Rotterdames boeken ruime zege

(photocredit: Wilco Boot)

Zondag hadden wij een thuiswedstrijd tegen de formatie uit Deventer, de Pickwick Players.
Met stand-in superheld Dennis, die zich vrijwillig liet dwingen om de wedstrijd te fluiten, kon de kickoff op tijd plaatsvinden.

En niet alleen de nieuwbakken ref was er klaar voor. Ook de Rotterdames stonden op scherp. Er waren slechts 7 minuten nodig om de eerste geconverteerde Rotterdamse try te kunnen noteren. Over een vlammende start gesproken. Maar het werd nog mooier. Dit tempo in try’s hebben we bijna de hele wedstrijd volgehouden. We hebben onze wil kunnen opleggen aan de tegenstander en volledig kunnen domineren. Bij rust stond het al 46-0 en in de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks.

We bleven doorgaan met het maken van de goede keuzes, liepen goed, waren nagenoeg onverzettelijk in de rucks, de scrum stond als een huis en individuele acties met looplijnen, pop-ups/off-loads, breaks waren de tegenstander te machtig. Dit bracht de eindstand op 96-5.

We moeten hier niet vergeten dat iedere try zwaarbevochten is. Het hele team was er voor nodig. Er is wel degelijk een volgende stap voorwaarts gezet als team, kijkend naar bijvoorbeeld de cohesie waar wij de vorige wedstrijd nog even naar moesten zoeken en er nu vanaf de kick-off meteen was. Hoe groot de stap is die we gezet hebben, gaan we volgende week testen tegen een minder gelouterde tegenstander. We zijn aan mooi avontuur begonnen en met deze ploeg is the sky the limit.

Wedstrijdverslag: Tees & Ruben
Woman of the match: Claire voor de mini comeback, maxi hakken.
Volgende wedstrijd uit tegen de Foeste Moiden (in Schagen ipv Alkmaar) k.o. 13.00 uur

Voor foto’s Wilco klik hier

RRC 2 doet goede zaken in topper tegen Dukes 3

Het A-team moest vandaag aantreden tegen de nummer 2 uit de competitie. Na een vrij weekend -omdat Ascrum door vakantie geen team op de been kon krijgen- was het zaak om punten te pakken tegen de Dukes om de aansluiting te vinden met de top 3. Het was snel duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden na een blik geworpen te hebben op de warming-up van de tegenstander. Het A-team was gefocussed en fel tijdens de warming up en liet dat zien in de eerste minuten van de wedstrijd. Met veel balbezit en het maken van meters werden de eerste 15 minuten gespeeld in de helft van The Dukes.

Het was snel duidelijk dat in balbezit de Dukes gevaarlijk waren en dat werd omgezet in punten na een snelle counter over de wing. Zonder aangeraakt te worden kon hun nummer 11 de benen strekken en de bal in de hoek van het try-gebied neerdrukken. Na deze domper kon het team de rug rechten en de tegenstander onder druk houden, met als beloning dat een snel genomen penalty in hun 22 door Sebas ontvangen werd en over de lijn werd gecrashed. In de rust heerste het gevoel de bovenhand te hebben en voelde het alsof het team deze pot binnen ging halen. Tijdens een onwijs fysieke 2de helft speelde Rotterdam veel het korte spel om de ruck heen en forceerde door een goede run van Pieter nog een try, wat ons de voorsprong gaf. Na pech te hebben gehad met de conversies, viel de bal na een goede pick-and-go try van Yassin ook nog eens van de tee af en bleef de stand staan op 15-5. Een zware en mooie wedstrijd tegen een goede tegenstander. Groot compliment aan het team.

De aansluiting is gevonden en komende zondag speelt het A-Team thuis tegen Ascrum om door te stomen naar de 3de plaats.

Eindstand 15-5 (tries: Sebas, Pieter, Yassin)

Foto’s Wilco Boot

Het derde zet stijgende lijn voort tegen The Hague Hornets

Met een niet al te groot team, maar met gelukkig een stevige kern van vaste spelers reisde het derde al vroeg af naar Den Haag, waar het nieuwe studententeam aldaar de tegenstander was. Op het veld hadden zij nog niet verloren, de enige punten die zij missen komen van een claim van de bond. Omdat het een tegenstander is die met jonge, snelle spelers vaak veel punten scoort, was het zaak om de defensieve basics goed voor elkaar te hebben, en het spel in eerste instantie door de voorwaartsen te spelen om ruimte voor onze backs te creëren.

Dit lukte vanaf het eerste fluitsignaal goed, en met sterke runs van de centers en de voorwaartsen werden telkens veel meters gemaakt; vooral Ruben, Dominique en Guido waren elke keer gevaarlijk met de bal in de handen. De studenten konden niet goed met die druk om gaan, hadden steeds meer moeite om de defensieve lijn op tijd neer te zetten en de tries lieten dan ook niet lang op zich wachten. 10-0 voor RRC, en verder een goed veldoverwicht! Helaas volgde uit een losse bal een try tegen, maar door kranig verdedigend werk en veel turnovers bleven we overwicht houden en konden we met 5-10 gaan rusten.

