post

RRC 1 koploper in de 1e klasse

RRC 1 heeft vandaag de koppositie gepakt in de 1e klasse door RC Zwolle met ruime cijfers te verslaan. Het leek aanvankelijk een zware strijd te worden aangezien Zwolle een behoorlijk sterk pack heeft dat vooral enorm dominant is in de scrums (die moeten echt veel beter aan Rotterdamse kant) maar vooral de snelle backs en de ijzersterke defence van Rotterdam waren iets te veel van het goede voor de blauwvingers. Zwolle slaagde er dan ook geen enkele keer in om de oranje groene muur te doorbreken en bleven hierdoor steken op 3 punten uit een penalty kick terwijl Rotterdam de score op bleef voeren en ondanks toch een behoorlijk aantal slordigheden aan Rotterdamse kant, hoefde onze mannen niet eens hun beste spel op de mat te leggen om uiteindelijk toch overtuigend te winnen. Deze overwinning en het behalen van de koppositie werden dan ook uitbundig gevierd tijdens de busreis terug waarbij de biervoorraad in recordtempo soldaat werd gemaakt.

Uitslag RC Zwolle 1 – RRC 1: 3-52

De tries werden gescoord door:  Huey, Sebastian, Tim, Jolan, Sebastiaan, Tom en Danny

Klik hier voor de foto’s van vandaag

Man of the match : Allard Spijker