post

Sponsoren zorgen voor nieuwe shirts RRC jeugd

Zaterdag 12 februari was het zover. Na lang wachten konden de nieuwe shirts van de Colts, Junioren en Cubs (CJC) gepresenteerd worden.
Sinds dit seizoen is de Rotterdamse Rugby Club een samenwerking aangegaan met Canterbury en deRugbySpecialist.nl en is er een volledig nieuwe wedstrijdkit samengesteld, natuurlijk in onze vertrouwde en herkenbare clubkleuren: Oranje, Groen en Wit.

Voor de CJC hebben we een aantal sponsoren gevonden die onze vereniging (financieel) ondersteunen en waarvan de logo’s de komende jaren op de shirts pronken. Samen met hen hebben we de introductie van de nieuwe shirts gevierd en zijn de teams op de foto gegaan.

We bedanken:

De financiële impulsen van onze sponsoren maken het mogelijk onze vereniging naar een sportief hoger niveau te tillen. Mocht je geïnteresseerd zijn om daar ook een steentje aan bij te dragen, informeer dan naar de mogelijkheden bij de sponsorcommissie: sponsorcommissie@rotterdamserugbyclub.nl.

post

World Police & Fire Games in Rotterdam

In de aankomende zomer worden de World Police & Fire Games op onze club georganiseerd en het zou heel leuk en fijn zijn als een aantal van jullie hierbij willen helpen.  We organiseren dit om meer bekendheid te geven aan RRC en willen jullie graag onderdeel maken van dit toernooi!
In de flyer is alle informatie te vinden, maar in het kort komen er allemaal internationale rugbyers die werken bij de politie, brandweer, douane of gevangeniswezen naar Rotterdam. Een stuk of 30 teams komen rugbyen op onze club (Sevens) en er is al belangstelling vanuit verschillende landen.
We zoeken verschillende soorten hulp, maar denk aan een teambuddy (je wordt gekoppeld aan een eigen team wat je ondersteunt tijdens de wedstrijden en gedurende de dag), Pieter helpen in de keuken of de bediening, het opbouwen van het terrein, wedstrijdorganisatie, inschrijvingen, linesmen, etc. Uiteraard ben je ook welkom om gewoon te komen kijken!
We zouden het heel leuk vinden als elk team wordt vertegenwoordigd om onze club op de kaart te zetten. We verwachten zo’n 300-400 spelers en daarnaast support van de teams en toeschouwers, dus een heel mooi evenement bij RRC!

Aanmelden kan bij Emma, Marcel of Rowan via het mailadres rugby@wpfgrotterdam.com en stuur dan even je beschikbaarheid, email adres en binnen welke functie je het liefste wil helpen.

Het is heel fijn als je vooraf controleert of je daadwerkelijk beschikbaar bent, zodat we ook weten of we al op je kunnen rekenen of dat het nog niet zeker is.

Andere ideeën of hulp is uiteraard ook welkom. Alvast bedankt!!

Voor een algemeen idee van de WPFG: scan de QR-code in de flyer of kijk op https://wpfgrotterdam2022.com/sports/rugby-7-aside/.

post

Zwaarbevochten overwinning van de RRC Junioren

Na een toch wel weer lange rugby-loze lockdown (althans: in competitieverband, getraind werd er volop) mochten de Junioren weer het veld op. En nog mooier: voor het eerst dit seizoen mochten ze het gras op, wat voor de toeschouwers betekende dat ze – uiterst relaxed – vanaf het terras van ons mooie clubhuis de wedstrijd tegen CL ZeBra Tovaal / RCC JU-1 (verder noem ik ze maar gewoon ‘Goes’) mochten aanschouwen. De eerste wedstrijd in de 3e fase in poule A van de Bowl, dus alles om voor te spelen.

In de eerste helft had Rotterdam het overwicht. Maar deed het ook te weinig met dat overwicht. Na een voorsprong van 5-0 brak Goes één keer gevaarlijk door, wat resulteerde in een try, inclusief gemaakte conversie. Ruststand dus 5-7. Wat viel op: passing was beter voor elkaar als voor de lockdown, maar er was net te weinig power in de scrums en rucks om het verschil te maken.

