post

RRC 1 steeds dichter bij kampioenschap in 1e klasse

Prachtig weer, heel veel Rotterdamse supporters en een topper in de 1e klasse op het programma. Kortom, prima ingrediënten om deze 1e paasdag door te komen.
De voor deze gelegenheid ingehuurde bus zat zo goed als vol en de sfeer was rustig en relaxed op weg naar Naarden waar de kraker tegen RC ‘t Gooi op het programma stond. Een redelijk ingetogen sfeer zullen we maar zeggen. Dit overigens in tegenstelling tot de terugreis die er iets wilder aan toe ging 🙂
Het werd een enorm spannende wedstrijd waarbij het Rotterdamse deel van het publiek onze mannen hartstochtelijk en duidelijk hoorbaar aanmoedigden. De eerste helft ging gelijk op maar Rotterdam ging wat beter met de mogelijkheden om en stond na ruim een half uur op een 0-12  voorsprong (2 tries van Niels van Rijn). Rotterdam hield de nul lang vast maar bij de laatste actie voor rust was het toch raak voor RC ‘t Gooi en gingen we rusten met een 5-12 voorsprong.

De mannen uit Naarden begonnen zeer sterk aan de tweede helft en wisten binnen een tijdsbestek van een minuut of 10, twee keer een try te drukken wat resulteerde in een achterstand van 17-12. Rotterdam liet het hoofd echter niet hangen en slechts 3 minuten later was het Huey met een prachtige try die Rotterdam weer aan de goede kant van de score bracht (17-19).
De laatste fase was enorm spannend en kon het eigenlijk alle kanten op maar een penalty kick van Josh recht voor de palen gaf wat lucht en bracht uiteindelijk de beslissende voorsprong die Rotterdam niet meer weg gaf in de laatste minuten. Het was niet altijd even goed en werd soms wat te gehaast gespeeld maar wat een strijd hebben onze mannen geleverd. Een geweldige teamprestatie.

Door deze overwinning op de nummer 2 is de voorsprong van Rotterdam op de concurrentie zo groot dat 2 overwinningen in de laatste 4 wedstrijden voldoende zijn voor het kampioenschap in de 1e klasse.

Het was een heerlijke dag en het bleef nog lang onrustig in de bus en in het clubhuis met dank aan onze Pieter die iedereen weer van een heerlijke maaltijd heeft voorzien.

Uitslag RC ‘t Gooi 2 – RRC 1 : 17-22

Klik hier voor de foto’s van de wedstrijd