Sterke zege Rotterdames in derby

Photocredit: Wilco Boot

Time to even the score.

Midden in de nacht wakker worden en horen dat het regent. Vol met gedrevenheid weer in slaap vallen want dit is rugby weer. Over een paar uur mogen de Rotterdames weer het veld op.

Het begon als een stille zondagmorgen, geen berichten in de app over een vergeten banaan/slidingbroekje of sokken. Geen afgelast veld of wisseling van locatie. Alleen wat lieve berichten van teamgenootjes die hard balen dat ze nog een leven hebben naast rugby en er niet bij konden zijn. 

De sfeer in de kleedkamer was fantastisch, vrolijke maar geconcentreerde gezichten maakten zich klaar voor de strijd. Haar nog in een vlecht, braces om en alles tapen wat los zit. 

Tijd om de strijd aan te gaan tegen de hookers. Een tegenstander om nooit te onderschatten, zelfs niet nu ze maar 13 vrouwen op de spelerslijst hadden. 

We wisten dat het een harde pot ging worden en iedereen stond aan vanaf het fluitsignaal. De hookers kwamen fel in alsof ze een score te vereffenen hadden en tackelden iedereen hard voor een greep naar de bal. Gelukkig wisten de Rotterdames bal bezit te houden en maakten ze al snel hun eerste try met conversie 0-7. 

Het was een hele moeilijke pot om punten op het bord te krijgen. Zelfs met 1 dame meer wisten de Rotterdames niet alle kansen te benutten van deze overlap. Tussen de try’s door vielen er ook veel blessures aan de kant van de hookers waardoor zij uiteindelijk met 10 man stonden. Helaas lag onze Noa ook op de grond met veel pijn aan haar been. 

13 minuten voor tijd werd er besloten om de wedstrijd te beëindigen, wat een grote teleurstelling was voor de Rotterdames want we wilden nog zo graag! Eindstand is 0-19 geworden. Wij danken de hookers voor hun gastvrijheid en hun mooie zachte grasveld.

Wij hebben gezien wat het ons oplevert, als wij in aanloop naar de kick-off al de focus hebben. Ook hebben we gezien hoe wij een tegenstander kunnen verlammen als wij consequent hoog druk zetten. Er stond 1 team met 1 taak en de taak is met plezier volbracht. Hulde aan ons team!

Woman of the match van onze kant: Noa omdat zij vlamde op het veld. Zij heeft letterlijk alles gegeven. Put her body on the line en helaas ook hierdoor haar been gebroken. Veel sterkte lieve Noa. 

Woman of the match bij de hookers: Daisy.

Wedstrijdverslag Q en Ruub. Volgende wedstrijd 24 februari thuis vs de Foeste Moiden ko 14.30 uur.

Voor foto’s Wilco klik hier