post

Breda overklast door RRC 1

Op een zonovergoten en druk bezocht Luke Rumsey Stadium was het deze Super Sunday prima toeven voor de rugbyliefhebbers met een dagvullend programma. Alle seniorenteams (RRC 1, 2 en 3 + ons damesteam) speelden vandaag thuis met overigens wisselend succes.
Onze dames waren vandaag helaas niet opgewassen tegen de Leidse studenten en de studenten van Rotterdam waren te sterk voor ons 3e team. RRC 2 trok in een zeer spannend duel op de valreep aan het langste end door het Zeeuwse Tovaal met 20-19 te verslaan.

Om 16.00 uur was het de beurt aan ons 1e team tegen het 1e team van de Bredase Rugbyclub. Breda kon Rotterdam in de eerste helft redelijk bijbenen en de 15-7 ruststand gaf de verhouding redelijk weer. Rotterdam had wel een veldoverwicht, speelde snel en flitsend rugby maar kon ondanks het goede spel niet echt serieus afstand nemen van de Brabanders.

Hoe anders was dat in de tweede helft waarin onze mannen het gas volledig opendraaiden en daarbij gedisciplineerd bleef spelen. Breda werd volledig overlopen en pas na 9 tries in de tweede helft stopte de teller. Het was misschien op een ietwat stroef begin, niet echt te merken dat Rotterdam sinds 28 november van vorig jaar geen wedstrijd meer gespeeld had en dat de automatismen er behoorlijk goed in zitten. Dit beloofd veel goeds voor de rest van de competitie in de 1e klasse waarin Rotterdam nog steeds koploper is.

Uitslag RRC 1 – Bredase RC 1 : 68-7

Foto’s René Ladenius