De tweede helft was spannend, de teams deden weinig voor elkaar onder. De try die Goes maakte was een grote tegenvaller voor de Rotterdammers, stand 5-12. Rotterdam liet de koppies echter niet hangen, knokten voor wat ze waard waren, wat resulteerde in een try inclusief gemaakte conversie. Stand weer gelijk: 12-12. De slotfase was ongekend spannend. Het spel ging op en neer, gescoord werd er echter niet. Een strafje twee minuten voor tijd deed Goes besluiten om de penalty kick te nemen. Tergend langzaam vloog het ovaal richting de palen en tot ontsteltenis van alles en iedereen met een Rotterdams hart scheerde de bal luttele centimeters over de dwarsligger. 12-15 dus voor Goes, de wedstrijd leek verloren. De ruggen werden nog eenmaal gerecht, de gang naar voren ging gestaag, echter tikte de tijd genadeloos weg. Met de laatste krachten werd de trylijn echter tóch gevonden, een try bij het scheiden van de markt! Hugo drukte de bal over de lijn, een 17-15 stand was het gevolg. Einde wedstrijd.

Het was een hard bevochten en toch wel terechte overwinning voor Rotterdam, die met uiterste blije gezichten de grasmat verlieten. Mika mocht de Man-of-the Match trofee ontvangen. Een prachtige, sportieve en door de uitstekende ref prima geleide wedstrijd, dat er nog maar meer van deze moge volgen!

Verslag: Marijn

Foto’s Danielle: RRC Junioren – Cl Zebra Tovaal/RCC Ju 1 Zat.5-2-22

post

Roosendaal maatje te groot voor RRC Cubs

Wedstrijdverslag Cubs team Groen – Rugbyclub RCC/Eilanders (Roosendaal) vs RRC

De competitie is gelukkig weer bezig en dit keer verzamelden we bijtijds op de club om 8:45, zodat we naar Rugbyclub RCC/Eilanders (Roosendaal) konden gaan. Na de altijd grondige opwarming door Ab en Nedeljko waren de cubs klaar om tegen Roosendaal te strijden. Met slechts één wissel was het wel duidelijk dat het een zware ochtend zou worden voor iedereen.

Rotterdam begon met de kick-off. Roosendaal kwam meteen sterk op met makkelijke overgangen tussen de voorwaartsen en de lijn. Roosendaal had een paar grote krachten waar meer spelers van Rotterdam voor nodig waren om te stoppen. De gaten die daardoor ontstonden benutte Roosendaal goed. Binnen een kwartier stond Rotterdam 2 tries achter en was het duidelijk dat ze scherper moesten zijn en zelf sneller spel moesten leveren. Dat deden ze gelukkig en de wedstrijd werd mooier om te zien.

Roosendaal; bleef echter wel komen en bleef gedisciplineerd spelen met, toegegeven, prima combinaties in de lijn. Dat daar op getraind was, was duidelijk. Rotterdam kwam echter ook vaker in de 22 van de tegenstander. Mooie rushes van Maxime zorgde voor de nodige gaten in de verdediging van Roosendaal en daar wist Rotterdam uiteindelijk gebruik van te maken door  een paar tries te scoren. Dat was echter niet genoeg om aansluiting te houden bij Roosendaal.

In de tweede helft ging Rotterdam beter van start. Meteen in de eerste minuut maakte Rotterdam een try. Daarna zakte Roosendaal wat in en werd er nog een try door Rotterdam gedrukt. Roosendaal herpakte zich echter goed en kwam weer toe aan het spelen van haar eigen spel, dat weer gedisciplineerd was en sterk.

Uiteindelijk heeft Rotterdam met een groot verschil verloren van Roosendaal dat net een maatje te groot was. De spirit bleef van het begin tot het eind echter goed binnen het team en ondanks het ontbreken van veel spelers werd er niet opgegeven. Daarna met het gehele team nog wat drinken in de kantine was een goede afsluiting van de rugby ochtend.

Verslag: Ernst