post

Uitspraak rechtbank over veldverlichting sportcomplex Duivesteyn

We zijn allemaal al langere tijd in spanning in afwachting van het moment dat de rechtbank zich heeft gebogen over onze veldverlichting en een uitspraak doet. Dat moment is nu hier.

De rechtbank heeft besloten in ons voordeel!

De veldverlichting mag er dus van de rechtbank komen. Over de planning van de plaatsing moeten we de komende weken als club in overleg met het Sportbedrijf. Voor nu zijn we in ieder geval blij met deze uitspraak.

Met een kunstgrasveld met degelijke verlichting, een geheel gerenoveerd natuurgrasveld en natuurlijk het nieuwe clubhuis, hebben we straks oprecht een topaccommodatie. Hoe hebben we daar allemaal niet naar uitgekeken?

Voordat het helemaal zo ver is, moet er wel nog flink geklust worden. Vooral in en om het clubhuis is er nog een hoop te doen na oplevering. Daarvoor zijn vele helpende handen nodig en we hopen dan ook dat alle leden en ouders een steentje willen bijdragen. Zie daarover ook het bericht dat we eerder deelden hier, óf meld je direct aan voor de online informatiebijeenkomst op 7 juni via dit formulier.

Luke Rumsey Stadium; hulp gevraagd bij klussen na oplevering

Als een feniks uit haar as herrijst op dit moment ons fonkelnieuwe clubhuis. Het dak zit er op, de trappen zijn geplaatst. Binnenkort wordt ook de pui erin gezet en is het pand waterdicht. Het begint er al aardig op te lijken.  Met trots bouwen wij aan ons eigen Luke Rumsey Stadium. Een prachtige kroon op ons 80-jarig jubileum.

De planning is dat in week 28 (de week van 12 juli) het clubhuis wordt opgeleverd. Dat is natuurlijk een moment waar wij allemaal naar uitkijken. Ons clubhuis wordt semi casco opgeleverd. Dit betekent dat wij zelf de “finishing touch” dienen aan te brengen. Dat geeft ons alle gelegenheid om er ook echt ONS clubhuis van te maken. De afgelopen jaren is er door een select gezelschap keihard gewerkt om te komen tot het punt waar we nu beland zijn. Maar nu hebben we vooral JULLIE nodig.

Op maandag 7 juni houden we om 20:00 een digitale bijeenkomst, waar we met alle geïnteresseerden in zullen gaan op het werk dat na oplevering gedaan moet worden. Door het bijgaande formulier in te vullen, meld je je aan voor die bijeenkomst. De link voor toegang wordt dan naar je mailadres gestuurd. Als je in het formulier ook aanvinkt waar je bij zou kunnen helpen, krijgen we alvast een indicatie van welke hulp er beschikbaar is.

Aanmelding: https://forms.gle/aF5rPvbWabJUV2647

Wij brengen graag ook nog even onze crowdfunding onder de aandacht:

Als je een bijdrage doet en je emailadres achterlaat hebben we leuke rugby en clubitems die we onder de deelnemers verloten. Er zitten echt gerse items bij!

https://app.clubcollect.com/forms/nl/rotterdamse-rugby-cl/gers-clubhuis

Mocht je kunnen helpen bij goedkoop inkopen van verf, bouwmaterialen, (plafond)lampen etc. horen wij dat ook graag. Voor meer info bel of app Oscar van Rijn 06-52035671.

Wij willen nogmaals onze grote dank uitspreken aan alle sponsoren, donateurs, (oud)leden, trainers, teammanagers, ouders en anderzijds betrokkenen die de club de afgelopen periode geholpen hebben bij het verwezenlijken van de bouw van het clubhuis!

post

Rugby Topsport Rotterdam nieuwe sponsor van de Rotterdamse RC

Rotterdam, 16 mei 2021

Rugby Topsport Rotterdam nieuwe sponsor van de Rotterdamse Rugby Club

Rugby Topsport Rotterdam tekende vandaag, in het clubhuis in aanbouw, een sponsorcontract met de Rotterdamse Rugby Club.

De Rotterdamse Rugby Club is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste rugbyclubs van Nederland. Het afgelopen jaar is er flink geïnvesteerd in de faciliteiten.  Met de bouw van een nieuw clubhuis, een kunstgrasveld en binnenkort en hoofdveld op natuurgras, is de Rotterdamse Rugby Club klaar om door te groeien tot een van de beste rugbyclubs in Nederland.  Met een sterk groeiende jeugd en senioren en het aantrekken van goede trainers heeft de Rotterdamse Rugby Club grote sportieve ambities.

