Sterke winst Rotterdames

Photocredit: archieffoto Wilco Boot

Zondag mochten wij aantreden in Deventer tegen de Pickwick Players. Dat betekende best vroeg aantreden. Linksom of rechtsom, rechtstreeks of indirect, stonden wij ruimschoots op tijd met het voltallige team inclusief aanhang op de plaats van bestemming. De vibe in de groep was goed en ontspannen. Tijdens de warming up moest af en toe even de focus herpakt worden. Het weer was goed. Zon, maar niet te warm. Recent hebben we thuis met ruime cijfers gewonnen van de Pickwick Players, maar Emma herinnerde ons eraan dat dit geen garanties zou bieden voor deze wedstrijd. En dat zou ook al snel blijken. Vanaf de kickoff hadden we iets overwicht, maar marginaal. De tegenstander legde veel druk op de rucks. Zij waren er steeds snel bij en gingen steeds voor de bal. Gelukkig hielden onze voorwaartsen stand en konden wij aanvallend doorbreken. Na een kwartier spelen hadden wij 2 geconverteerde try’s op het digitale scorebord langs de lijn. Maar het was absoluut geen eenrichtingsverkeer. Met hele sterke voorwaartsen en onder andere een uitmuntende nieuwe 1ste center konden de Pickwick Players al snel een vuist maken. In de 20e minuut en kort daarna kwamen zij met 2 try’s en dito conversies in score gelijk. We hadden nog geen controle over de wedstrijd, maar gingen daar wel naarstig naar op zoek. Wij drongen aan, maar zij pakten ook hun momenten. Eerst viel conform de verhoudingen op het veld nog over en weer een try. Maar daarna pakten wij de hard bevochten overhand. Met goede timing werd de lijn in stelling gebracht en zorgden de dames voor mooie breaks en lange runs. Mede door goede support behaalden wij hier optimaal rendement. Zo gingen wij de rust in met 19-33.

In de tweede helft was er meer rust en overzicht. Wij opende de score al na 2 minuten, al kan de geldigheid van die specifieke try in twijfel getrokken worden. Afgezien daarvan leek onze tegenstander iets in gas af te nemen en bleven wij juist vol gas gaan. Dat zorgde voor voldoende overwicht om de wedstrijd te gaan controleren. Dit hebben we sterk en volwassen uitgespeeld. Ondanks dat zij nog een try wisten te drukken, liepen wij gestaag uit naar de overwinning met een eindstand van 24-64.

Dit was een op en top teamprestatie. Iedereen ging voor elkaar en niemand heeft verzaakt. Alle spelers (binnen of buiten het veld) hebben hun taken ijverig en kundig uitgevoerd en zo een aandeel in deze mooie overwinning gehad.

Met speciale dank aan:
Onze captain voor 3572 regelzaken,
De clubleiding voor de ruggesteun,
Waternimf Joran voor vlaggen, supporten en inspringen voor H2O-en,
Yannick en kids voor supporten ondanks de gigantische afstand and last but not least: de leuke opponent, Pickwick Players. Fijne groep, prettige vibe, goede spelers.
Deze wedstrijd hadden wij 2 women of the match:

  • Tonia voor de drietand zumba: 1e en 2e try en 1e harstikke geel voor ‘ik leg jou hoe dan ook even hier neer maar dan zet ik wel even iets te hoog in’
  • Emma voor ‘dan maar niet werken of een paar minuten voor mezelf hebben, ik ga 3 dagen lang alles regelen voor mn team binnen en buiten het veld’.

Wedstrijdverslag: Sjors en Ruben
Volgende wedstrijd: 7 april thuis vs de Hookers, ko 14.30 uur

RRC Bondsdag Turven en Benji’s bij RRC

Afgelopen zaterdag 23 maart was er bij de Rotterdamse Rugby Club (RRC) de Bondsdag voor de turven en benji’s. Van heinde en ver kwamen de 20 teams: RC Castricum, RC The Bulldogs, RC Tilburg, RC Oemoemenoe, RC Hilversum, Bredase RC, RC HM Hawks en HRC. Twee hele velden met daarop 3 turven en 3 benjamin velden vol rugbyplezier, ondanks dat het zonnetje zich niet liet zien.

Twee benji vaders, Merijn Hudig en Frank de Waal hadden het voortouw genomen om als RRC op de Bondsdag goed voor de dag te komen. Samen met de jeugdcoördinator, teammanagers, trainers en heel veel helpende handjes van ouders werden de teams warm verwelkomd én de clubkas gespekt. Er kon van alles worden gekocht, Groot succes was de kinderkaart waar de kinderen popcorn, snoep, limo en een hamburger konden kopen.

Kortom, een topdag! Bedankt allen die zich hebben ingezet om deze dag een succes te maken!

Een turvenouder

Verlies voor RRC 1,2 & 3, winst voor Dames


Geen beste dag voor de RRC vandaag want beide thuiswedstrijden van ons eerste en tweede team gingen verloren. RRC 2 verloor nipt met 29-31 in een spannende wedstrijd tegen de Dukes en RRC 1 ging vrij kansloos ten onder tegen AAC. Ook ons 3e team ging zwaar onderuit in Den Haag maar gelukkig wisten onze Dames wel ruim te winnen in het verre Deventer.

Foto’s RRC 1 & 2 René Ladenius

CL RED Combinatie vs RRC Cubs

Vandaag werd er uit gespeeld in Dordrecht met onze meerderheid eerste jaars RRC Cubs mannen en 1 vrouw. 

Scribent dezes kan niets anders zeggen dan dat de immer vrolijke stemming in deze groep kids niet verandert ondanks de stand op de ranglijst in de tweede helft van deze (achteraf bezien) te hoge indeling door Rugby Nederland. 

