toeschouwer hoop je dan altijd dat het naderhand wel meevalt. Na de eerste helft met veel druk en lopend vermogen bij RC Eemland waar onvoldoende tegenover kon worden gezet was de afstand in tries welhaast onmogelijk nog te overbruggen. De tweede helft begon nog droog maar op een gegeven moment vielen er zulke grote druppels dat als je er een op je hoofd kreeg je gelijk zeiknat was. Dat droeg ook niet bij aan de spelvreugde. Wat het uiteindelijk is geworden, geen idee, maar geen overwinning voor dit RRC Cubs team. De wedstrijd wer 10 minuten voor het einde gestaakt door de overtrekkende onweersbuien.

Antwoorden op de vragen of de indeling voor beide Cubs teams wel goed was of dat HRC en RC Eemland een uitzondering zijn in de poule, zijn nog niet te geven. Ook niet of iedereen over beide teams heen juist in hun kracht of juist niet hebben kunnen spelen.

Het enige en juiste antwoord is om vooral door te gaan met serieus en hard trainen. De volledige Cubs trein is in beweging en nu op naar de volgende wedstrijden.

Rugby ouder

Foto’s Danielle:

RRC Cubs 1 – RC Eemland
RRC Cubs 2 – HRC

3 uit 3 op Super Sunday

Drie thuiswedstrijden, drie overwinningen vandaag bij de opening van seizoen 2018-2019 dus een betere start had de RRC niet kunnen wensen. Het publiek was massaal op komen dagen en ons 2e team had de eer om om het prachtige nieuwe kunstgrasveld in te wijden vandaag. Ondanks dat RRC 2 het grootste deel van de wedstrijd met 14 man speelde na een vroege rode kaart, werd er een ruime zege op RFC Gouda geboekt (34-7).

Goed voorbeeld doet volgen en ons eerste team trad om 14.30 uur aan tegen promovendus DIOK 2 en speelde een prima eerste helft met snel en vloeiend rugby. DIOK had in deze fase weinig in te brengen en was het vooral tegenhouden aan Leidse kant. Dit lukte zeker niet altijd waardoor Rotterdam kon gaan rusten met 5 tries tegen 0. Helaas werden alle conversies gemist zodat de voorsprong bij rust “slechts” 25-0 bedroeg. In de tweede helft liet Rotterdam het gameplan iets te vaak los waardoor DIOK nog iets terug kon doen. Het was onze captain Tom Alloway die de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief in het slot gooide (voor zover dat nog niet het geval was) met de enige Rotterdamse try in het tweede bedrijf. Kortom, een prima start voor dit hele jonge team.
Eindstand RRC 1 – DIOK 2: 32-12 (tries: Rik, Jordi, Jasper, Finn, Lars en Tom / Conversie: Tom 1x) Man of the Match: Finn

Ons 4e team zorgde voor de kers op de taart door met 31-20 van RFC Haarlem 4 te winnen zodat de maximale score van 3 overwinningen werd gehaald vandaag.
Het is dat de wedstrijd van ons 3e team last minute werd afgelast onder was het ongetwijfeld 4 uit 4 geweest.