Rugby Topsport Rotterdam is onlangs opgericht om de rugby sport in Rotterdam en omgeving te promoten door samenwerkingen aan te gaan met rugbyclubs en in Rotterdam rugby op topniveau aan te bieden. Door het bundelen van sponsoren, binnenhalen van goede trainers en extra begeleiding van aanstormend talent wil Rugby Topsport Rotterdam zijn bijdrage leveren aan het promoten en verbeteren van de rugby sport in groot Rotterdam. Drijvende kracht achter Rugby Topsport Rotterdam is Rotterdamse ondernemer en tevens rugby-fanaat, Benno Wiersma.

Media contact Rotterdamse Rugby Club :

Bryan Schwillens
secretaris@rotterdamserugbyclub.nl

06-50909693

Media contact Rugby Topsport Rotterdam :

Richard van Ravenstein
contact@rugbytopsportrotterdam.nl

06-50220803

post

Nieuwsupdate week 18

BOUW

De bouw van het clubhuis heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het dak is vorige week geplaatst en daarmee begint het nu ook echt op een clubhuis te lijken. Langzaam maar zeker beginnen we de blik te verleggen naar het moment dat het gebouwde wordt opgeleverd. Hoewel de bouw dan klaar is, zijn er nog genoeg zaken die moeten worden afgewerkt of ingericht. Sommige werkzaamheden moeten nog door onszelf worden opgepakt omdat ze niet in het oorspronkelijke budget pasten, maar we moeten vooral ook het clubhuis ‘eigen’ gaan maken door middel van de aankleding. Daarvoor zijn er in juli en augustus best wat helpende handen nodig. Maar ook tot die tijd kan de club jullie hulp gebruiken.

Het bestuur werkt momenteel aan een overzicht van zaken waar hulp welkom bij is. Dit kan zijn qua uitvoering of met mogelijke tips waar we gunstig bepaalde spullen kunnen inkopen. Hou de website en sociale media van RRC komende week in de gaten voor dit overzicht. Verdere instructies over hoe je kunt bijdragen delen we dan.

Sowieso is er nog budget voor nodig voor een aantal zaken die we nog moeten inkopen. Daarom hopen we dat jullie ook nog willen via een crowdfunding/loterij. Doneer een bedrag via https://app.clubcollect.com/forms/nl/rotterdamse-rugby-cl/gers-clubhuis en laat bij je donatie je e-mailadres achter. Onder degenen die hun e-mailadres achter laten verloten we rugby- en clubitems!

PROEFTRAINING JEUGD

Later deze maand worden er bij de Guppen, Turven en Benjamins proeftrainingen georganiseerd. Kinderen die geïnteresseerd zijn in rugby mogen dan mee komen doen om te kijken of rugby echt bij hen past. Wij kijken er alvast erg naar uit en willen onderstaande (gerse!) flyer met jullie delen. Delen jullie hem verder?

TOERNOOIEN JEUGDTEAMS

Voorzichtig wordt er ook vooruit gekeken naar wat er kan na terugdraaien van de Corona-maatregelen. Zo wordt er in Den Haag gekeken of HRC het North Sea Beach toernooi kan organiseren op 19 en 20 juni. Vanuit RRC zijn alvast ingeschreven:

  • Turven (2 teams)
  • Benjamins (2 teams)
  • Mini’s (2 teams)
  • Cubs (2 teams)
  • Junioren (2 teams)
  • Colts (1 team)

De wedstrijden zijn 5 a side en max. 12 spelers per team.

Daarnaast werkt Octopus aan het Octopus Pré Season Tournament op zondag 29 augustus. Daarvoor zijn ingeschreven:

  • Mini’s
  • Cubs
  • Junioren
  • Colts

Allen met één team. De wedstrijden zijn 15 a side, max. 22 spelers per team.

We hopen heel erg dat deze toernooien kunnen doorgaan en onze jeugd zich weer kan meten tegen spelers van andere clubs!

Zelf een bericht delen via de nieuwsbrief?

Via de nieuwsbrief proberen we nieuws en leuke berichten van binnen de club met jullie te delen. Maar omdat we elkaar nu minder spreken en zien door de Coronamaatregelen, kan het goed zijn dat we soms leuke nieuwtjes missen. Daarom willen we de mogelijkheid bieden aan iedereen binnen de club om een bijdrage aan te leveren voor de nieuwsbrief. Stuur je bijdrage naar redactie@rotterdamserugbyclub.nl. We zullen dan altijd even laten weten of de bijdrage geplaatst wordt en of de tekst wordt aangepast/ingekort. Omdat we de nieuwsbrief compact willen houden, vragen we om bijdrages binnen 1 alinea te houden.