Rotterdames pakken koppositie

Photocredit: Rene Ladenius

Vandaag mochten wij het opnemen tegen de lijstaanvoerder, de stugge formatie ‘foeste moiden’.
Van de uitwedstrijd hadden wij geleerd dat deze dames stuk voor stuk keihard zijn en snoeihard gaan. In Schagen liep het uit op een ware veldslag. In scoreverloop liep het gelijk op, waarbij de foeste moiden aan het eind van de eerste helft en slotfase van de wedstrijd het verschil konden maken. Nodeloos te zeggen dat wij gewaarschuwd waren.

Gelijk aan de vorige wedstrijd was het vanaf de kickoff gelijk aan. Geen tijd om in de wedstrijd te groeien, geen tijd om het even aan te kijken. Focus tijdens de warming up en goede organisatie in aanloop naar de wedstrijd draagt daaraanbij. Het was direct do or die. Wij hebben ons daarin niet laten verassen.

Wij konden in de vierde minuut al een knappe try drukken. Daarop volgde een periode van ruim 20 minuten met grof geweld aan beide zijden. Er waren regelmatig turnovers. De foeste moiden zetten steeds vakkundig mauls op en wisten zo meerdere keren possesion te veroveren. Met goeie tackles en steels van onze zijde heroverde wij de bal minstens net zo vaak.
In deze editie hadden wij met onze subliem voortploegende voorwaarsten en een solide lijn meer overwicht. Dit zelfs ondanks de warmte en dat de bidons in iedere slok een hap zeepsop mengde. De scrum stond als een huis. Door te blijven bij ons eigen spel, konden wij voor het rustsignaal nog twee prachtige try’s drukken. Hooguit kan gezegd worden dat wij in balbezit iets meer konden temporiseren, maar zelfs dat ging door goede communicatie in het veld al snel beter.
Niet voor niets is in de rust gezegd dat we er nog niet waren. Het blijven wel de foeste moiden, natuurlijk. Ook dat hebben wij na de kick-off tot uitdrukking gebracht. De vers omgespoelde bidons waren daarbij geen overbodige luxe. Hard doorgaan was het devies en de uitvoering was daar. Halverwege de tweede helft waren wij twee try’s rijker, waarvan een kundig geconverteerd werd. Het moet gezegd dat de foeste moiden knap onverstoord door bleven gaan. Daarmee werden zij beloond met hun eerste try in de tweeënzestigste minuut. Zij kregen ons wat vaker dieper naar de eigen tryline. Maar in die fase hielp een snelle tegen try van ons binnen vijf minuten en een held-up van onze zijde ons op het punt dat we een gewonnen race reden. Daarbij hebben wij in brede zin weer laten zien dat wij verdedigend een stug team vormen. Breaks van de tegenstander leiden niet zomaar tot try’s. Verdedigen met het kalk van onze eigen try line onder de schoenen, laat ons niet zomaar zwichten. In de slotfase vielen over en weer nog wapenfeiten. Maar onze geconverteerde try op slag van het eindsignaal bracht de eindstand op een welverdiende 44-10 overwinning.

Wij mogen en moeten inzien dat we een groei doormaken. Spelers individueel groeien en het collectief haakt daarbij niet af. Specifiek hebben we het hier onder andere over tackels die niet gemist worden, passes die aankomen, support die gelopen wordt, momenten van rust en overzicht die gecreëerd worden. Een ieder draagt daar aan bij. En het volgende stukje groei ligt binnen handbereik. Er was veel plezier ondanks dat er zo ongelofelijk hard gewerkt moest worden door iedere speler op het veld, om deze mooie overwinning tegen deze geduchte tegenstander tot stand te brengen.

Met dank aan Appie die de wedstrijd zeer kundig heeft willen leiden en alle supporters inclusief onze geblesseerden (met en zonder gips), gaan we herstellen en ons klaarstomen voor de uitwedstrijd tegen Rus.