Men stelt zich als RRC U14 team tot doel om hoe dan ook voor die ene try te gaan en om te blijven knokken tot de laatste seconde van de wedstrijd. Bij vlagen hartverwarmend om te zien. Elke scrum werd gewonnen, rucks waren ook sterk. 

En, vandaag werd die ene try door hard werken ook gedrukt. Mede door deze euforie geen idee wat de eindstand van de wedstrijd was. Er is niet gewonnen, dat weer wel, maar dat is een voetnoot in het totaal. 

Want bij de voorwaartsen lopen gewoon tweebenige destructie machines. Die bleven werken. Er is ook sluwheid in de lijn. Maar gebrek aan wedstrijd ervaring, het teveel laten rippen van een bal, (twee handen vasthouden wordt niet voor niets tot treurens toe getraind) en meer druk durven zetten met daaraan gekoppeld verdedigend tackelen bij aanvallende loopacties van de tegenstander, (die verder terecht hebben gewonnen), is bij een te groot aantal in dit team nog wat beter te ontwikkelen. Dan wordt het gewicht van het team over te weinig dragende schouders verdeeld. 

Wat verder noemenswaardig was, was de uitmuntend leidende ref van de dag, die ook in het verleden regelmatig bij RRC in de rondte liep. Helemaal goed met een go pro om, wat natuurlijk voor de video ref was die, naar werd aangenomen, vanaf hogere bestuurlijke sferen het strijdtoneel op afstand volgde. 

Gewoon lekker doorgaan, trainingen blijven bezoeken en met nog twee wedstrijden te gaan in dit deel van de competitie cyclus, vooral blijven werken aan de eigen rugby ontwikkeling. Enne, vooral de sfeer onder en met elkaar goed blijven houden. Dan komen de nieuwe mooie momenten gewoon welhaast vanzelf.

Rugby ouder(e)  

Dames grijpen naast zege

Photocredit: archieffoto Wilco Boot

Zondag stond de uitwedstrijd tegen Thor op het programma. Op het laatste moment werd het veld van Thor afgekeurd en is de wedstrijd verplaatst naar onze Rotterdamse kunstgrasmat, anderhalf uur eerder dan gepland. Met name dat laatste leverde bij onze dames behoorlijk wat stress op in de ochtend. Uit alle kanten van het land kwamen de Rotterdames op tijd voor de wedstrijd om daar er achter te komen dat de dames van Thor helaas slechts 13 speelsters hadden. Met dank aan onze Mo en Mirjam werd Thor vanuit onze eigen gelederen aangevuld tot een volle pot 15’s (en de volgende keer zullen we andere dames gaan uitlenen – wat een pot hebben deze twee gespeeld!).

Met een goede kickoff van Thor moesten wij aan de opbouw beginnen vanaf diep in onze eigen 22. Bij vlagen wisten wij ver op te rukken, maar alsof de puzzel net niet paste, werden we ook regelmatig terug gedrongen. Het leek alsof er wat aarzeling was, of we net niet helemaal goed in de wedstrijd kwamen. Na iets minder dan een kwartier brak Thor door en na een lange sprint werd een try gedrukt. Een voorsprong waar Delft welgeteld 2 minuten van heeft kunnen genieten.

Er volgde na de hervatting zo’n fase, waarbij het allemaal even net wel goed viel met direct een try aan onze zijde als gevolg. De daaropvolgende 10 minuten leek er ook weinig aan de hand. Hoewel nog steeds controle ontbrak, drukten wij nog binnen het half uur de tweede try. Helaas mochten wij daar ook niet al te lang van genieten. Het antwoord van Thor viel nog voor half time. Ruststand 10-14, omdat Thor de conversies kon benutten.
Na de rust kwam de formatie uit Delft score technisch snel uit de startblokken. Met nog geen 3 minuten op de klok, konden zij de voorsprong uitbreiden naar 10-21. Daarop volgde een te lange periode zonder score van onze kant voor de aansluiting. Thor had daarbij wel nog een held-up nodig. Na 25 minuten in de tweede helft wisten wij met een mooie teamprestatie nogmaals voorbij de tryline van de tegenstander te komen. Met nog een kwartier te gaan stond het dus 15-21. Spanning alom. Onder druk kozen wij een aantal keren goed voor een kick over de verdedigende linie van Thor. Andersom deden zij dat ook. We konden helaas niet de druk opvoeren met nog een score. Kort voor het eindsignaal viel de laatste try van de wedstrijd nog aan de voor ons verkeerde kant. Eindstand 15-28.

We hebben hele mooie individuele acties gezien. Goeie runs, in de scrum waren wij regelmatig de baas, de voorwaartsen hebben echt staan bikkelen, rucks werden weer goed aangepakt en – in tegenstelling tot vorige week – geen enkele penalty weggegeven voor offside. Ook hebben we slim gebruik gemaakt van kicks om het spel baar achteren te verplaatsen. De enige denkbare reden voor het uitblijven van de winst, lijkt een gebrek aan cohesie. Maar zo kan het soms net even een keer niet goed vallen. Daar hoeven wij ook niet te lang bij stil te staan. Temeer niet, omdat wij in aanloop naar en tijdens de wedstrijd best veel moesten schakelen in posities. Al met al zijn de dames van Thor dit seizoen een lastige tegenstander voor ons gebleken, daarvoor onze complimenten aan hen. Het resulteert wel in leuke wedstrijden waarbij de teams goed aan elkaar gewaagd zijn, hopelijk tot volgend seizoen dames!

Op naar Deventer volgende week voor een bezoekje aan de Pickwick Players. K.o. 13.00 uur in Deventer

Woman of the match: Claire door genadeloze tackels en brute runs.

Wedstrijdverslag: Agathe en Ruben