Aan het begin van de tweede helft miste de focus helaas iets, waardoor de Hornets terug konden komen tot 17-10. Een spannende periode volgde, maar door de ervaring en de goede discipline lukt het RRC om langzaam het tij te keren en de controle weer terug te grijpen. De tegenstander raakte sneller vermoeid dan de Rotterdammers, zeker omdat wij onze rucks elke keer goed neer zetten, en in bijna elke scrum de bal wisten te winnen.
De ban werd uiteindelijk gebroken door weer een sterk platform van de voorwaartsen, en dit resulteerde in nog drie geconverteerde tries, waar Bart bij de laatste liet zien wel rechtdoor te kunnen rennen! De conversie van Robin was ook gelijk het einde van de wedstrijd.

De volle buit mee naar huis, maar belangrijker nog was dat we 80 minuten lang voor elkaar door het vuur zijn gegaan, de structuur van het spel vast hebben gehouden, en klinisch hebben gehandeld in de 22 van de tegenstander.

Eindstand 17-31 (tries: Guido 3x, Dominique en Bart, 3 conversies door Robin, met nog 1 via de upright terug het veld in).

Volgende wedstrijd: zondag 4 november 13:00 thuis tegen Eindhoven 2

RRC Junioren EERSTE in de 1e fase van de competitie

De Junioren van Rotterdam zijn op zaterdag 27 oktober op de eerste plek geëindigd in de 1e fase van de competitie in Bowl Poule A. Het team bleef alle vijf wedstrijden ongeslagen en won de laatste wedstrijd thuis met 45-0 van de Junioren van The Oysters uit Oisterwijk.

RRC Coach Marc Joubert was supertrots dat het team tegen deze tegenstander, de nummer twee in de poule, de ‘nul’ had weten te behouden, want het team van de Oysters begon heel sterk en bleef de hele wedstrijd druk zetten. Desondanks wisten de RRC Junioren zeven try’s te maken en maar liefst vijf van de zeven conversies te benutten.

Over een aantal weken begint deel twee van de competitie, waarbij de RRC Junioren in een hogere poule zullen uitkomen. Wij wensen hen heel erg veel rugbyplezier en succes!”

Trotse, teammanager Michiel Volk

RRC Cubs uit in Dordrecht tegen de RED Combinatie

Door de vakantie en wat blessure perikelen waren de trainingen afgelopen week minder druk dan normaal bezocht en konden er gewoonweg geen twee RRC Cubs teams worden geformeerd. Het meerderheid tweede jaar Cubs team tegen de Hookers werd hierom verplaatst zodat het meerderheid eerste jaars Cubs team met wat aanvullingen wel compleet kon afreizen.

Naar Dordrecht derhalve, want waar de wedstrijd initieel was ingedeeld, bij RC Etten Leur (een van de verenigingen van dit cluster team), had men een groot jeugd rugby toernooi. Dit klonk goed, want het scheelt qua reizen, en Sjaak, de immer enthousiaste vrijwilliger bij Dordrecht gaf een warm welkom ondanks de regen.

Er werd regelmatig om voor de meegereisde supporters en de Cubs onbegrijpelijke redenen tegen RRC afgefloten en zelfs een gele kaart uitgedeeld wat geen gele kaart was. Dat allemaal haalde een hoop weg in de wedstrijd bij de Cubs van RRC. Het leek erop dat er een rem op werd gezet bij RRC door de beslissingen van de ref tijdens de wedstrijd, het voelde ernstig partijdig. Begrijp me goed, ik weet dat de ref ook een goedbedoelde vrijwilliger is en dat coaching ook een vak is, maar op deze manier werd het lastig voorde Cubs van RRC.

Is er dan onterecht verloren. Nee. De tegenstander was beter vandaag. De manier waarop is dan meer dan jammer en een naar het gevoel teleurstellend einde van de voorselectie cyclus naar de poule indeling voor de rest van het seizoen. Want voor de rest was alles (en ruim ook) gewonnen.

RRC Cubs liet vandaag helaas ook niet hun beste spel zien. Naast hetgeen er plaatsvond tijdens de wedstrijd misschien ook door het andere ritme en lange uitslapen van onze Cubs tijdens de vakantie. Verliezers zoeken dan excuses en winnaars trainen harder door, dus zie dit allemaal niet als excuus dat er verloren is, maar moet het genomen worden als ervaring naar de komende wedstrijden.

Dan maar kampioen worden in welke poule van de competitie dan ook waar de Cubs worden ingedeeld. Werk aan de winkel met name voor het vangen en pasen onder druk en gewoon weer lekker rammelen maar.