Wedstrijdverslag: Ruben
Woman of the match: Trysaving Cheetah Chitra
Volgende wedstrijd: 10-3-2019 uit vs RUS, k.o. 14.30

Voor foto’s Rene klik hier

RRC Cubs – The Dukes Cubs

Ik waarschuw alvast, het onderstaand verslag is nagenoeg kritiekloos. Dus als er al azijnplassers handenwrijvend begonnen zijn met lezen, kunnen ze na deze zin al afhaken.
Het weer was namelijk echt helemaal fantastisch, de tegenstander van vandaag speelde goed en zeer sportief, de door een misverstand zelfstandig aangewezen “vrijwilige” ref van de dag, ons aller Richard, heb ik helaas niet op voor RRC gunstige partijdigheid kunnen betrappen, (dus strak gefloten) en last but certainly not least, onze Cubs hadden er zin in.

Een week voor het omdopen naar Oeteldonk waren the Dukes naar RRC afgereisd en mooi op tijd aanwezig. Ze zullen net zoals de andere aanwezigen blij verrast zijn geweest door de enorme ruimte om over vier parkeerplekken heen te kunnen parkeren. Tenminste als de auto lang genoeg was. Het was ook een vriendschappelijke wedstrijd en de vriendelijke buren van de ronde bal stonden schijnbaar en masse al met vakantie op een of andere berg. Mogen ze vaker doen. Het was op deze manier namelijk wel heel relaxed aankomen.

De warming up werd scherp ingezet door RRC. Veel nadruk nog even in het aansluiten bij de rucks. In de wedstrijden wordt dit nog weleens vergeten. Maar in deze wedstrijd niet. RRC was vanaf het begin zo scherp als een scheermes. Passing was goed en het plezier in dit voor de dag eerste en tweedejaars combinatie team zeer aanwezig. Men gunde elkaar de bal. Men nam het ook voor elkaar op. Veel sportieve strijd. Mooi spel gezien inclusief (maar niet gelimiteerd tot) technisch goed uitgevoerde aanvallende acties. Verdedigend stond het vandaag ook goed. Paar try saving tackles, maar ook aanvallende off loads. Prachtig om te zien.

RRC Cubs sloot de wedstrijd dan ook met groot verschil winnend af en deed de hoop verder opgloeien dat het op het veld staande pensioenplan van de ouders inderdaad toch nog ergens waarde gaat krijgen.

Het weer was wel even wennen want met de R in de maand is de lange onderbroek en thermoshirt vaste prik, maar door de warmte werd dit welhaast vacuum getrokken. Was nog een hele klus en worsteling om thuis eruit te komen, maar ook om na het uittrekken weer wat vleeskleurigs te ontdekken. Had gewoon een zonnebril nodig met al dat reflecterende wit. Op deze manier zou er zelfs ongesminked volgende week naar Oeteldonk kunnen worden afgereisd. Garantie voor aandacht, maar dan wel uit medelijden van al dat wel of niet verkleed vrouwelijk hulpverlenend personeel.

Deze week ondanks de vakantie gewoon weer lekker trainen, volgend weekend wederom een vriendschappelijke pot waarbij, als het niveau van vandaag wederom wordt gehaald, al reikhalzend naar wordt uitgekeken. Nog 7 nachtjes slapen.
Rugby ouder(e)

RRC Social Touch

Photocredit: Wilco Boot

Wat: Touch rugby
Waar: Rotterdamse Rugbyclub
Wanneer: Elke woensdagavond 19.30-21.00

Rugby, maar met minimaal contact? Werken aan je conditie in een ongedwongen sfeer? Lekker buiten bezig zijn en een balletje gooien?
Niet bang voor een sprintje, of het showen van je skills?

De Rotterdamse Rugby Club wilt graag uitbreiden met een touch team en daar hebben we JOU bij nodig.

Jong/oud, man/vrouw, iedereen is welkom bij touch!!

Dus meld je aan.

Voor vragen en/of meer info, mail naar anoukblm@gmail.com